Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Зависност од килажата, доколу го земеш имаш упатсво.

5 таблети за лица до 75 кг.
7 таблети за лица до 90 кг.
9 таблети за лица до 110 кг.

Воедно ги топи и наталожените масти, го покачува анаболизмот и го намалува ризикот од раскинување на мускулно тквио (за време на тренингот)
А дали го имаш пробано? Ме интересира дали има ефект од него и уште поважно да не има некои несакани ефекти

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
А дали го имаш пробано? Ме интересира дали има ефект од него и уште поважно да не има некои несакани ефекти
Јас лично го немам пробано, но исто како тебе се интересирам веќе подолго време и до сега сите што им го спомнав имаа само позитивни оценки за тој производ.
Цената е одлична со оглед на тоа што го пиеш подолго време (1 месец) и нема(ло) никакви несакани дејства.

Ова ти го кажувам зошто зборев со повеќе луѓе кои се занимаваат со бодибилдинг професионално подолго време.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Некој дали има да препорачи добри, квалитетни протеини и како се употребуват?

Не сум почнал да вежбам уште, ама ме фаќа мерак.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Metono1[mkd];4210205 напиша:
Некој дали има да препорачи добри, квалитетни протеини и како се употребуват?

Не сум почнал да вежбам уште, ама ме фаќа мерак.
Меракот е битна работа, но проаѓа со тек на време затоа ќе те советувам да не ни почнуваш со суплементација.
Но, како и да е протеините не се штетни во никој случај затоа слободно земи некој 100 процентен протеин, (AllWhey,IsoFlex).

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
сакам да ослабам од 93 на 85.... има некој да даде совет? т.е најболје ако иам готова диета со вклучен кардио, искрана и билдинг би било топ...за да не се умарам по гоогле цел ден!

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
сакам да ослабам од 93 на 85.... има некој да даде совет? т.е најболје ако иам готова диета со вклучен кардио, искрана и билдинг би било топ...за да не се умарам по гоогле цел ден!
Сам состави си ја таа “диета“ со тоа што саканата килажа (85) помножи со 2гр протеини, 3гр јаглерохидрати и 1гр масти.
Што значи: 170 гр протеини, 255 гр јаглерохидрати, 85 гр масти на ден, и ќе ги добиеш саканите резултати.
Распредели ги оброците на 5-6 дневно.
Вежбањето е неизбежно, не се ни труди доколку не вложиш напор во теретана, или по нашки „Го испотиш гзот“ :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Немаш гајле за 8кг. Другар ми ослабе за 3 месеци во теретана 15 кг. Во главно кардио вежбаше-на велосипед по 1 час а од исхрана одеше со редуцирани јагле-хидрати и масти, а повеќе протеини како што ти кажа Георг 2гр по килограм маса.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
многу закон документарец, мислам дека постарите постови беше и спомнат , во секој сличај мора секој да го глеа , особено тој што е дебел и запистен (како типот ) за да види дека се е можно ако се сака!! и тоа за 6 месеци мислам дека успеа зверот, ако добро се сеќавам...
Добро дечкото земаше и суплементација..Тоа игра голема улога една е желбата друга се можностите :D

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Малце да ви се замешам. Зошто цело време кога се збори за хемија, прашувате за најпопуларните производи, кои после толку реклами се и воедно најскапи. Има многу поевтини производи кои исто така вреди да се пробаат. Конкретно, јас земав ваков веј, со добра исхрана и квалитетно вежбање, за 2 месеци ставив 10 кила, секако нели тоа не е чиста маса, но е доволно добро за периодот. Кошта околу 2600 за 2 кила и 200 грама, што е доста поевтино од другите производи од тој тип. Исто така го има во сите продавници за суплементи. Немојте да мислите дека им правам реклама, само сакам да го споделам моето искуство со вас, може на некој со помал буџет ќе му се најде. :wink:
:smir:
Јас го пијам истиот моментално , и да ти кажам право дека Веј ми е онаа стандард опрема не правам големи разлики мегу поскапите и поевтините. Веј си е веј, а битно е со што друго ке го искомбинираш.. мојата комбинација беше со хорс и доста добро се покажа (се разбира со добра исхрана и тренинг)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Јас ќе ви кажам нешто што малкумина го знаат.
Чист whey протеин, безразлика од која фирма е квалитетот не е во голема разлика.

Единствено составот и протеините во една дозерка, кај некои се 25 гр во доза, кај некои 28,30 итн но тоа не игра голема улога кај вас.

Брендот е тој што ја прави цената, затоа било кој whey протеин да го користите нема да згрешите.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Чист whey протеин, безразлика од која фирма е квалитетот не е во голема разлика.

Единствено составот и протеините во една дозерка, кај некои се 25 гр во доза, кај некои 28,30 итн но тоа не игра голема улога кај вас.

Брендот е тој што ја прави цената, затоа било кој whey протеин да го користите нема да згрешите.
Епа тоа е целиот муабет, јас дома имам многу канти веј од различни фирми и ниедна не се издвојува којзнае колку. Веј си е веј, за мене стандард суплементација.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116

Точно така, ова игра улога кај професионалци каде нијанси решаваат, а не за рекреативец што прави "тело за плажа". Секоја чест на сериозните вежбачи, иако не многу, има и такви кај нас.

Затоа совет, заштедете некој денар и земете некој поевтин протеин, нема да ви направи разлика освен што ќе заштедите некој денар, што ќе го искористите за добро да се храните. :)

едит: Кога сме веќе на темава, има ли некој што вежба functional training тука?

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Значи вака сеа јас сакам да вежбам во домашна атмосфера склекови бицепс трицепс и стомачни некои вежби поефикасни да ми препорачате? :salut:

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Сам состави си ја таа “диета“ со тоа што саканата килажа (85) помножи со 2гр протеини, 3гр јаглерохидрати и 1гр масти.
Што значи: 170 гр протеини, 255 гр јаглерохидрати, 85 гр масти на ден, и ќе ги добиеш саканите резултати.
Распредели ги оброците на 5-6 дневно.
Вежбањето е неизбежно, не се ни труди доколку не вложиш напор во теретана, или по нашки „Го испотиш гзот“ :)
kako sea ova... primer od kaj da znam kolku se 170gr proteini....

eve denes jadev, 1 stek 200gr u leb sabajle....posle 4h 4jajca i salata....pa posle 4h 3jajca,3kopani i salata...sea casa mleko... kako vi se cini???

Член од
22 февруари 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
за зверовите што се сеуште на маса ( иако можеби веќе треба да се почне со чистење ) еве ви една нова рутина за да ја сузбиете монотоноста и да качите голема мускулна маса :

http://www.animalpak.com/html/article_details.cfm?section=training&ID=455

јас лично ја следам програмава и презадоволен сум од резултатите !!! :)
но да си знаете со ова ке качите мускулна маса но не и сила! позз
Ууууу ова ми се свиѓа...почнуем и ја :vozbud:

--- надополнето ---

новаа шемааааа.. :pipi: сустаноон 250x3 , дека 300x2, проприонат 100x3, per week. :pos:

--- надополнето ---

И аман више појави се..доста ти беше пауза :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom