Види вака да се договориме момци.
Политиката на Македонија (притоа официјална,за бруката да биде поголема

) е слична на траекторијата која што зад себе ја остава пијана кокошка,некоординирана и цик-цак крива,,па затоа сите кои што ја следат порано или покасно остануваат зачудени и носат иронични насмевки. (својствени на луѓе кои што верувале на пријател и останале изневерени).
У такво својство,
у моментов се и србите.
Многу јасно дека не останале воодушевени од постапката на официјалните македонски власти кои што признаа суверен дел на српската територија, и сега у доменот на пристојното и можното сигурен сум дека барем уште у 100 наврати ќе ги потсетат (буцнат) македонските власти (виновни за признавањето) и македонските гласачи (виновни за доаѓањето на соодветната гарнитура `признавачи`) дека згрешиле во изборот и дека пријателите не се менлива категорија и не може еднаш да бидеш пријател со едни а после со други.
(пошто нај на крај ќе останеш заборавен и оставен од сите).
Што се однесува до мене лично,
јас многу пати сум повторил и ќе повторам уште 1000 ако треба дека политиката на Македонија мора да биде во склад со оската север-југ на која што природно и традиционално припаѓа.
Не е цела среќа да бидеш член на таа `групација` ама за Македонија значи гол опстанок и постоење на државата и државноста, и има многу пречки во различни сфери кои што можат и мораат да се исправат.
Натамошното образложување би бил апсолутно непотребен реферат на повеќе од десет страни,кои што немам намера да ги пишувам у моментов.
Битниот дел е дека негодувањата од македонска страна се апсолутно непотребни и дури смешни,
затоа што следат од кога Македонија направи чекор со кој што у срце ги дирнала сите срби и државата Србија,
признавајќи го Косово.
Епа момци...
направивте штета..
сега е тражили сте гледајте.
И седете си заедно со профитерите од тој чин,
кои што несомнено се албанците.
(да потсетам, и нив ги збунуете оти прилично воинствена реторика имате а у исто време одигруете сосема различно по важни прашања

)