Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е подобрно да се вежба гради + бицепс и грб + трицепс, или пак гради + трицепс и грб + бицепс?
Кое е подобро и зашто ?

ice_cube,
воопшто нема значение. Каков ќе биде изборот е индивидуален избор, но е терсно поврзан од моменталната пропорција и развој на одредени мускулни групи.

Тоа што го приметуваш на гардеробата е еден индикатор, кој немора да биде ист со вагата. Ај провери си ја телесната тежина на вага и види како е кога ќе ја споредиш со таа што си ја имал на почетокот. Ако си под таа ТТ, слободно зголеми на исхрана за 500 калории. Нема да се здебелиш и изгубиш на линијата доколку поголем процент од овие екстра калории во твоето мени се од белковини.

Vo red, ti blagodaram.

Дали е подобрно да се вежба гради + бицепс и грб + трицепс, или пак гради + трицепс и грб + бицепс?
Кое е подобро и зашто ?
Кога вежбаш гради, се вежба и трицепсот па ако после гради вежбаш трицепс тоа ќе ти претставува довежбување на мускулот трицепс, а доколку вежбаш гради и бицепс тогаш опфаќаш повеќе мускулни групи во еден тренинг (гради, бицепс, и минималнио трицепс).
Значи со првиот пример опфаќаш помалку мускулни групи и PMW (post working meal) или оброкот после тренинг да речам најважниот кога требе да внесиш протеини, подобро ќе бидат искористени, подобро ќе се нахранат тие мускули (ова ти е за маса).
Вториот пример ти е обратен од погоре напишаниот па можеш сам да простудираш кој ќе биде ефектот (овде работиш повеќе на дефиниција)
Но сепак не е толку клучно и пресудно ова...

Не влијае никако. Си растеш се до 19-20 година, и доколку се набиеш со правење чучњеви (со правење на големи тежини повеќе време), не би се "смалил" повеќе од 1 сантиметар.
Јас правам чучњеви со килажа активно веќе скоро година и се немам намалено напротив имам пораснато 2 цм, така да тоа глупостите со набивањето се бабини деветини, плус, бидејќи гледам повеќето сте по качување мускулна маса, препорачувам да правите чучњеви бидејќи најлесно се качува маса преку вежбање на големите мускули, а сите знаеме најголемите мускули во човечкото тело се нозете. Затоа правете чучњеви :D. Но пред да почнете научете добро техника( многу битно ), добро спуштање, позиционирање на шипката на грбот, позиционирање на стапала итн.

Кога вежбаш гради, се вежба и трицепсот па ако после гради вежбаш трицепс тоа ќе ти претставува довежбување на мускулот трицепс, а доколку вежбаш гради и бицепс тогаш опфаќаш повеќе мускулни групи во еден тренинг (гради, бицепс, и минималнио трицепс).
Значи со првиот пример опфаќаш помалку мускулни групи и PMW (post working meal) или оброкот после тренинг да речам најважниот кога требе да внесиш протеини, подобро ќе бидат искористени, подобро ќе се нахранат тие мускули (ова ти е за маса).
Вториот пример ти е обратен од погоре напишаниот па можеш сам да простудираш кој ќе биде ефектот (овде работиш повеќе на дефиниција)
Но сепак не е толку клучно и пресудно ова...
Јас секако имам пробано и заклучив дека рацете најдобро ги осеќам навежбани кога ги работам во посебен ден (бицепс+трицепс со супер сетови). Кога вежбам трицепс после гради интензитетот на вежбите е значително послаб пошто самиот трицепс е веќе истрошен.
Ова немора да значи и за другите, но кај мене најдобрите тренизни за раце ми се кога ги вежбам во посебен ден. Сега сум плус на дефиниција и поради помалиот внес на ЈХ една мускулна партија ме цеди комплет така да тешко е да се врзат две во еден ден, а тоа да биде квалитетно.

Јас правам грб со трицепс , гради со бицепс , двапати неделно , различни вежби секој пат , и сум задоволен . Нормално плус исхрана.

Dali e OK dodeka zemash kreatin da si duvash od vreme na vreme ?? ili ima nekoi posebni sajd efekti ?? nekoj so iskustvo... =]

Drogarce :D i jas go pravam ova od vreme na vreme so duvaloto veke gledam da bide samo na majevi novi godini svakas so sakam da kazam side efekt nema apsolutno zs mozkot ti go buricka sranjeto kreatinot dr si drma ama filmot e so mn sekeri gubis koga si nadzidan :D pa gledaj veke ako si po zanaetot da namalis i koga veke go ptravis ova se znae eden kamion resani i gotoo :D

Дали е во ред земање гејнер и после секој тренинг возење на точак или возењето треба да се исфрли?

Weider_Muscle_Freak.jpg
Некој искуство со ова??? Сакам да почнам да го зимам за да качам малце маса следниов месец па после да се чистам... ако има некој некаково искуство или ако не му е пролем на Gjoroski да ми одговори. Фала

Блажеј, насетувам повторно нешто што од поодамна ме прати и преставува тешка заблуда. Л-карнитин или Амино за дефиниција. Тоа ли сакаш да прашаш, кој производ е подобар за да бидеш по дефиниран од овие два?

od Л карнитинот викаат дека само ке се издефинирам, а од аминото викаат дека ке се издефинирам и некоја мускулна маса ке добијам...дали е ова точно??

На кој мускул се удира ако вежбаш склекови но со раце во висина папокот?

Прегледај го приврзокот 29114
Некој искуство со ова??? Сакам да почнам да го зимам за да качам малце маса следниов месец па после да се чистам... ако има некој некаково искуство или ако не му е пролем на Gjoroski да ми одговори. Фала

Би требало да е ОК, WЕIDER е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom