Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ништо страшно не е се надевам:D еве денес бев да ги снимам и белите дробови и ми рекоја све е во ред(y)
Нешто за побрзо закрепнување?

Последно уредено:
Дечки, ластиците за вежбање што се продаваат во Vero Jumbo дали се квалитетни и до колку кг отпор се направени некој информација дали имате?

Дали постојат некои „финти“ на справите за грб за исправање на грбот? Имам сколиоза па освен стандардните вежби дали има некоја вежба за исправање на 'рбетот или за спречување на доискривување?

An alternative supplementation protocol is to ingest 3-5 g creatine per day (with no loading phase) for at least 28-30 days (4, 9). Studies have shown that this method can increase muscle creatine levels as effectively as the creatine loading (4). However, this low-dose creatine supplementation will result in a more gradual and slower increase in muscle creatine levels compared to the more rapid loading protocol, and it will therefore take longer before any performance enhancement will be noticeable. Thus, the constant low-dose creatine supplementation protocol is only beneficial for people who cannot do the loading phase because of for example a busy working schedule. Also, while loading dosages of 20-30 g creatine per day are well tolerated in the majority of individuals, some can experience gastrointestinal upset (for example diarrhea) when large daily dosages of creatine are consumed(10-12). For those people, the constant low-dose creatine supplementation protocol is the way to go. Some discomfort can occur if creatine is incompletely dissolved before ingestion (12). Thus, make sure to dissolve the creatine powder properly, especially if you are taking larger doses. - See more at: http://www.brinkzone.com/articles/h...upplementation-strategy/#sthash.dd0JJlYf.dpuf

Gjoroski напиша:
Не си го прочитал истражувањето, него само коментар на твој колега стручњак, кој се потрудил да ги преведе научните истражувања.
Разликата е во времетраење на постигнување на максимална концентрација на креатин во телото.

Само објасни ми што сакаше да ми кажеш со постираниот текст на англиски јазик.....Јас го обоив, за да ти биде полесно разбирлив. Од сега, ќе морам да цртам.[DOUBLEPOST=1408370970][/DOUBLEPOST]
Конзумирам протеин 2 пати на ден меѓуоброк со вода и пред спиење со млеко и 3-4 белки,колку вода е препорачливо да се пие и дали може да имам некакви проблеми со бубрезите..барем така викаат:rolleyes:
Можеш да се плашиш ако пишеш вкупен внес на калории и ако се тие идентични како на Каи Грин, а ти пиеш вода по советот на Стеф. Од општа култура, секоја здрава просечна особа треба да внесува по 8 чашо дневно вода.[DOUBLEPOST=1408371428][/DOUBLEPOST]THE BIGMAN напиша:
На мускулот му се потребни
Многу лош совет

Мене повеќе ме уплаши фактот, дека врзување вода во мускул е нешто опасно и не потребно ...

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: 001
Дечки ај едно прашање ако може некој да помогне :) си вежбам рекреативно во теретана веќе долго време не пијам ништо онака си идам си вежбам и кардио плус правам .... Него нема везе тоа, сакам да прашам ако некој знае што може да биде проблемот. Понекогаш (значи не секогаш) коа вежбам гради знае многу да ме удира на рамо (онака рамото да ме боли) и при тоа ме ограничува со тежина (иначе правилно ги правам вежбите) .... Сеа ме интересира дали е од премореност на градите, дали од недоволно разгибавање пред тренинг или нешто друго ????

Само коа вежбаш гради те боли рамото? А коа вежбаш рамо?

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Епа одмори ден два,три иди у теретана првин загреј се 10ина минути убаво, и вежбај рамо, ако те боли пак значи имаш проблеми со рамото и иди на снимање да видиш точно до што е ако не до умор, ама не верувам, вака гаѓам дека имаш некој проблем со рамото, иди испитај се .

Значи ништо страшно не е се надевам:D еве денес бев да ги снимам и белите дробови и ми рекоја све е во ред(y)
Нешто за побрзо закрепнување?
Магнезиум[DOUBLEPOST=1408408661][/DOUBLEPOST]
Дали постојат некои „финти“ на справите за грб за исправање на грбот? Имам сколиоза па освен стандардните вежби дали има некоја вежба за исправање на 'рбетот или за спречување на доискривување?
Вежби за екстензори на рбет. Изометрички вежби за абдоминална и торакална мускулатура. Вежби за корекција на преден наклон на карлица[DOUBLEPOST=1408408738][/DOUBLEPOST]
Дечки ај едно прашање ако може некој да помогне :) си вежбам рекреативно во теретана веќе долго време не пијам ништо онака си идам си вежбам и кардио плус правам .... Него нема везе тоа, сакам да прашам ако некој знае што може да биде проблемот. Понекогаш (значи не секогаш) коа вежбам гради знае многу да ме удира на рамо (онака рамото да ме боли) и при тоа ме ограничува со тежина (иначе правилно ги правам вежбите) .... Сеа ме интересира дали е од премореност на градите, дали од недоволно разгибавање пред тренинг или нешто друго ????
Сажо на бенч или и со еднорачни?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Вежби за екстензори на рбет. Изометрички вежби за абдоминална и торакална мускулатура. Вежби за корекција на преден наклон на карлица
Ако можи визуелно или да ми ги опишиш вежбиве, фала :)

Јас викам сто посто е од неубо спиење

Преку исхрана магнезиум или нешто додатоци да земам?:confused:[DOUBLEPOST=1408471612][/DOUBLEPOST]И дали да продолжам да го пијам протеинов?[DOUBLEPOST=1408471868][/DOUBLEPOST]Дали да продолжам со протеинов и за колку време да очекувам потполно опоравување?:unsure:

Последно уредено:
Ако можи визуелно или да ми ги опишиш вежбиве, фала :)

мене хиперекстензија ми помогна да го средам грбот,т.е да го исправам

пробај и со мртво кревање

Преку исхрана магнезиум или нешто додатоци да земам?:confused:[DOUBLEPOST=1408471612][/DOUBLEPOST]И дали да продолжам да го пијам протеинов?[DOUBLEPOST=1408471868][/DOUBLEPOST]Дали да продолжам со протеинов и за колку време да очекувам потполно опоравување?:unsure:
Хелиран магнезиум купи од аптека, протеинот продолжи еднаш дневно

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom