Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
An alternative supplementation protocol is to ingest 3-5 g creatine per day (with no loading phase) for at least 28-30 days (4, 9). Studies have shown that this method can increase muscle creatine levels as effectively as the creatine loading (4). However, this low-dose creatine supplementation will result in a more gradual and slower increase in muscle creatine levels compared to the more rapid loading protocol, and it will therefore take longer before any performance enhancement will be noticeable. Thus, the constant low-dose creatine supplementation protocol is only beneficial for people who cannot do the loading phase because of for example a busy working schedule. Also, while loading dosages of 20-30 g creatine per day are well tolerated in the majority of individuals, some can experience gastrointestinal upset (for example diarrhea) when large daily dosages of creatine are consumed(10-12). For those people, the constant low-dose creatine supplementation protocol is the way to go. Some discomfort can occur if creatine is incompletely dissolved before ingestion (12). Thus, make sure to dissolve the creatine powder properly, especially if you are taking larger doses. - See more at: http://www.brinkzone.com/articles/h...upplementation-strategy/#sthash.dd0JJlYf.dpuf
Можеш да се плашиш ако пишеш вкупен внес на калории и ако се тие идентични како на Каи Грин, а ти пиеш вода по советот на Стеф. Од општа култура, секоја здрава просечна особа треба да внесува по 8 чашо дневно вода.[DOUBLEPOST=1408371428][/DOUBLEPOST]THE BIGMAN напиша: ↑Конзумирам протеин 2 пати на ден меѓуоброк со вода и пред спиење со млеко и 3-4 белки,колку вода е препорачливо да се пие и дали може да имам некакви проблеми со бубрезите..барем така викаат![]()
Многу лош совет
Само коа вежбаш гради те боли рамото? А коа вежбаш рамо?
Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Магнезиум[DOUBLEPOST=1408408661][/DOUBLEPOST]Значи ништо страшно не е се надевамеве денес бев да ги снимам и белите дробови и ми рекоја све е во ред
Нешто за побрзо закрепнување?
Вежби за екстензори на рбет. Изометрички вежби за абдоминална и торакална мускулатура. Вежби за корекција на преден наклон на карлица[DOUBLEPOST=1408408738][/DOUBLEPOST]Дали постојат некои „финти“ на справите за грб за исправање на грбот? Имам сколиоза па освен стандардните вежби дали има некоја вежба за исправање на 'рбетот или за спречување на доискривување?
Сажо на бенч или и со еднорачни?Дечки ај едно прашање ако може некој да помогнеси вежбам рекреативно во теретана веќе долго време не пијам ништо онака си идам си вежбам и кардио плус правам .... Него нема везе тоа, сакам да прашам ако некој знае што може да биде проблемот. Понекогаш (значи не секогаш) коа вежбам гради знае многу да ме удира на рамо (онака рамото да ме боли) и при тоа ме ограничува со тежина (иначе правилно ги правам вежбите) .... Сеа ме интересира дали е од премореност на градите, дали од недоволно разгибавање пред тренинг или нешто друго ????
Ако можи визуелно или да ми ги опишиш вежбиве, фалаВежби за екстензори на рбет. Изометрички вежби за абдоминална и торакална мускулатура. Вежби за корекција на преден наклон на карлица
Ако можи визуелно или да ми ги опишиш вежбиве, фала![]()
Хелиран магнезиум купи од аптека, протеинот продолжи еднаш дневноПреку исхрана магнезиум или нешто додатоци да земам?[DOUBLEPOST=1408471612][/DOUBLEPOST]И дали да продолжам да го пијам протеинов?[DOUBLEPOST=1408471868][/DOUBLEPOST]Дали да продолжам со протеинов и за колку време да очекувам потполно опоравување?
![]()