Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Алл веј само во гет реди..на друго место неможе да има... за нитро теч провер во винг карши влада што е

дали некој може да ми го објасни тренингот за грб кој делови, вежби од грб, за грб.. и слично цел ми е широк грб се знае со тие 'крилата' :P.

дали некој може да ми го објасни тренингот за грб кој делови, вежби од грб, за грб.. и слично цел ми е широк грб се знае со тие 'крилата' :P.
вратило, вратило, и вратило ...

Вратило,еднорачно летање, како и мртво кревање иако не е за лептирот стрикно сепак е основна за грбот..позз
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 20:05 ---
Вратило,еднорачно летање, како и мртво кревање иако не е за лептирот стрикно сепак е основна за грбот..позз

--- надополнето: 21 јануари 2012 во 20:05 ---

може примери од тие вежби, фала од напред.

Вратило, како што кажаа од горе.
Ако неможеш да ја кренеш сопствената тежина на вратило :
images

Оваа вежба прави ја (зад глава шипката за да концентрираш лептир)
И оваа вежба :
straight-arm-pulldown1.jpg

И секако, ако немаш почнато со мртво кревање имплементирај го во тренинг програмата, многу зголемува маса на грб.

Вратило, како што кажаа од горе.
Ако неможеш да ја кренеш сопствената тежина на вратило :
images

Оваа вежба прави ја (зад глава шипката за да концентрираш лептир)
И оваа вежба :
straight-arm-pulldown1.jpg

И секако, ако немаш почнато со мртво кревање имплементирај го во тренинг програмата, многу зголемува маса на грб.

фала, правам таа првата, и уште една над врат да пагјат шипката после, со еднорачни тегови. ќе вметнам и мртво подигање. таа беше со права шипка.

Од каде можам да купам стегачи за лактови/коленици?Кога вежбам гради или нозе посебно со големи тежини осеќам дека можам да буткам ама лактовите или колениците ги осеќам дека неможат да го издржат притисокот па престанувам.

Што мислите за следната комбинација:

Isomass Xtreme Gainer (Ultimate Nutrition) + Glutamine (Allmax Nutrition) + Creatine Monohidrate (Allmax Nutrition) + Hemo Rage Black (Nutrex) + декстроза, за качување маса со што помалку мрсно ткиво?

Isomass Xtreme Gainer (Ultimate Nutrition) + Glutamine (Allmax Nutrition) + Creatine Monohidrate (Allmax Nutrition) + Hemo Rage Black (Nutrex) + декстроза, за качување маса со што помалку мрсно ткиво?

Не ти треба декстроза доколку земаш доза од гејнерот по тренинг бидејќи во него има малтродекстрин и декстроза.
Глутаминот е опционален, јас не би го вклучил туку на негово место би додал комбинација од BCAA и глутамин (има од повеќе фирми) и би го комзумирал за време на тренингот.
Ни монохидратот не ти е потребен доколку си почетник бидејќи гејнерот од Ultimate веќе има додаток на креатин од 7 грама во дозата што е доволно.
За Hemo Rage Black неможам да кажам мислење бидејќи никогаш го немам користено.
А крајниот резултат од оваа суплементација зависи од тоа каква ќе ти биде исхраната, и општиот начин на живот.

фала, правам таа првата, и уште една над врат да пагјат шипката после, со еднорачни тегови. ќе вметнам и мртво подигање. таа беше со права шипка.
Сепак внимавај на правилно изведување на мртвото...покрај масата се добива и доста сила...но најбитно е правилната форма на изведување пред се како превенција од повредите..

Pendley rows и deadlift, ништо повеќе :D

Јас мислам дена не ти треба ништо од ова, пари ќе фрлаш џабе. Јади повеќе и храни се квалитетно, вежбај compounds и зголемувај тежини. Запамти Strength = Muscle.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom