Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не вежбај и јади како свиња :)
Ама, јас не барав совет како да се здебелам:D
А, за вежбањето ептен го баталив, баш поради тоа што видов дека почнаа мускули да ми се дефинираат, ама па ако ти го послушам советот после како да ослабам без вежбање?

ОК, знам дека е глупо прашањето, а и јас не бев доволно јасна. Еве, конкретно, идам повеќе години на аеробик/фитнес онака, рекреативно, повеќе ради кондиција. Е, ама после толку години вежбање на нозете ко да ми се издефинира подругачија форма, не се незнам какви мускули, ама има разлика од предходно. Иако стриктно аеробни вежби само терам, па и на фитнес кога идев повеќе бев на орбитрек, степер и сл. сепак нозеве ми се зацврстија, знам дека тоа на скоро сите им е целта што сакаат да ја постигнат, но мене не ми се свиѓа. Но, очигледно нема враќање.:oops:
нормално е и од добро планинарење да ти се цврсти нозете, тоа е супер, едноставно на сите што вежбаат во голем процент тоа им е целта, зашто би сакала да ја изгубиш цврстината и да изгледаш грдо доколку имаш целулит и салце на нозете... не сум сретнал ваков случај кај што некој сака да си ја уништи формата.. ама ако више си решила избегавај било какво вежбање и посвети се на јадење повеќе и ќе ставиш малце мрсничко на тебе

А, за вежбањето ептен го баталив, баш поради тоа што видов дека почнаа мускули да ми се дефинираат, ама па ако ти го послушам советот после како да ослабам без вежбање?

Ах жени жени кога ќе погледнете еднаш во огледало и ќе речете јас сум совршена(Никогаш).Самото тело ќе ти се навикне на новиот начин на живеење,но ќе изгубиш перфоманси и на други места,ако ме разбираш што мислам.

можеби имаш таква генетика, си имала малце маснотии на тебе, со вежбање си ги симнала и се издефинирал мускулот, незнам зашто би ти пречело тебе, викаш нејќеш да се здебелиш, сакаш да го снема мускулот, просто е невозможно да го снема мускулот. можеби да го оставиш мускулот да си се опушти, да не правиш никакви вежби а ти да повнимаваш на исхраната да не се направиш прасе, па тој сам ќе си се врати во лежечки стил :)

или едноставно да си се помириш со тоа што си го постигнала и да си се радуваш на тоа, и да си продолжиш да си вежбаш, тоа ти е мој совет.. чим имаш добар потенцијал и генетика продолжи понатака, и не се секирај тоа што ти е издефиниран мускулот, многу мажи го сакаат тоа :)

можеби имаш таква генетика, си имала малце маснотии на тебе, со вежбање си ги симнала и се издефинирал мускулот, незнам зашто би ти пречело тебе, викаш нејќеш да се здебелиш, сакаш да го снема мускулот, просто е невозможно да го снема мускулот. можеби да го оставиш мускулот да си се опушти, да не правиш никакви вежби а ти да повнимаваш на исхраната да не се направиш прасе, па тој сам ќе си се врати во лежечки стил :)
Е, за тоа болдираното ме интересираше дали е можно, на тоа мислев кога реков обратен процес, ама малку несреќно се изразив. У секој случај фала и на двајцата за советите.:)

Е, за тоа болдираното ме интересираше дали е можно, на тоа мислев кога реков обратен процес, ама малку несреќно се изразив. У секој случај фала и на двајцата за советите.:)
по моја претпоставка имаш многу добра генетика... помини во атлета некогаш ако си во форма да те ѕирне тренерот мој да видиме што ќе ти каже :) се кладам ќе сака да те спрема за некој контест :D

се кладам ќе сака да те спрема за некој контест :D
Колку сум ја дааалеку од тоа само, ја на натпревар за фитнес и мускули покажуење, а башка што улетав на темава со прашање како да ги изгубам и тие мускули малку што ми се познаваат, ако уопште може мускули да се наречат, ме најде ептен:LOL: Ај, отидов у оф, не сум ја за на темава, проштавајте:D

Ај кажете некој совет како може да се изгубат мускули, може е глупо прашањево, но ме интересира ако некој знае дали е можен таков обратен процес.

обратен процес = катаболизам! :)

извежбај ги нозете убаво, и после тоа не јади воопшто протеини, и вечерта заради недостаток на амино, од самите мускули ќе се земе/разложи = катабилизам...

disclaimer: незнам колку е здраво ова, бидејки сепак НИКОЈ Не би го практикувал! кој би сакал да изгуби мускули -_-

Ај кажете некој совет како може да се изгубат мускули, може е глупо прашањево, но ме интересира ако некој знае дали е можен таков обратен процес.

Не е глупо може сакаш ти поинаков изглед.. Ако вежбаш со тегови исфрли ги сите килажи и прави со сопствена тежина.. Протеини не внесувај.. Ако сакаш да бидеш зацврсната појди на аеробик таму се прават вежби со сопствена тежина.. Фитнес веќе е нешто сосема подруго.. И не е воопшто глупо пошто сите женски сакаат одредена големина и се задоволни со неа.. Додека кај машките е различно сакаме се повеќе и повеќе :D

Колку сум ја дааалеку од тоа само, ја на натпревар за фитнес и мускули покажуење, а башка што улетав на темава со прашање како да ги изгубам и тие мускули малку што ми се познаваат, ако уопште може мускули да се наречат, ме најде ептен:LOL: Ај, отидов у оф, не сум ја за на темава, проштавајте:D
Јас мислам дека воопшто немаш некој мускул дефиниран туку си намалила масти и си добила добра линија и фина, нежна, женска мускулатура која си ја интерпретирала како нешто лошо на изглед. Ако не е така стави слика и разубеди не :).

ОК, знам дека е глупо прашањето, а и јас не бев доволно јасна. Еве, конкретно, идам повеќе години на аеробик/фитнес онака, рекреативно, повеќе ради кондиција. Е, ама после толку години вежбање на нозете ко да ми се издефинира подругачија форма, не се незнам какви мускули, ама има разлика од предходно. Иако стриктно аеробни вежби само терам, па и на фитнес кога идев повеќе бев на орбитрек, степер и сл. сепак нозеве ми се зацврстија, знам дека тоа на скоро сите им е целта што сакаат да ја постигнат, но мене не ми се свиѓа. Но, очигледно нема враќање.:oops:

Не вежбај воопшто :) А да, и користи автомобил немој да ги користиш нозете воопшто :P

Ма супер се мускулести нозе кај женско :love:
393258_315919298437156_100000572653761_1265457_323433452_n.jpg

^^ Ја утна работата со "nike" патиките, одма падна една класа доле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom