Брука

• Креатор на темата Креатор на темата 123456
  • Време на започнување Време на започнување
Мене пак ич не бише најјако дека свиреја на химната и дека извадоја знаме хел ес, се претставивме во вистинско светло пред очите на светската јавност уште подецидно да речам само се потврдивме како и што не претставуваат Грците.

Еве вака ние изгледавме - Примитивци со етнонационалистички карактер кој изумреа во 19 век ама по некоја случајност сеуште виреат во некоја државичка таму на Балканот ама жива среќа што им се ограничени правата за движење.

А поцивилизарно ли беше тоа што Гејците на телевизиите го цензурирале тоа МКД?

Немаше потреба од свуркање на химната и анти-гејски транспаренти(иако тие фашисти етиопски не заслужуваат никаква почит).Ама како ме бендиса она огромно знаме.:helou:

Тоа е во ред.Тие се во ЕУ и НАТО.Ние сме заостанато племе од 19 век.:tapp:

Затоа пак, Грците маршираа низ сред Атина додека ги гледаше пола свет на телевизија, и извикуваа дека Македонија е Грчка.

Секако дека тоа не е убаво, но тоа го направија на поприфатлив начин, на покултурниот и мораш да признаеш дека сега (како и секогаш) Грците одиграа попаметно од нас, колку и да ме боли да признаам, но тоа е вистината.Затоа треба за овие работи од нив да учиме, и да не бидеме наивни.

Не ама тоа не е оправдување

химната на една држава е најсвето нешто, точно .... исто како што е и знамето пријателу мој ..... хммммм... што ли се случи со нашето знаме, култеш....:lud: .... кога тие немаа почит кон македонските чувсвта а и се уште немаат и никогаш нема да имаат, дали ја заслужуваат мојата? Не, ништо освен едно бедно исвиркување на нивната уште победна химна. Нарекувај ме како сакаш, но својот народ не смееш да го нарекуваш примитивец, едноставно погледај ги работите подлабоко и пробај да ја видиш маката на својот народ па да сфатиш зошто муе потребно тоа што го прави.. И - некогаш за жал е невозможно да не се смешаат политиката и спортот, но тоа е.
Лично, остар противник сум на свиркање на било која химна, со еден исклучок. Грција не заслужува НИКАКВА почит.
А фактот што знамето не ти предизвикало никакви чувтсва, that, pretty much says it all :kesa:

Секако дека тоа не е убаво, но тоа го направија на поприфатлив начин, на покултурниот и мораш да признаеш дека сега (како и секогаш) Грците одиграа попаметно од нас, колку и да ме боли да признаам, но тоа е вистината.Затоа треба за овие работи од нив да учиме, и да не бидеме наивни.
Грците немаа срам на сред парада во Солун(во присуство на амбасадори) да извукуваат пароли дека ќе им ги ваѓаат цревата на Албанците,ќе колат Турци и убиваат славо-Македонци.Секој знае кој е будалиот во целава работа.Ама "тие се внатре,а ние сме надвор".Европа секогаш ќе биде солидарна со нив.
Тоа ти е исто како да имаш дете кое е цело време палаво и прави бељи.Знаеш дека постапува лошо,ама сепак си е твое дете.:toe:

Све тоа у реду. Грците се идиоти.

Но, во борбата со нив, не разбирам кои се нашите придобивки од свиркањето на нивната химна и поставување на навредувачки транспарент?

Разбирам дека тие нас не навредуваат, но што добиваме ние со тоа што јавно пред цел свет ги навредуваме или им свиркаме на химната?
Едно е да бојкотираш грчки производи или да не одиш на одмор таму, ама ова покажано во јавност варварство реално само зијан ни носи.
Исто како со Албанците, не ми е јасно што добиваме со тоа што ги викаме Албанци?

Грците немаа срам на сред парада во Солун(во присуство на амбасадори) да извукуваат пароли дека ќе им ги ваѓаат цревата на Албанците,ќе колат Турци и убиваат славо-Македонци.Секој знае кој е будалиот во целава работа.Ама "тие се внатре,а ние сме надвор".Европа секогаш ќе биде солидарна со нив.
Тоа ти е исто како да имаш дете кое е цело време палаво и прави бељи.Знаеш дека постапува лошо,ама сепак си е твое дете.:toe:

Знам тоа ми е јасно, ама они знаат дека ние нема тоа да го искористиме против нив, поради тоа што ние сакаме да се покажеме како добрососедска земја, поради тоа што мислиме дека зад границата на Македонија, има унија каде по нејзините улици тече мед и млеко.Премолчуваме во име на добрососедството.За разлика од нас, Грците го следат секој наш чекор, и секој погрешен чекор што ќе го направиме, они го искористуваат тоа, ја гледаат можноста и ја зграпчуваат,ама тоа го прават со сосем поинаков пристап, испраќаат порака, но секогаш пораката гледаат да се чита во меѓуредови.Истото е и со ова, со бришењето на нашето име.Ние тоа не го правиме, него ние сме наивни, и веруваме дека Европа ќе се погрижи за лошите Грци.Епа не е така, Европа ќе се погрижи за Македонија попрво ако продолжиме вака.Сега некој ќе рече дека Македонија не може да се тргне од тие преговори, зошто ако се тргне ќе се покаже како земја која не е кооперативна, но јас ќе кажам дека е грешка за се постои алтернатива, и изговорот постои само дали не сакаме да го употребиме тој изговор и алтернатива поради тоа што веќе некој повторно добил анфора, куфер и.т.н. тоа не знам.

Тоа е во ред.Тие се во ЕУ и НАТО.Ние сме заостанато племе од 19 век.:tapp:

И друг пат низ историјата не викаа ''заостанато племе''*,па ете што ги снајде после тоа.

*Демостен:

Мене пак ич не бише најјако дека свиреја на химната и дека извадоја знаме хел ес, се претставивме во вистинско светло пред очите на светската јавност уште подецидно да речам само се потврдивме како и што не претставуваат Грците.

Еве вака ние изгледавме - Примитивци со етнонационалистички карактер кој изумреа во 19 век ама по некоја случајност сеуште виреат во некоја државичка таму на Балканот ама жива среќа што им се ограничени правата за движење.
Држи вода муабетов.Во вакви тивки војни емоциите се последно нешто што треба да надвладее.Знамето во ред што го извадивме наше право и никој не може да ни го одземе тоа право.Арно ама само заради тоа што Атињаните се такви какви што се(искрено зборот кој сакав да го искористам описно мислам дека не е за на форум)не значи оти автоматски треба и ние да бидеме исти.
Војна е.Треба паметно да се игра.Не емоционално.Затоа до сите кои сте таму во Полска,трпеливо,паметно,знам како ви е ама мора да се воздржите,кој последен се смее најслатко се смее.

химната на една држава е најсвето нешто, точно .... исто како што е и знамето пријателу мој ..... хммммм... што ли се случи со нашето знаме, култеш....:lud: .... кога тие немаа почит кон македонските чувсвта а и се уште немаат и никогаш нема да имаат, дали ја заслужуваат мојата? Не, ништо освен едно бедно исвиркување на нивната уште победна химна. Нарекувај ме како сакаш, но својот народ не смееш да го нарекуваш примитивец, едноставно погледај ги работите подлабоко и пробај да ја видиш маката на својот народ па да сфатиш зошто муе потребно тоа што го прави.. И - некогаш за жал е невозможно да не се смешаат политиката и спортот, но тоа е.
Лично, остар противник сум на свиркање на било која химна, со еден исклучок. Грција не заслужува НИКАКВА почит.
А фактот што знамето не ти предизвикало никакви чувтсва, that, pretty much says it all :kesa:
Се сложувам со тебе дека Грците не заслужуваат никаква почит па дури и нивните спортисти.(се сетив на една нивна спортистка која реагираше на крајно примитивен начин сакајќи да симне медал од наша спортистка)но ние сме пошле во туѓа држава(Полска) и редно е таму да се покажеме во најдобро светло.Свиркањето на химна е најдолното што може да се направи.Сепак не сме дома.Иначе секоја чест за навивањето и реквизитите на нашите навивачи.

ајде не заебавајте бре .. чинело, нечинело свиркањето ... кур се тресе ... абе кој ги ебе циганите ... свиркале свиркале ами шо ... :toe:
сеа вие ли ќе се расправате за нив дали требало или не да ги свиркаат ...

КОЈ ГИ ЕБЕ Јужните ЦИГАНИ :toe:

ајде не заебавајте бре .. чинело, нечинело свиркањето ... кур се тресе ... абе кој ги ебе циганите ... свиркале свиркале ами шо ... :toe:
сеа вие ли ќе се расправате за нив дали требало или не да ги свиркаат ...

КОЈ ГИ ЕБЕ Јужните ЦИГАНИ :toe:
Добро бе добро па ти.Ние така.............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom