Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Почнав во теретана, е сега ме интересира исхраната. Ќе прогуглам, тоа сигурно, само подобро ми е некој што го применува тоа да ми каже. 183/75 сум. Што да внесувам, колку да внесувам, што да избегавам?

А да, и не планирам да земам прашоци/апчиња такви ствари. Барем не сега. :)

Значи вака сеа јас сакам да вежбам во домашна атмосфера склекови бицепс трицепс и стомачни некои вежби поефикасни да ми препорачате? :salut:
Еве ти едно линкче таму имаш вежби со текчиња види кој мускул сакаш да го вежбаш и ке ти даде многу вежби
http://www.bodybuilding.com/exercises/

Дајте некоја "дрога" за да се подздебелам 10 - 15 кила.јадам ко скинат ама џабе имам брз метаболизам.и 1 кило месо да изедам никакви резултати.
За вежбање немам време ич така да ми треа нешто екстра да подклам маса

lapaj jaglenohidrati osobeno navecer u 2 sabajle pukaj banicki ili hamburgeri od 7ka....za mesec dena nov coek :D kazi sea jas kako da oslabam :D

Па не пукај банички или хамбургери од 7ка во 2 наутро и ќе ослабиш. :)

Одам во теретана во 17 и 30 , завршувам во 19 и 30... вежбам Гради, стомак, трицепс до даска!!! :))

идам дома 20мин до 20:00... јадам салата(марулки), 100грама свинска кременадла, 3 цели јајца, 300 грама ориз.

дали е добро јадењево и колку саати пред спиење треба да се јаде????

поздрав

Почнав во теретана, е сега ме интересира исхраната. Ќе прогуглам, тоа сигурно, само подобро ми е некој што го применува тоа да ми каже. 183/75 сум. Што да внесувам, колку да внесувам, што да избегавам?

А да, и не планирам да земам прашоци/апчиња такви ствари. Барем не сега. :)

Драгане, веќе спомнав во повеќе наврати, но еве за тебе уште еднаш :)

Значи 2 гр протеин на 1 килограм телесна тежина, 3 гр јаглерохидрати и 1 гр масти.

Според твојата килажа 150 гр протеини, 225 гр јаглерохидрати и 75 гр масти дневен внес.

Туна, Пилешки гради, стек (едно те исто) и јајца се главните продукти кои ја зголемуваат мускулната маса.
Витамините се неизбежни, мораш да ги внесуваш.
И зелените салати се делот кој што треба да го припазиш :)

Дајте некоја "дрога" за да се подздебелам 10 - 15 кила.јадам ко скинат ама џабе имам брз метаболизам.и 1 кило месо да изедам никакви резултати.
За вежбање немам време ич така да ми треа нешто екстра да подклам маса
Внесувај обичен Whey протеин, така ќе добиеш на маса (доколку не вежбаш како што викаш ти) гледај на пакувањето да пишува Mass, а не Lean Muscule. :wink:

Одам во теретана во 17 и 30 , завршувам во 19 и 30... вежбам Гради, стомак, трицепс до даска!!! :))

идам дома 20мин до 20:00... јадам салата(марулки), 100грама свинска кременадла, 3 цели јајца, 300 грама ориз.

дали е добро јадењево и колку саати пред спиење треба да се јаде????

поздрав
Добра е. Знаеш големиот Ronni еднаш рече “Не ги сфаќам како можат да прават протеински циклуси на секои два саати,а во текот на ноќта додека спијат, тоа да не важи“

Што значи пред спиење конзумирај тешко разложувачки протеин со што би ти овозможил протеинско хранење во текот на ноќта.

Околу твоето јадење, непосредно по тренингот е потребно неговото внесување со што би овозможил хранење на мускулите.

фала на советите Георг :)

lapaj jaglenohidrati osobeno navecer u 2 sabajle pukaj banicki ili hamburgeri od 7ka....za mesec dena nov coek :D kazi sea jas kako da oslabam :D

За да ослабиш че скиташ по цели деној че пијаш многу цигари че пијаш многу кафина и така нема ни да ти се јади ич
ко че се напрајш после ко манекенка

Внесувај обичен Whey протеин, така ќе добиеш на маса (доколку не вежбаш како што викаш ти) гледај на пакувањето да пишува Mass, а не Lean Muscule.

Фала за советов ше пробам вакво нешо

Ајде уше едно прашање од мене. Планирам деновиве да одам до Грција па да видам прави и протеиниве дали се поефтини. Сакам да ми кажете какви протеини би зел, ми требаат 100% whey ама не знамм дали има разлика меѓу нив, на пр. muscle gain ili mass gain, пошо мене ми треба да се здебелем неки 7-8 кила ако можам и повеќе, ама со теретана и правилна исхрана. Не сакам да давам многу пари ама не и најефтините да ги зеам. Фала и поздрав

Ајде уше едно прашање од мене. Планирам деновиве да одам до Грција па да видам прави и протеиниве дали се поефтини. Сакам да ми кажете какви протеини би зел, ми требаат 100% whey ама не знамм дали има разлика меѓу нив, на пр. muscle gain ili mass gain, пошо мене ми треба да се здебелем неки 7-8 кила ако можам и повеќе, ама со теретана и правилна исхрана. Не сакам да давам многу пари ама не и најефтините да ги зеам. Фала и поздрав

Па самото име кажува Mass е Маса, а Muscle е мускулна маса.
Било кој 100% Whey да го одбереш, нема да згрешиш.

150-тина грама сирење ќе заврши работа. :)

Урдата е поквалитетен извор. Особено важен дел од исхраната при бодибилдинг е токму урдата а скоро сите забораваат на тоа.
Исто така , едамер/гауда кашкавал при процес на чистење поради убивање на масни клетки .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom