T
Todd Solondz
Гостин
За пенал нема враќање назад кога ке се пушти предност, како што има за фаул.Или се суди или се пушта предност.Оливер пушти предност.
И тоа како има враќање назад. Барем во Италија. Еве еден пример:За пенал нема враќање назад кога ке се пушти предност, како што има за фаул.Или се суди или се пушта предност.Оливер пушти предност.
Глупости. Не ме заебавај, убиваја га. Затој игра најдобру сезону откако дошја, најконстантан и све. Еве бар овија днови читај малце интервјуа сс Хазарда пред да пишуеш овакви глупости, у свако интервју изјавуе дека има комплетну слободу ама дека на своју иницијативу сака да гу подобри игру без топку и помага у одбрану и трчи.Еden Hazard numbers vs Arsenal
0 - tackles
0 - shots on target
0 - chances created
0 - crosses
1 - interception
7 - take ons
47 - passes
Го убива Хазард со овие тактики Мурињо.
А голем кредит треба да му се даде и на Белерин.Дечкото како ја изигра утакмицава,а и 2-3 месеца уназад.Еden Hazard numbers vs Arsenal
0 - tackles
0 - shots on target
0 - chances created
0 - crosses
1 - interception
7 - take ons
47 - passes
Го убива Хазард со овие тактики Мурињо.
Ја ти збору дека тактика, формациска поставеност га лимитира Хазарда, ти га правдаш Мурињу као демек он му вика, не иди напред. Не ми е јасно зашто, сс најдоброга играча у ПЛ, он се брани. И дома, и на гости.Глупости. Не ме заебавај, убиваја га. Затој игра најдобру сезону откако дошја, најконстантан и све. Еве бар овија днови читај малце интервјуа сс Хазарда пред да пишуеш овакви глупости, у свако интервју изјавуе дека има комплетну слободу ама дека на своју иницијативу сака да гу подобри игру без топку и помага у одбрану и трчи.
http://www1.skysports.com/football/news/11668/9819679/eden-hazard-says-his-long-term-future-lies-at-chelsea-in-sky-sports-exclusive
"I train well with him, we work well," he revealed. "But the most important thing for me is he let my play, he just asked me to be the best and he doesn’t give me pressure. So for the player we are free and this is good.
"Everybody knows I like to have the ball at my feet, but without the ball I try to give everything offensively, defensively. This is my job. But for me, the most important thing is to create something, to score for the team or create an assist."
Како некој вмровац си биднаја, едно исто ламфаш свако коло![]()
Единствено нешто што ме нервира повеќе пд глуп човек е тој што не е а се прави со сила.@Mondonico Оваа со Јувентус не си ја ставил.Иначе ниту трите шанси не се исти со оваа денес од проста причина што овие трите што ти ги покажа реално се гледаше дека нема шанси да завршат во гол,додека оваа денес од гол линија ја спаси Белерин.Да беше Мертесакер претпоставуваш што ќе се десеше.Судијата очигледно даде предност иако не видов да покаже со рацете(можеби покажал) поради тоа што видел дека се големи шансите да е гол.Веќе кога се дава предност нема смисла ако не е гол,ајде се враќаме на претходното.Барем не е ова фифа предноста да трае толку и толку секунди.И не се изглупира како 2006 финалето Арсенал-Барселона.Реално 50-50 за пенал.
За мене не беше ова пенал.Англија е многу поразлична од сите,пред се според критериуми.
Абе ја те сфаќам, ама ако веќ збориш од тј аспект збори за цел тим дека га лимитра. Иначе у право си, и тој е факт, дека Мурињо не га користи нападачи потенцијал у дербиња уопште и си фура његову познату тактику, зашто и сам знаеш, носи му резултати, добро против ПеСеЖе не бш, ама углавном вади добри резултати. И ја сам против тој ама тој е, битно трофеи нека има, Хазард и онакој е напаст чував га 10 душе.Ја ти збору дека тактика, формациска поставеност га лимитира Хазарда, ти га правдаш Мурињу као демек он му вика, не иди напред. Не ми е јасно зашто, сс најдоброга играча у ПЛ, он се брани. И дома, и на гости.
Збору конкретно за овакви утакмице како днска или како онуј против ПСЖ која куде куде е побитна од овуј. Колко сака нека има слободу, ако тим не му транзитира у напад, може селфи да си прави сам напред.
Слични цифре имаја и против ПСЖ како овија днска.
И немој сс ВМРО-овци да ме споредуеш, боље сс ужежану виљушку ми бркни у око...
Честитај сеа колку сакаш, џабе е, не ко ланиЧестито титула на фановите на Челзи