Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа што го приметуваш на гардеробата е еден индикатор, кој немора да биде ист со вагата. Ај провери си ја телесната тежина на вага и види како е кога ќе ја споредиш со таа што си ја имал на почетокот. Ако си под таа ТТ, слободно зголеми на исхрана за 500 калории. Нема да се здебелиш и изгубиш на линијата доколку поголем процент од овие екстра калории во твоето мени се од белковини.
Кога вежбаш гради, се вежба и трицепсот па ако после гради вежбаш трицепс тоа ќе ти претставува довежбување на мускулот трицепс, а доколку вежбаш гради и бицепс тогаш опфаќаш повеќе мускулни групи во еден тренинг (гради, бицепс, и минималнио трицепс).Дали е подобрно да се вежба гради + бицепс и грб + трицепс, или пак гради + трицепс и грб + бицепс?
Кое е подобро и зашто ?
Јас правам чучњеви со килажа активно веќе скоро година и се немам намалено напротив имам пораснато 2 цм, така да тоа глупостите со набивањето се бабини деветини, плус, бидејќи гледам повеќето сте по качување мускулна маса, препорачувам да правите чучњеви бидејќи најлесно се качува маса преку вежбање на големите мускули, а сите знаеме најголемите мускули во човечкото тело се нозете. Затоа правете чучњевиНе влијае никако. Си растеш се до 19-20 година, и доколку се набиеш со правење чучњеви (со правење на големи тежини повеќе време), не би се "смалил" повеќе од 1 сантиметар.
Јас секако имам пробано и заклучив дека рацете најдобро ги осеќам навежбани кога ги работам во посебен ден (бицепс+трицепс со супер сетови). Кога вежбам трицепс после гради интензитетот на вежбите е значително послаб пошто самиот трицепс е веќе истрошен.Кога вежбаш гради, се вежба и трицепсот па ако после гради вежбаш трицепс тоа ќе ти претставува довежбување на мускулот трицепс, а доколку вежбаш гради и бицепс тогаш опфаќаш повеќе мускулни групи во еден тренинг (гради, бицепс, и минималнио трицепс).
Значи со првиот пример опфаќаш помалку мускулни групи и PMW (post working meal) или оброкот после тренинг да речам најважниот кога требе да внесиш протеини, подобро ќе бидат искористени, подобро ќе се нахранат тие мускули (ова ти е за маса).
Вториот пример ти е обратен од погоре напишаниот па можеш сам да простудираш кој ќе биде ефектот (овде работиш повеќе на дефиниција)
Но сепак не е толку клучно и пресудно ова...
Блажеј, насетувам повторно нешто што од поодамна ме прати и преставува тешка заблуда. Л-карнитин или Амино за дефиниција. Тоа ли сакаш да прашаш, кој производ е подобар за да бидеш по дефиниран од овие два?
Прегледај го приврзокот 29114
Некој искуство со ова??? Сакам да почнам да го зимам за да качам малце маса следниов месец па после да се чистам... ако има некој некаково искуство или ако не му е пролем на Gjoroski да ми одговори. Фала
Груда братеНа кој мускул се удира ако вежбаш склекови но со раце во висина папокот?