Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
ќе прифатиш него шо :vozbud:

Добро бе аман ако слушнеш нешо во теретана незначи дека е точно :). Него мене ме интересира за Амино ,пошто имам вишок килограми решив да земам ,па ме интересира дали има некои контра ефекти ,ако во исто време земаш некои лекови ?

Имам едно прашање во врска со деновите кога вежбам бицепс.Значи кога ги правам сериите, осеќам како мускулот се -пумпа- и дека има ефект вежбањето,но кога ќе ги допрам сите серии мускулот многу брзо се опушта и осеќам како да не сум правел вежби за бицепс. Помош,совет што може да биде работава? Чекам одговор фала однапред.

Finally,
негледам некој големпроблем и нешто страшно. Али ај да ја разглабиме проблематикава, па пиши како изгледа твојот целосен тренинг дента кога вежбаш бицепс.

Finally,
негледам некој големпроблем и нешто страшно. Али ај да ја разглабиме проблематикава, па пиши како изгледа твојот целосен тренинг дента кога вежбаш бицепс.

Вака вежбам за гради и бицепс заедно.Сега делот за бицепс ми е вака:
3 серии (2 серии 35кг, 1 серија 40кг) не го знам името на справата :kesa:
3 серии со еднорачни тегови.
3 серии со шипка (1 серија со 16кг. и 2 серии со 20 кг)
3 серии со 10кг шипка-седнат.

Прави ги правилно вежбите со тежина што мислиш дека е соодветна на тоа да направиш повеќе повторувања. А јас би ти препорачал (и мислам дека е најдобро) да правиш 3 вежби по 4 серии. А и менувај ги вежбите, ќе има подобри резултати. Поздрав.

Прави ги правилно вежбите со тежина што мислиш дека е соодветна на тоа да направиш повеќе повторувања. А јас би ти препорачал (и мислам дека е најдобро) да правиш 3 вежби по 4 серии. А и менувај ги вежбите, ќе има подобри резултати. Поздрав.

fala na sovetot:smir:

Ко ке креваш седнат спуштај ја шипката до најдолу и после кревај ја до прав агол а не до крај...ваљда ме разбра,истото и со еднорачните кога правиш седнат.

Ко ке креваш седнат спуштај ја шипката до најдолу и после кревај ја до прав агол а не до крај...ваљда ме разбра,истото и со еднорачните кога правиш седнат.

да,да фала многу

Тоа што го приметуваш на гардеробата е еден индикатор, кој немора да биде ист со вагата. Ај провери си ја телесната тежина на вага и види како е кога ќе ја споредиш со таа што си ја имал на почетокот. Ако си под таа ТТ, слободно зголеми на исхрана за 500 калории. Нема да се здебелиш и изгубиш на линијата доколку поголем процент од овие екстра калории во твоето мени се од белковини.

Se merev bas denes..i moram da kazam deka sum "liznat" 5 kg.
Od 75 stanav 70 kg.
Taka da ke go poslusam tvojot sovet.

Uste ednas ti blagodaram.

Ја завршив малата туба од 1,5kg гејнер на QuickMass и можам да кажам дека како што очекував така и бидна. Не прави чуда ама за една недела со вежбање качив кило и нешто маса. Инаку гејнерот е добар за козумирање лесно се меша и не забележав ни најмали лоши ефекти, дури има убав вкус на чоколаден милкшејк :)
Единствено цената мислам дека е малку висока бидејќи даваш 2000 денари а не трае ни една недела.

Доволно ќе ти бидат две вежби по 4-5 серии. Првата дворачен прегиб стоечки (менувај ја повремено со дворачен прегиб на Скотова клупа) и втората еднорачен прегиб седнат на коса клупа. Во втората потрудисе за цело време на изведувањето на вежбата да го ротираш зглобот на дланката (супинација) во долна положба палецот завртен према телото во горна нанадвор. Повторувања од 8-12 во серија. Радису на движење при вежбање на бицепс е од 15 до 115 степени.

Доволно ќе ти бидат две вежби по 4-5 серии. Првата дворачен прегиб стоечки (менувај ја повремено со дворачен прегиб на Скотова клупа) и втората еднорачен прегиб седнат на коса клупа. Во втората потрудисе за цело време на изведувањето на вежбата да го ротираш зглобот на дланката (супинација) во долна положба палецот завртен према телото во горна нанадвор. Повторувања од 8-12 во серија. Радису на движење при вежбање на бицепс е од 15 до 115 степени.

Фала на одговорот:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom