Брука

• Креатор на темата Креатор на темата 123456
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе цитирам еден коментар од наведениот форум:
-Usput mi smo jedna od retkih zemalja koja je BJRM priznali kao R.Makedonija,a oni su nama lepo vratili priznanjem KiM!

Немам повеќе за кажување.
:toe:

Ретки?
Дали 125, овај 126 земји од вчера му изгледа ретко на тој што си го цитирал?

-Usput mi smo jedna od retkih zemalja koja je BJRM priznali kao R.Makedonija,a oni su nama lepo vratili priznanjem KiM!
ова ми личи на мисла од некој истомисленик на Шешељ за Македонија. Зарем не може да каже дека
-Македонија за признавме под ...Р. Македонија, туку морал
-Бјрм ја признавме како Р. Македонија.

Хм...

И секако неговото незнаење не е негова грешка. Не се една од ретките земји, напротив, тие се дел од мнозинството. Хм, ако бараат нешто клањање до земја и фала фала...само затоа што ни го признале историското име...не знам, фала и не требало. Зш не се фатат со големите земји кои исто го признаа Косово...или прпа, усер?

Вакви муабети:nenene:...ај едриличари, ај евровизија, ај утакмица, ај...ај нека се гонат више. Мој преку мојег, ретко ме вадат од такт вакви ствари од други држави, но ова више...за пепел е.

Србите и Грците се пизди кои ние сме ги расцепиле територијално:pos:

Русите им го свртеа грбот на србите. Па сега ќе почнат србите да им го лижат к***т на грците.

Свиркање на химна, пароли со навреди, изјави од типот на "сапун ќе ве праиме", форуммски хероизам, и сл., се само безвредно трошење на енергија и упропастување на нациоалната карма, попусто.

Лајави крелци, ете тоа станале Македонците.
Се бојкотираат грчки производи? Не се оди во Грција на одмор? Партиите кои имаат прогрчки ставови немаат гласачи? А1 не се гледа, се бојкотира? Сите беа на протестите за името?
Не.
Ништо од ова не е масовно. Ама затоа е масовно лаење и јавно покажување примитивизам.

Зошто не сум ги напаѓал Грците?
Со што бре да ги напаѓам?
Со лаење по форуми?
Има работи кои можат да се направат, кои имаат сврха и кои на нив им носат штета, а не на нас. (види горе) Тие работи кај нас не се праат масовно, ама затоа масовно се сере.

Исто и со Албанците.
Едно е да лаеш и непотребно да навредуваш: "Албанци, Албанци", а друго е да не купуваш ништо од нив, да ги потсетиш (на соодветен начин) "комшиите" што се доселиле у маало, дека направиле погрешен избор и сл.

И да, Грците ни напраиле до сеа миљон пиздарии. Ние треба да им вратиме, а не да им помагаме во нивните обиди да се оцрнат Македонците, а потоа и обезличат!

zevs e pristrasen kon srbite .nemoj dave cudi sto taka pisuva .prasanje so kogo nie sme ziveele 50 god.vo laga i izmama.:toe:

Види вака да се договориме момци.
Политиката на Македонија (притоа официјална,за бруката да биде поголема :) ) е слична на траекторијата која што зад себе ја остава пијана кокошка,некоординирана и цик-цак крива,,па затоа сите кои што ја следат порано или покасно остануваат зачудени и носат иронични насмевки. (својствени на луѓе кои што верувале на пријател и останале изневерени).
У такво својство,
у моментов се и србите.
Многу јасно дека не останале воодушевени од постапката на официјалните македонски власти кои што признаа суверен дел на српската територија, и сега у доменот на пристојното и можното сигурен сум дека барем уште у 100 наврати ќе ги потсетат (буцнат) македонските власти (виновни за признавањето) и македонските гласачи (виновни за доаѓањето на соодветната гарнитура `признавачи`) дека згрешиле во изборот и дека пријателите не се менлива категорија и не може еднаш да бидеш пријател со едни а после со други.
(пошто нај на крај ќе останеш заборавен и оставен од сите).

Што се однесува до мене лично,
јас многу пати сум повторил и ќе повторам уште 1000 ако треба дека политиката на Македонија мора да биде во склад со оската север-југ на која што природно и традиционално припаѓа.
Не е цела среќа да бидеш член на таа `групација` ама за Македонија значи гол опстанок и постоење на државата и државноста, и има многу пречки во различни сфери кои што можат и мораат да се исправат.
Натамошното образложување би бил апсолутно непотребен реферат на повеќе од десет страни,кои што немам намера да ги пишувам у моментов.

Битниот дел е дека негодувањата од македонска страна се апсолутно непотребни и дури смешни,
затоа што следат од кога Македонија направи чекор со кој што у срце ги дирнала сите срби и државата Србија,
признавајќи го Косово.

Епа момци...
направивте штета..
сега е тражили сте гледајте.
И седете си заедно со профитерите од тој чин,
кои што несомнено се албанците.
(да потсетам, и нив ги збунуете оти прилично воинствена реторика имате а у исто време одигруете сосема различно по важни прашања :) )

политиката на Македонија мора да биде во склад со оската север-југ на која што природно и традиционално припаѓа.
double-facepalm.jpg

затоа што следат од кога Македонија направи чекор со кој што у срце ги дирнала сите срби и државата Србија,
признавајќи го Косово.

негодувањата почнаа кога милосевич сакаше да не дели со грција и кога србите ја растурија југославија правеа бељи сегде а независноста на косово е крсеље на правото но имај предвид дека тоа е волјата на граѓаните во таа ДРЖАВА(уште 40 земји ја признаа)

и уште нешто за првпат во историјата е употребен терминот хумано бомбардирање знаеш зошто за да не се случи босна:smir:

Jas ne gledam nikakov problem so svirkanjeto na himnata i so istaknuvanjeto pogrden transparent.
Kolku sto jas se sekavam na evropskoto mladinsko prvenstvo vo karate vo Kardif (94 godina), kade Elvir Kurtanovic osvoi zlaten medal vo sredna kategorija vo borbi, grcite ne stanaa na intoniranje na nasata himna, svirkaa celo vreme, se derea kako moroni i plukaa!
Plus govorime za emotivni istapuvanja na navivaci!

Dodeka pak foskulata "Kletite Albanci" e ordinarna glupost koja mora da se isfrli od navivackot recnik!

Zevs, malokurefcite si se samite vinovni za Kosmet, za nasiot odnos kon niv!= i za se sto ke im sledi ponatamu i ne samo od nas!
Tvoite malokurefci i den denesen tvrdat deka nie sme juznite nivni vazali, deka nasata crkva iako vo de facto shizma postoi blagodarenie na nivnata, deka granicata so Gejlada im e kaj Bitola itn.
You reap what you sow!
Taka i malokurefcite.

P.S. Word of the day: legs!
So, grecian girls, come at my place and let us spread the word!

Да фатиш да му црташ на Zevsus нема да разбере дека колку што е во интерес на Бугарија да опстане Македонија, толку е и на таканаречената Север-Југ оска, во превод ИЧ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom