Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
Chelsea have now received five yellow cards for diving this season, at least two more than any other team in the Premier League.
Кампања бе :)

Каква грда и смешна креатура е Мајкл Оливер. Прво не можам да верувам дека не свирна пенал за Челзи во првите 20 минути. Потоа претпоставував дека ќе проба да компензира и погодив. Не свирна чист пенал за Арсенал, кога топката го погоди во рака Кејхил.

Интересно темпо, уште еден доказ дека Челзи автобуси паркира еднаш на 25 натпревари, не на секој дерби натпревар.

Аха, да. Тоа од Фабрегас го окарактеризираше како симулација. А човекот не бараше пенал, едноставно загуби рамнотежа и падна после дуелот.
Ах, мене мечот што го добивте со Јунајтед ми се виде поскоро.

Изгубил рамнотежа? :pos: Дајте бе барем приказниве осмислете ги добро. Ова слепо бранење на секоја контра челси одлука е бетер од Сител приказните.
Зашто се дере дур паѓа? Зашто фино лепо си ја остави десната нога испружена очекувајки контакт? Види му ја реакцијата на Фабрегас кога стварно имаше контакт за пенал со Таргет, и види му ја оваа. Чисто симулирање.

http://gfycat.com/IdenticalHotChanticleer

Што е со автобусов? :cautious:
Него фанови на Арсенал, знаете дека Челзи имаше повеќе шутеви во рамки на гол, така? :rolleyes:
Оф, иронијо. Не беше бе ти таков. Зашто со ваквите драгонски постови?

Толку беше досадно второто полувреме што сум заспал и еве сега дури се разбудив.

Него нели извадија веќе ref review енглезите, баш ме интересира што велат за дуелот Оспина-Оскар? Во Италија тоа се свири пенал, имало 4-5 такви ситуации последните неколку сезони.
Зашто пенал? Ко што вика @NomoregameS играчот не е спречен во намерата да даде гол. Контактот е по упатениот шут.
Едино се слагам дека требаше да има картон, многу невнимателен старт, али никако намерен за црвен и пенал.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
Многу сељачка фаца има, уште и на нос збори ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу сељачка фаца има, уште и на нос збори ...
Додатно што никад не сфатив и фудбалериве на таа пара, како им се шета со онаква грда изработка на заби. Онакви заби кај нас ни Неад од Глумово не ти прифаќа. Од авион се гледа дека забине му се мостови со пластика шесто класна бутната и којзнае колку е ошурен за тоа. Англичани и естетика, два различни универзуми :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.474
Не знам, мене некако ми немаше логика да се свирне пенал.
Оскар не идеше на дриблинг, само ја удри топката и остана на истото место и Оспина се заби во него. Да идеше на дриблинг тоа дефинитивно ќе беше пенал и црвен.
Што знам. :toe:
Еве ќе ти дадам неколку примери каде што голманот налетува на играчот откако тој ја шутира или префрла топката, а судијата свири пенал.

Овој последниот е класична копија на она што се случи денеска, а и првите два се слични само што не е судар со тело туку старт. Ама сепак стартовите над Клосе и двата се откако тој веќе ја упатува топката кон голот но како што гледаш судиите и во двата случаеви досудија пенали. Затоа велам ако некој има меморија како се третираат овие работи во ПЛ и да даде некој пример нема да биде лошо. Според мене требаше пенал да досуди во таа ситуација и жолт да му даде на голманот.

@vidooq технички е невозможно да го казни за опасниот старт, а да не досуди пенал. Тоа нема логика. Ако судијата му дадеше жолт на Оспина тоа значи дека направил прекршок. А направен прекршок е слободен удар или пенал во зависно од тоа дали е во или надовор од шеснаесетникот. Не постои казна картон за опасен старт без досуден пенал/слободен удар.

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.836
Ај сеа вака, со асолен интернет да си пишам. Титула не честитам се дур математички не е обезбедена :P

Сезонава ваљда Хазард ќе земе играч на годината, Цеск или Коста ќе им бидат засилување на годината ама Тери колку што незабележително ја одигра сезонава перфектно... алал нека му е. Колку и да го неќам како играч ( главно поради изјавите и потезите против Арсенал ) само слепец не би се согласил со изјавата на Карагер. Особено сезонава покажа колку е добар. Свака част.

За натпреварот искрено очекував повеќе пимплачка игра од Челзи. На нафрлени топки или дијагонали и брзи контри. Она не беше паркирање автобус, она беше дисциплина на највисоко ниво. Додека Арсенал одеше да игра убав и напаѓачки фудбал и се обидуваа да направат магариња од противниците, ја не видов ниту еден играч на Челзи да дрибла непотребно, да ја задржува топката непотребно, да пимпла, да глуми ( океј, можда тоа од Цеск, што сепак беше дискутабилно ).

Не верувам дека тоа што немаше напаѓачи го принуди Мурињо да излезе со овој состав. Тактиката ќе беше таа, играта таа. Едино можда би смениле тие 2-3ца што не играа што можеби би биле поконкретни пред гол, во друго ништо.

