Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
поглуп совет, амин

Мислиш дека со јадење мрсно, после трчање на пример можеш да стопиш стомак..? пробај изеди пита бурек и кило свинско па ќе правиме муабет. Џабе ти е секакво вежбање ако не пазиш на храна.

Сигурен сум дека Љупчо мислеше што помалку мрсно да внесуваш, а не што помалку масти, погрешно се изрази.

Сигурен сум дека Љупчо мислеше што помалку мрсно да внесуваш, а не што помалку масти, погрешно се изрази.
Што е разликата од помалку мрсно до помалку масти?

Што е разликата од помалку мрсно до помалку масти?

Ме зезаш? Имаш цел блог за билдинг а прашуваш вакво прашање. Коа ќе каже помалку мрсно значи да не јаде заситени и транс масти, а коа ќе каже да внесува помалку масти значи да не јаде здрави масти.

Да да на што помалку мрсно мислев, т.е да внимава што внесува како исхрана додека слабее.

Мислиш дека со јадење мрсно, после трчање на пример можеш да стопиш стомак..? пробај изеди пита бурек и кило свинско па ќе правиме муабет. Џабе ти е секакво вежбање ако не пазиш на храна.

Мора да внесуваш адекватна количнина на масти за да не се наруши хормонскиот баланс на организмот, секоја клетка во телото во својот состав има и масти особено нејзината мембрана која ја одржува целовита. Финтата е истите да ти бидат од здрави извори на масти како омега3 од риба, незаситени масти од маслиново масло, ленено семе, расителни масти и сл. поретко може и по една жолтка од јајце нема да ти штети ако е во пресметаните дневни калории. Од друга страна ова ти што го спомна масти од свинско месо, пржено масло од помфрит/бурек, премногу масти од млечни продукто секако дека треба да се избегнуваат.

Ме зезаш? Имаш цел блог за билдинг а прашуваш вакво прашање. Коа ќе каже помалку мрсно значи да не јаде заситени и транс масти, а коа ќе каже да внесува помалку масти значи да не јаде здрави масти.
Хахаха и двете се масти, мрсно и масти исто ги сметам. Тоа што ти под мрсно сметаш заситени и транс масти е друго. Многу полесно ќе биде ако објасниш подетално и ги претставиш како заситени, незаситени, транс масти него МРСНО и МАСТИ.

Хахаха и двете се масти, мрсно и масти исто ги сметам. Тоа што ти под мрсно сметаш заситени и транс масти е друго. Многу полесно ќе биде ако објасниш подетално и ги претставиш како заситени, незаситени, транс масти него МРСНО и МАСТИ.

Јас само кажав дека дечкото погрешно се изрази, се знае што сакаше да каже.

За почетник од суплементи за зголемување на телесна тежина,зголемување мускулна маса што е подобро гејнер или протеин ???што е разликата??

За почетник од суплементи за зголемување на телесна тежина,зголемување мускулна маса што е подобро гејнер или протеин ???што е разликата??

Гејнерот е протеин со додаток на декстроза (прост шеќер) и во твојот случај токму тоа ти треба за зголемување на маса.

Поискусните да ми препорачаат ако може..кој протеин и креатин да го земам како за почетник..да зголемам мускулна маса,без да накачам на тежина.? По можност ако може со име и презиме на производите. Фала.

Поискусните да ми препорачаат ако може..кој протеин и креатин да го земам како за почетник..да зголемам мускулна маса,без да накачам на тежина.? По можност ако може со име и презиме на производите. Фала.
250 + калори од нивото за одржување тежина

Нема да згрешиш било кој да земеш, всушност компаниите често набавуваат суровини од едно исто место, а потоа ги само засладуваат и брендираат според нив. Само неколку компании од Америка самите ги произведуваат суровините.

Она што би ти препорачал е да си земеш веј протеин (има и од соја, пченка, ориз, јајце и тн) на крај крајот не прави голема разлика дали имаш протеин или не како суплемент, дали 5% од резултатите ги даваат суплементи.

Од креатини кај мене монохидратот на Ултимејт Creapure одчично функционира еве веќе по 4ти пат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom