Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Неможам да разберам како е можно Арсенал толку да се немоќни кога играат против Челзи....Арсенал скоро секој натпревар играат добро,се трудат,имаат контрола врз играта,одлично се движат по теренот но сето тоа против Челзи не дава резултат и делуваат стерилно,дури ниту шанса неможат да направат,изгледа Мурињо го чита како селски буквар Венгер,друга причина не гледам со оглед дека веќе 2 години немаат постигнато ниту гол против Челзи не пак да ги победат.....како спаринг партнер на Челзи да му се

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Неможам да разберам како е можно Арсенал толку да се немоќни кога играат против Челзи....Арсенал скоро секој натпревар играат добро,се трудат,имаат контрола врз играта,одлично се движат по теренот но сето тоа против Челзи не дава резултат и делуваат стерилно,дури ниту шанса неможат да направат,изгледа Мурињо го чита како селски буквар Венгер,друга причина не гледам со оглед дека веќе 2 години немаат постигнато ниту гол против Челзи не пак да ги победат.....како спаринг партнер на Челзи да му се
Мурињо го има идеалниот против кадидат во Венгер. Секоја година е истото во мечевите со него. По некое нерешено се наоѓа низ победите на Мурињо. Но не е тоа тоа. Арсенал го победуваше Челзи и против Анџелоти и Виљаш Боаш, но против Мурињо не може. Еве земи ги пример Јунајтед, не можат да го победат Евертон. Или пак, ете да не одиме кај нив. Венгер против Мојс го имаше најдобриот скор во лигата од 20ина победи и 2 порази во 15ина години. Коа Мојс дојде во Јунајтед и ја имаа најочајната сезона, Венгер не го победи. Изгуби на Олд и нерешено на Емирати. Сезонава ги победивме и Јунајтед и Сити како тим, без ментална слика во главата на фудбалерите дека можат да доживеат неуспех. Кога се игра против Мурињо таа слика е секогаш присутна кај нас. Дали заради фактот дека е одличен тренер или дека екипата им е перфектна, не знам. Но, ќе постои. И денес се убедив во тоа. Денес бев најубеден дека ќе победиме, но после ова денес, тврдам дека Венгер ќе го победи Мурињо само ако излези со 9 фудбалери Жозе. НЕ ПОИНАКУ. Дури и тогаш ќе му се држат.

Шала на страна. Сите овие порази на Венгер ќе му ги простам доколку го добие во финале во ЛШ, пример. :D :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
@Makedonec_7

Поентата ми е дека КПР и Барли изгледаат поопасно против Челзи и имаат повеќе шанса да го добијат натпреварот за разлика од Арсенал,ајде разбирам донекаде дека е дерби и дека мотивацијата не е иста ама пак да му ебам мајката дотолку немоќно да изгледаат и веќе со години е апсурдно....толкав комплекс на понизност само Франција на Хрватска во ракомет му имаат набиено..не се сеќавам некое друго ривалство меѓу две силни екипи да трае дотолку ..Арсенал против Челзи кој сака нека му игра пак изгледаат како мали деца и нема теорија да победат..што е најтрагично двете најзрели шанси на натпреварот ги имаше Челзи а ништо не играа

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.474
Толку беше досадно второто полувреме што сум заспал и еве сега дури се разбудив.

Него нели извадија веќе ref review енглезите, баш ме интересира што велат за дуелот Оспина-Оскар? Во Италија тоа се свири пенал, имало 4-5 такви ситуации последните неколку сезони.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Толку беше досадно второто полувреме што сум заспал и еве сега дури се разбудив.

Него нели извадија веќе ref review енглезите, баш ме интересира што велат за дуелот Оспина-Оскар? Во Италија тоа се свири пенал, имало 4-5 такви ситуации последните неколку сезони.
Добро у Италија се свири и пенал на прекршок напраен на 20 метри од гол. :icon_lol:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.474
Добро у Италија се свири и пенал на прекршок напраен на 20 метри од гол. :icon_lol:
Судењето во Италија е измислено за ова овде. Поентата ми беше дека ваквите судари кои исто така се прекршоци сум видел дека во Серија А се судат. А не знам за во ПЛ каква е ситуацијата, не ми текнува на сличен случај последните години.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Судењето во Италија е измислено за ова овде. Поентата ми беше дека ваквите судари кои исто така се прекршоци сум видел дека во Серија А се судат. А не знам за во ПЛ каква е ситуацијата, не ми текнува на сличен случај последните години.
Не знам, мене некако ми немаше логика да се свирне пенал.
Оскар не идеше на дриблинг, само ја удри топката и остана на истото место и Оспина се заби во него. Да идеше на дриблинг тоа дефинитивно ќе беше пенал и црвен.
Што знам. :toe:

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.913
Поени од реакции
7.497
Ako pratite fudbal znaete deka toa na Ospina e za zolt karton poradi opasna igra i nevnimatelnost otkako Oskar izigra so topkata,ja upati kon golot i toa e toa. Cahill napravi cist penal so igrata so raka.Ama tie im se moznostite na sudiite vo Anglija. Mesto da go kaznuvaat Murinjo ligusite od FA podobro da se posvetat na fudbalot i lugjeto sto gi postavuvaat da sudat natprevari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

W

wicked_1

Гостин
Не знам, мене некако ми немаше логика да се свирне пенал.
Оскар не идеше на дриблинг, само ја удри топката и остана на истото место и Оспина се заби во него. Да идеше на дриблинг тоа дефинитивно ќе беше пенал и црвен.
Што знам. :toe:
Опасен старт беше на Оспина, каснеше доста и Оскар рефлексно ја префрли топката и не беше у никаква можност да избегне, а богами беше силен удар..

Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
Нема некој линк да се гледа во живо доделувањево на наградиве??

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
@Makedonec_7

Поентата ми е дека КПР и Барли изгледаат поопасно против Челзи и имаат повеќе шанса да го добијат натпреварот за разлика од Арсенал,ајде разбирам донекаде дека е дерби и дека мотивацијата не е иста ама пак да му ебам мајката дотолку немоќно да изгледаат и веќе со години е апсурдно....толкав комплекс на понизност само Франција на Хрватска во ракомет му имаат набиено..не се сеќавам некое друго ривалство меѓу две силни екипи да трае дотолку ..Арсенал против Челзи кој сака нека му игра пак изгледаат како мали деца и нема теорија да победат..што е најтрагично двете најзрели шанси на натпреварот ги имаше Челзи а ништо не играа
Ne, kje te popravam. Wenger protiv Murinho. Ne tolku oddamna, mislam pred 2-3 godini gi dobivme 3-5 na mostot i 3-1 doma na Emirati. Taa mental image e prisutna togash koga Chelsea na Mourinho kje mu se sprotistavi na Arsenal na Wenger. Toa e toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom