Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Finally,
негледам некој големпроблем и нешто страшно. Али ај да ја разглабиме проблематикава, па пиши како изгледа твојот целосен тренинг дента кога вежбаш бицепс.
Вака вежбам за гради и бицепс заедно.Сега делот за бицепс ми е вака:
3 серии (2 серии 35кг, 1 серија 40кг) не го знам името на справата :kesa:
3 серии со еднорачни тегови.
3 серии со шипка (1 серија со 16кг. и 2 серии со 20 кг)
3 серии со 10кг шипка-седнат.
Прави ги правилно вежбите со тежина што мислиш дека е соодветна на тоа да направиш повеќе повторувања. А јас би ти препорачал (и мислам дека е најдобро) да правиш 3 вежби по 4 серии. А и менувај ги вежбите, ќе има подобри резултати. Поздрав.
Ко ке креваш седнат спуштај ја шипката до најдолу и после кревај ја до прав агол а не до крај...ваљда ме разбра,истото и со еднорачните кога правиш седнат.
Тоа што го приметуваш на гардеробата е еден индикатор, кој немора да биде ист со вагата. Ај провери си ја телесната тежина на вага и види како е кога ќе ја споредиш со таа што си ја имал на почетокот. Ако си под таа ТТ, слободно зголеми на исхрана за 500 калории. Нема да се здебелиш и изгубиш на линијата доколку поголем процент од овие екстра калории во твоето мени се од белковини.
Вака вежбам за гради и бицепс заедно.Сега делот за бицепс ми е вака:
3 серии (2 серии 35кг, 1 серија 40кг) не го знам името на справата :kesa:
3 серии со еднорачни тегови.
3 серии со шипка (1 серија со 16кг. и 2 серии со 20 кг)
3 серии со 10кг шипка-седнат.
Доволно ќе ти бидат две вежби по 4-5 серии. Првата дворачен прегиб стоечки (менувај ја повремено со дворачен прегиб на Скотова клупа) и втората еднорачен прегиб седнат на коса клупа. Во втората потрудисе за цело време на изведувањето на вежбата да го ротираш зглобот на дланката (супинација) во долна положба палецот завртен према телото во горна нанадвор. Повторувања од 8-12 во серија. Радису на движење при вежбање на бицепс е од 15 до 115 степени.