За Арсенал ќе речам далеку сме од прво место, али не многу. Со директните ривали извадовме поволни резултати ( Сити реми и победа, Јунајтед победа и многу идиотски пораз, Челзи реми и пораз ). Од овие 6, ремито со Сити и поразот со Јунајтед се единствените киксови, каде Арсенал можеше реално повеќе. Двомечот со Челзи оди во нивен прилог само поради тактичката и менталната предност што ја имаат Челзи со Мурињо.

За да ме сфатите што поточно кажувам, да беа + тие 5 поени ( победа место реми со Сити и победа место пораз со Јунајтед ), разликата меѓу Челзи и Арсенал ќе беше само 5 бода. Да и Челзи-Арсенал завршеше нерешено, разликата ќе беше 2. :) Тимот е горе долу тука, игрите и резултатите исто. Она што најмногу го кочи Арсенал не е притисокот, моментумот е. Кога играат лошо им треба премногу долго да излезат од таа форма. Кога играат добро мислат дека се незапирливи, се до првата несреќна недобиена/изгубена утакмица.

Ама пак денес покажаа поинаков Арсенал. Можда не се искористија шанси, можда не беа доволно прецизни и конкретни во средината и покрај тоа што ја имаа играта кај нив. Сепак и при целата таа отворен игра не дозволија да примат гол. Среќно или не, небитно. На крај, не изгубија. Што е огромен напредок од претходните 2 сезони. Така да, 2-3 одлично вклопени засилувања и догодина ќе гледаме пак трка меѓу три коња :) Сезонава се виде кој ќе ја реши уште во Ноември.

За крај, за дебилот Оливер.
Првата грешка. Пенал за Челзи дефинитивно. Црвен за Оспина. Втората грешка. Стартот над Цеск...што знам...имаше нога изпружено, имаше можда ептен минимален, али имаше контакт.....Идиотското е што и ја, да не досудеше онаков пенал за Арсенал би се бунел. Јбг, правилникот нивни така вели, контакт во 16ник = пенал. АМА тоа глупаво судиско убедување што им го дозволува федерацијата, не прави нас фановите, на фудбалот пред се а потоа на екипи, уште 3 месеци да се расправаме и пак да не се согласиме а ништо. Така да тоа оди повеќе на душа на федерацијата отколку на моронов. Третата грешка. Пеналот за Арсенал. Четврта/ Петта/ Итн. грешка. Како Иванович, Белерин, Начо, Кејхил, Оспина, Цеск, Вилиан го завршија мечот не ми е јасно. Ај тоа...па пола од овие не добиа жолт картон до 90та минута или пак воопшто ? o_O

Се на се, реален резултат, меѓу реално двете најдобри екипи во Англија сезонава. Со тоа што првиот ќе се биде прв, вториот втор. Па догодина да гледаме уште добри дербија како ова :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.512
Поени од реакции
10.276
@Mondonico Оваа со Јувентус не си ја ставил.Иначе ниту трите шанси не се исти со оваа денес од проста причина што овие трите што ти ги покажа реално се гледаше дека нема шанси да завршат во гол,додека оваа денес од гол линија ја спаси Белерин.Да беше Мертесакер претпоставуваш што ќе се десеше.Судијата очигледно даде предност иако не видов да покаже со рацете(можеби покажал) поради тоа што видел дека се големи шансите да е гол.Веќе кога се дава предност нема смисла ако не е гол,ајде се враќаме на претходното.Барем не е ова фифа предноста да трае толку и толку секунди.И не се изглупира како 2006 финалето Арсенал-Барселона.Реално 50-50 за пенал.
За мене не беше ова пенал.Англија е многу поразлична од сите,пред се според критериуми.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
Еden Hazard numbers vs Arsenal

0 - tackles
0 - shots on target
0 - chances created
0 - crosses
1 - interception
7 - take ons
47 - passes

Го убива Хазард со овие тактики Мурињо.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.474
@Mondonico Оваа со Јувентус не си ја ставил.Иначе ниту трите шанси не се исти со оваа денес од проста причина што овие трите што ти ги покажа реално се гледаше дека нема шанси да завршат во гол,додека оваа денес од гол линија ја спаси Белерин.Да беше Мертесакер претпоставуваш што ќе се десеше.Судијата очигледно даде предност иако не видов да покаже со рацете(можеби покажал) поради тоа што видел дека се големи шансите да е гол.Веќе кога се дава предност нема смисла ако не е гол,ајде се враќаме на претходното.Барем не е ова фифа предноста да трае толку и толку секунди.И не се изглупира како 2006 финалето Арсенал-Барселона.Реално 50-50 за пенал.
За мене не беше ова пенал.Англија е многу поразлична од сите,пред се според критериуми.
Предност не даде судијата не покажа ништо со рацете. Иначе грешка линк сум копирал за Јуве, поправено е :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.512
Поени од реакции
10.276
Предност не даде судијата не покажа ништо со рацете. Иначе грешка линк сум копирал за Јуве, поправено е :D
:) Тоа ти викам,ни една од овие ситуации не е иста поради тоа што топката ни од најдалеку не одеше во голот.Ова беше друго,Оливер можеби си помисли не го свирам ова,гол ќе е.Откако не го свирна,а и виде дека спасија,немаше како да се врати и да свири.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom