- Член од
- 9 март 2014
- Мислења
- 43
- Поени од реакции
- 11
strapsКако се викаат на англиски?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
strapsКако се викаат на англиски?
Не само што е еден вид на кардио, туку со самиот тип на вежбање ќе ти се активираат мускулни групи кои со класично вежбање не се активираат до тој степен, а целта ти е само топење и обликување?Дали удирање на боксерска вреќа можам да си го рачунам како кардио ?
Каде и да побараш на интернет ќе најдеш дека протеините се основни градивни материи на секое ткиво во организамот.Без протеини нема функционирање на нервниот систем, нема имунитет значи нема живот, а аминокиселините се основните градивни елементи на протеините. Тоа што сакам да ти доловам за да ме сватиш полесно е дека со чисти протеини и амино киселини полесно се достигнува резултат кога целта ти е да намалиш телесна маса, маснотии или кога вежбаш за да ги издефинираш мускулите. Секако дека исхраната не смееш да ја заборавиш. Веќе тоа го знаеш@Stef Bachatero знам за исхрана и активно вежбање, сакав да земам нешто протеини за вежби, но дека сум малце дебел, ми рекоја дека најдобро е да си земам аминокиселини.
Зависи кон што целиш. Ако сакаш да зголемиш на мускулна маса имаш по 3 серии и поголеми тежини, 10-8-6 повторувања. Ако целиш кон дефиниција тогаш можеш и 4 до 5 серии. 14-12-12-10-8 или 18-15-15-12-10[DOUBLEPOST=1407939735][/DOUBLEPOST]Да ве прашам нешто, кога вежбате по колку серии праите за една вежба? 3 или 4? Како е подобро?
Креатин експлод и монохидрат многу се разликуваат, прво што ќе ти кажам е дека експлодот не врзува вода во мускули а останатото можам да ти оставам да го дочиташ за да видиш зошто е надобар производ.Дајте ако може мислење за creatin xplode (од Олимп),начин на употреба,резултати итн.
Целта ми е да се размрдам малце, пошо веќе 8 месеци вежбам а кардио неправам, успат и да стопам малце масти а да качам мускул, не ми треба ништо големо, туку едно 3-4 кила да качам а да го стопам стомакот за 3-4 сантими....а целта ти е само топење и обликување?
Целта ми е да се размрдам малце, пошо веќе 8 месеци вежбам а кардио неправам, успат и да стопам малце масти а да качам мускул, не ми треба ништо големо, туку едно 3-4 кила да качам а да го стопам стомакот за 3-4 сантими.
И пошо имаме вреќа за бокс во теретаната си реков да ја искористам, па планирам за 2 месеци да почнам 3 пати во неделата да ја лупам![]()
Да качиш 3-4 кила а да стопиш стомак за 3-4 сантими е МНОГУ ГОЛЕМА работа друже за која ти треба најмалку пола година посветеност во теретана перфектна исхрана и суплементиЦелта ми е да се размрдам малце, пошо веќе 8 месеци вежбам а кардио неправам, успат и да стопам малце масти а да качам мускул, не ми треба ништо големо, туку едно 3-4 кила да качам а да го стопам стомакот за 3-4 сантими.
И пошо имаме вреќа за бокс во теретаната си реков да ја искористам, па планирам за 2 месеци да почнам 3 пати во неделата да ја лупам![]()
Јас си дадов рок тоа да го направам за една година, па потоа да го одржавам, пошо непланирам да се направам како што сакам па потоа да легачам и да го изгубам за 2-3 месециДа качиш 3-4 кила а да стопиш стомак за 3-4 сантими е МНОГУ ГОЛЕМА работа друже за која ти треба најмалку пола година посветеност во теретана перфектна исхрана и суплементи
Зошто би му препорачал на некој за време на дефиниција да вежба во високи репетиции со мала тежина?[DOUBLEPOST=1407963832][/DOUBLEPOST]Ако целиш кон дефиниција тогаш можеш и 4 до 5 серии. 14-12-12-10-8 или 18-15-15-12-10
Moже да се зема пак.Откако ке користиш креатин и ке правиш пауза после тоа повторно може ли да се земе креатин или некој друг суплемент да препорачате?
Ако збориш за монохидрат,после паузирање,пак истата постапка 5 недели пиење па 4 пауза или не ми текнува точно како беше.Откако ке користиш креатин и ке правиш пауза после тоа повторно може ли да се земе креатин или некој друг суплемент да препорачате?
Ги немам пробано, ама другар ми ги пробал, имал резултати, ама исто така и ги проба thermo speed od OLIMP искрено повеке му делуваа thermo speed, сепак ќе кажам сите имаме различни гени, метаболизмот не ни работи на сите исто, кај секого различно делува. Побарај на нет и прочитај за CLA1000 -(конјугирана линолеичка киселина) тоналин. Тие во комбинација со омега3 многу побрзо ќе го стопат стомакот, испробано и со резултати 4см за 20дена.Дали се добри овие?
http://www.napumpajse.com/shop/topaci-na-masti/rapidcuts-shredded.aspx
Како што читам многу се добри, јас сакам да намалам едно 5-6 кила.