Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Знае ли некој каде има нитро теч протеин,или алл веј ?

Барав во гет реди немаат,ни во калифит...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Алл веј само во гет реди..на друго место неможе да има... за нитро теч провер во винг карши влада што е

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дали некој може да ми го објасни тренингот за грб кој делови, вежби од грб, за грб.. и слично цел ми е широк грб се знае со тие 'крилата' :P.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
дали некој може да ми го објасни тренингот за грб кој делови, вежби од грб, за грб.. и слично цел ми е широк грб се знае со тие 'крилата' :P.
вратило, вратило, и вратило ...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Вратило,еднорачно летање, како и мртво кревање иако не е за лептирот стрикно сепак е основна за грбот..позз
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 20:05 ---
Вратило,еднорачно летање, како и мртво кревање иако не е за лептирот стрикно сепак е основна за грбот..позз

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 20:05 ---
може примери од тие вежби, фала од напред.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Вратило, како што кажаа од горе.
Ако неможеш да ја кренеш сопствената тежина на вратило :

Оваа вежба прави ја (зад глава шипката за да концентрираш лептир)
И оваа вежба :

И секако, ако немаш почнато со мртво кревање имплементирај го во тренинг програмата, многу зголемува маса на грб.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Вратило, како што кажаа од горе.
Ако неможеш да ја кренеш сопствената тежина на вратило :

Оваа вежба прави ја (зад глава шипката за да концентрираш лептир)
И оваа вежба :

И секако, ако немаш почнато со мртво кревање имплементирај го во тренинг програмата, многу зголемува маса на грб.
фала, правам таа првата, и уште една над врат да пагјат шипката после, со еднорачни тегови. ќе вметнам и мртво подигање. таа беше со права шипка.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Од каде можам да купам стегачи за лактови/коленици?Кога вежбам гради или нозе посебно со големи тежини осеќам дека можам да буткам ама лактовите или колениците ги осеќам дека неможат да го издржат притисокот па престанувам.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.654
Што мислите за следната комбинација:

Isomass Xtreme Gainer (Ultimate Nutrition) + Glutamine (Allmax Nutrition) + Creatine Monohidrate (Allmax Nutrition) + Hemo Rage Black (Nutrex) + декстроза, за качување маса со што помалку мрсно ткиво?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Isomass Xtreme Gainer (Ultimate Nutrition) + Glutamine (Allmax Nutrition) + Creatine Monohidrate (Allmax Nutrition) + Hemo Rage Black (Nutrex) + декстроза, за качување маса со што помалку мрсно ткиво?
Не ти треба декстроза доколку земаш доза од гејнерот по тренинг бидејќи во него има малтродекстрин и декстроза.
Глутаминот е опционален, јас не би го вклучил туку на негово место би додал комбинација од BCAA и глутамин (има од повеќе фирми) и би го комзумирал за време на тренингот.
Ни монохидратот не ти е потребен доколку си почетник бидејќи гејнерот од Ultimate веќе има додаток на креатин од 7 грама во дозата што е доволно.
За Hemo Rage Black неможам да кажам мислење бидејќи никогаш го немам користено.
А крајниот резултат од оваа суплементација зависи од тоа каква ќе ти биде исхраната, и општиот начин на живот.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
фала, правам таа првата, и уште една над врат да пагјат шипката после, со еднорачни тегови. ќе вметнам и мртво подигање. таа беше со права шипка.
Сепак внимавај на правилно изведување на мртвото...покрај масата се добива и доста сила...но најбитно е правилната форма на изведување пред се како превенција од повредите..

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Pendley rows и deadlift, ништо повеќе :D

Јас мислам дена не ти треба ништо од ова, пари ќе фрлаш џабе. Јади повеќе и храни се квалитетно, вежбај compounds и зголемувај тежини. Запамти Strength = Muscle.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Најефикасни амино-киселини за почетници и од каде можат да се набават? Благодарам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дали е точно тоа дека што и да пиеш,мора да го пиеш со веј протеин ? пример амино,креатин,мора да е со веј ?

Kajgana Shop

На врв Bottom