- Член од
- 9 октомври 2010
- Мислења
- 191
- Поени од реакции
- 29
http://forums.musculardevelopment.c....-Will-recover-to-defend-Arnold-title-in-2012 Branch nadvor od Mr O godinava e ovoa e vejke loso.........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ваше мислење за програмава?
Добра е како за почетник во теретана? Ќе ми помогне ли при постигнување на моите цели? (дефиниција и малку мускулна маса)
Исфрлање на мастите може многу да делува врз начинот на вежбање.. Барем кај мене имам осетено ако немам масти во исхраната .. Губам на концентрација и енергија при вежбање ..
Дечки, ај едно прашање. Дечко ми е многу слаб а сака да оди во теретана. Јас пробувам да го убедам дека нема логика да вежба кога ништо нема да му се познава на тоа исушено телце. Ама зошто и јас не се разбирам баш, ме интересира каква треба да биде исхраната, а какви вежбите за да се оформи колку-толку?
Дечки, ај едно прашање. Дечко ми е многу слаб а сака да оди во теретана. Јас пробувам да го убедам дека нема логика да вежба кога ништо нема да му се познава на тоа исушено телце. Ама зошто и јас не се разбирам баш, ме интересира каква треба да биде исхраната, а какви вежбите за да се оформи колку-толку?
Nurticisticki sovet bi ti preporacala herbalife priroden milsejk so site potrebni vitamini i minerali za top den.hranata treba da se knzumira na sekoi tri casa znaci denot go pocnuvas so sejkot a dokolku go nemas go pocnuvas so cist protein(jogurt,sirenje,leka,grav,,grasak,jajca kolku sakas belki ali samo edna zolcka posle tri sati doaga uzinata toa e ovosje i nekolku jatkasti plodovi(orevi,lesnici,bademi)posle tri sati doaga rucekot znaci rucek ona sto ima za jadenje posle tri sati uzinata normalno ovosje i isto posle tri sati doaga vecerata ali mora da e proteinska.dorucekot e najvazen mnogu luge gresat sto ne doruckuvaat ne jadat 5-6 sati i posle ke se natupaat,dorucekot mora da se izedi vo prviot cas od pocetokot na denot.E sega dokolku sakas na masa da odis jadis pogolema kolicina na proteini i druga zdrava hrana.Jadenjeto na sekoi tri sati go podobruva metabolizmot i sepak ti se podobruva energijata.Ete od mene sovet koj mene mi go preporacaa i se custvuvam mnogu dobro sepak jas za slabeenje go pravam toaПоздрав до сите љубители на овој спорт.
Досега вежбав дома со тегови и на импровизирана бенч клупа, но од следната недела планирам да посетувам теретана.
Би ги замолил поискусните да состават програма прилагодена за 16 годишно момче, со висина од 175 центимери и тежина околу 65 килограми. Целта ми е поголема мускулна маса, заедно со дефиниција.
Нутриционистички совети би ми дошле добро. Од суплементи земам Whey протеин и понекогаш креатин.
Ви благодарам
Кристијан
Во Herbalife шејкот мнозинството од протеинот што е во него е од СОЈА. А сите знаеме дека сојата кај машките намалува тестостерон.Nurticisticki sovet bi ti preporacala herbalife priroden milsejk so site potrebni vitamini i minerali za top den.hranata treba da se knzumira na sekoi tri casa znaci denot go pocnuvas so sejkot a dokolku go nemas go pocnuvas so cist protein(jogurt,sirenje,leka,grav,,grasak,jajca kolku sakas belki ali samo edna zolcka posle tri sati doaga uzinata toa e ovosje i nekolku jatkasti plodovi(orevi,lesnici,bademi)posle tri sati doaga rucekot znaci rucek ona sto ima za jadenje posle tri sati uzinata normalno ovosje i isto posle tri sati doaga vecerata ali mora da e proteinska.dorucekot e najvazen mnogu luge gresat sto ne doruckuvaat ne jadat 5-6 sati i posle ke se natupaat,dorucekot mora da se izedi vo prviot cas od pocetokot na denot.E sega dokolku sakas na masa da odis jadis pogolema kolicina na proteini i druga zdrava hrana.Jadenjeto na sekoi tri sati go podobruva metabolizmot i sepak ti se podobruva energijata.Ete od mene sovet koj mene mi go preporacaa i se custvuvam mnogu dobro sepak jas za slabeenje go pravam toa![]()
Nurticisticki sovet bi ti preporacala herbalife priroden milsejk so site potrebni vitamini i minerali za top den.hranata treba da se knzumira na sekoi tri casa znaci denot go pocnuvas so sejkot a dokolku go nemas go pocnuvas so cist protein(jogurt,sirenje,leka,grav,,grasak,jajca kolku sakas belki ali samo edna zolcka posle tri sati doaga uzinata toa e ovosje i nekolku jatkasti plodovi(orevi,lesnici,bademi)posle tri sati doaga rucekot znaci rucek ona sto ima za jadenje posle tri sati uzinata normalno ovosje i isto posle tri sati doaga vecerata ali mora da e proteinska.dorucekot e najvazen mnogu luge gresat sto ne doruckuvaat ne jadat 5-6 sati i posle ke se natupaat,dorucekot mora da se izedi vo prviot cas od pocetokot na denot.E sega dokolku sakas na masa da odis jadis pogolema kolicina na proteini i druga zdrava hrana.Jadenjeto na sekoi tri sati go podobruva metabolizmot i sepak ti se podobruva energijata.Ete od mene sovet koj mene mi go preporacaa i se custvuvam mnogu dobro sepak jas za slabeenje go pravam toa![]()
Дали некој има користено да ми даде совет што да очекувам :
http://www.gladijatori.com/optimum-nutrition-serious-mass_p70.html