Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

П

Паган-др

Гостин
Почнав во теретана, е сега ме интересира исхраната. Ќе прогуглам, тоа сигурно, само подобро ми е некој што го применува тоа да ми каже. 183/75 сум. Што да внесувам, колку да внесувам, што да избегавам?

А да, и не планирам да земам прашоци/апчиња такви ствари. Барем не сега. :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Значи вака сеа јас сакам да вежбам во домашна атмосфера склекови бицепс трицепс и стомачни некои вежби поефикасни да ми препорачате? :salut:
Еве ти едно линкче таму имаш вежби со текчиња види кој мускул сакаш да го вежбаш и ке ти даде многу вежби
http://www.bodybuilding.com/exercises/

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Дајте некоја "дрога" за да се подздебелам 10 - 15 кила.јадам ко скинат ама џабе имам брз метаболизам.и 1 кило месо да изедам никакви резултати.
За вежбање немам време ич така да ми треа нешто екстра да подклам маса

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
lapaj jaglenohidrati osobeno navecer u 2 sabajle pukaj banicki ili hamburgeri od 7ka....za mesec dena nov coek :D kazi sea jas kako da oslabam :D

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па не пукај банички или хамбургери од 7ка во 2 наутро и ќе ослабиш. :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Одам во теретана во 17 и 30 , завршувам во 19 и 30... вежбам Гради, стомак, трицепс до даска!!! :))

идам дома 20мин до 20:00... јадам салата(марулки), 100грама свинска кременадла, 3 цели јајца, 300 грама ориз.

дали е добро јадењево и колку саати пред спиење треба да се јаде????

поздрав

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Почнав во теретана, е сега ме интересира исхраната. Ќе прогуглам, тоа сигурно, само подобро ми е некој што го применува тоа да ми каже. 183/75 сум. Што да внесувам, колку да внесувам, што да избегавам?

А да, и не планирам да земам прашоци/апчиња такви ствари. Барем не сега. :)
Драгане, веќе спомнав во повеќе наврати, но еве за тебе уште еднаш :)

Значи 2 гр протеин на 1 килограм телесна тежина, 3 гр јаглерохидрати и 1 гр масти.

Според твојата килажа 150 гр протеини, 225 гр јаглерохидрати и 75 гр масти дневен внес.

Туна, Пилешки гради, стек (едно те исто) и јајца се главните продукти кои ја зголемуваат мускулната маса.
Витамините се неизбежни, мораш да ги внесуваш.
И зелените салати се делот кој што треба да го припазиш :)

Дајте некоја "дрога" за да се подздебелам 10 - 15 кила.јадам ко скинат ама џабе имам брз метаболизам.и 1 кило месо да изедам никакви резултати.
За вежбање немам време ич така да ми треа нешто екстра да подклам маса
Внесувај обичен Whey протеин, така ќе добиеш на маса (доколку не вежбаш како што викаш ти) гледај на пакувањето да пишува Mass, а не Lean Muscule. :wink:

Одам во теретана во 17 и 30 , завршувам во 19 и 30... вежбам Гради, стомак, трицепс до даска!!! :))

идам дома 20мин до 20:00... јадам салата(марулки), 100грама свинска кременадла, 3 цели јајца, 300 грама ориз.

дали е добро јадењево и колку саати пред спиење треба да се јаде????

поздрав
Добра е. Знаеш големиот Ronni еднаш рече “Не ги сфаќам како можат да прават протеински циклуси на секои два саати,а во текот на ноќта додека спијат, тоа да не важи“

Што значи пред спиење конзумирај тешко разложувачки протеин со што би ти овозможил протеинско хранење во текот на ноќта.

Околу твоето јадење, непосредно по тренингот е потребно неговото внесување со што би овозможил хранење на мускулите.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
фала на советите Георг :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
lapaj jaglenohidrati osobeno navecer u 2 sabajle pukaj banicki ili hamburgeri od 7ka....za mesec dena nov coek :D kazi sea jas kako da oslabam :D
За да ослабиш че скиташ по цели деној че пијаш многу цигари че пијаш многу кафина и така нема ни да ти се јади ич
ко че се напрајш после ко манекенка

Внесувај обичен Whey протеин, така ќе добиеш на маса (доколку не вежбаш како што викаш ти) гледај на пакувањето да пишува Mass, а не Lean Muscule.
Фала за советов ше пробам вакво нешо

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Ајде уше едно прашање од мене. Планирам деновиве да одам до Грција па да видам прави и протеиниве дали се поефтини. Сакам да ми кажете какви протеини би зел, ми требаат 100% whey ама не знамм дали има разлика меѓу нив, на пр. muscle gain ili mass gain, пошо мене ми треба да се здебелем неки 7-8 кила ако можам и повеќе, ама со теретана и правилна исхрана. Не сакам да давам многу пари ама не и најефтините да ги зеам. Фала и поздрав

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ајде уше едно прашање од мене. Планирам деновиве да одам до Грција па да видам прави и протеиниве дали се поефтини. Сакам да ми кажете какви протеини би зел, ми требаат 100% whey ама не знамм дали има разлика меѓу нив, на пр. muscle gain ili mass gain, пошо мене ми треба да се здебелем неки 7-8 кила ако можам и повеќе, ама со теретана и правилна исхрана. Не сакам да давам многу пари ама не и најефтините да ги зеам. Фала и поздрав
Па самото име кажува Mass е Маса, а Muscle е мускулна маса.
Било кој 100% Whey да го одбереш, нема да згрешиш.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
150-тина грама сирење ќе заврши работа. :)
Урдата е поквалитетен извор. Особено важен дел од исхраната при бодибилдинг е токму урдата а скоро сите забораваат на тоа.
Исто така , едамер/гауда кашкавал при процес на чистење поради убивање на масни клетки .

Kajgana Shop

На врв Bottom