Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Гучи

Гостин
Можеби глупо беше што генерализирав, ама ако си ја следел темава ќе си знаел дека Агер беше едно време правен најдобар стопер во Премиер, Хендерсон и Шелви за најголеми таленти во Англија, Суарез за најдобар шпиц и најдобар играч во премиер, Џерард за најдобар играч во премиер во изминати 20 години, а сега и Керол дека е класа шпиц.
1. Агер можеби не е најдобар али е во топ 3 кога е здрав, недостаток му е што е стаклен па затоа неможе да ја одржува формата..неможе ни 2 месеци да истера без повреда.
2. Хендерсон на 2 пати е избиран за најдобар млад играч во Сандерленд, што доволно говори за неговите квалитети.. Шелви го сметаат за наследник на Џерард и е еден од најперспективните играчи што моментално ги има Англија, заедно со Вилшер, Клеверли, Чемберлен, Родвел (зборам за играчи од средина) итн итн.
3. За Џерард, според мене (а верувам на сите навивачи на Ливерпул) е, и неможеш да ми го смениш мислењето..како навивач на Ливерпул сигурно нема да го сметам Гигс, нели? ;)
А за Суарез и Керол ме мрзи да пишувам сеа, и онака ке се вртиме у круг и ке се објаснуваме :D ај поздрав..

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Можеби глупо беше што генерализирав, ама ако си ја следел темава ќе си знаел дека Агер беше едно време правен најдобар стопер во Премиер, Хендерсон и Шелви за најголеми таленти во Англија, Суарез за најдобар шпиц и најдобар играч во премиер, Џерард за најдобар играч во премиер во изминати 20 години, а сега и Керол дека е класа шпиц.
За сите други се согласувам,но Џерард е дефинитивно во конкуренција за најдобар фудбалер последниве 20 години.Сигурно во 10те најдобри фудбалери во лигата последнава декада.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ми потребало доброто мислење на другите фанови за играчите на Ливерпул. Нека играат они како што треба, другите нека ги сметаат за што сакаат. Затоа не сум ни љубител на сите тие избори за нај-нај... Секогаш субјективноста преовладува, колку и сите да викаат дека се објективни. Затоа не ја сфаќам поентата на тоа препукување тука околу тоа кој е најдобар Џерард, Гигс, Лампард или Анри...за мене секогаш ќе биде Џерард, затоа што овие другиве им фали нешто, што за мене е најбитно кога го правам изборот, а тоа е што никогаш не го носеле дресот на Ливерпул. Сигурен сум дека на сите оние анкети сте ги избирале играчите од вашите тимови. Затоа што она со кое се идентификуваме (во случајов клубот и играчите) е подобро од другите.

Можеби глупо звучи, ама глупи се и многу други работи поврзани со работите што ги сакаме, не само за фудбалот. Ако нешто не сакаш, нема теорија да го сметаш за најдобро, на крај краева, тоа е и логично, се приврзуваш за работите што ги сакаш, а не за другите.

Имало во ПЛ и во фудбалот општо одлични играчи, некои од нив играле и за тимови што вооптшо не ги сакам, а сепак признавам дека биле добри и имам почит спрема нив, но ставете било кој од нив на анкета каде што има играчи и на Ливерпул, без размислување ќе гласам за вторите. Единствено можеш да бидеш објективен само кога не се вмешани ствари кои ги сакаш, во секој друг случај си субјективен.

Продолжете да се расправате за тоа кој е најдобар...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Како се добива таа „класа“ на напаѓач !? После една полусезона во просечен тим од средината на табелата (Њукасал) !? Или „класа“ е по астрономската сума на трансфер !? Не ме заебавај, жити се. И Џеферс е класа напаѓач тогаш. Се покажа предходно направи милионски трансфер во Арсенал.

Класа бил. За класа треба да се докажиш и покажиш. Е тогаш се стекунва зборот класа.
Керол е докажан и покажан дека е расен коњ. Неговите квалитети кои можат да го вметнат во најдобрите напаѓачи и пошироко се неоспорни. Но, секако, за тебе и за останати, најбитна е статистиката.
Кевин Киген на пример, изјави дека Керол е најдобриот напаѓач на островот = класа.
Оди, прашај го него што мислел со тоа и кај му биле „покажувањата на Керол и неговите докажувања“

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.741
Поени од реакции
12.059
Добро од Ливерпул никој не чини ама затоа пак од Арсенал сите се најдобри на своите позиции и затоа Арсенал сега е прв со + 20 бода пред Ливерпул

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
1. Агер можеби не е најдобар али е во топ 3 кога е здрав, недостаток му е што е стаклен па затоа неможе да ја одржува формата..неможе ни 2 месеци да истера без повреда.
2. Хендерсон на 2 пати е избиран за најдобар млад играч во Сандерленд, што доволно говори за неговите квалитети.. Шелви го сметаат за наследник на Џерард и е еден од најперспективните играчи што моментално ги има Англија, заедно со Вилшер, Клеверли, Чемберлен, Родвел (зборам за играчи од средина) итн итн.
3. За Џерард, според мене (а верувам на сите навивачи на Ливерпул) е, и неможеш да ми го смениш мислењето..како навивач на Ливерпул сигурно нема да го сметам Гигс, нели? ;)
А за Суарез и Керол ме мрзи да пишувам сеа, и онака ке се вртиме у круг и ке се објаснуваме :D ај поздрав..
Така де, за ова мислење се согласувам со тебе. ;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Керол е докажан и покажан дека е расен коњ. Неговите квалитети кои можат да го вметнат во најдобрите напаѓачи и пошироко се неоспорни. Но, секако, за тебе и за останати, најбитна е статистиката.
Кевин Киген на пример, изјави дека Керол е најдобриот напаѓач на островот = класа.
Оди, прашај го него што мислел со тоа и кај му биле „покажувањата на Керол и неговите докажувања“
Шо ме к.р фактор мене боли за Киген !? Јас те цитирам тебе, и твоето мислење, не Киген.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Шо ме к.р фактор мене боли за Киген !? Јас те цитирам тебе, и твоето мислење, не Киген.
Не знам дали те боли, ама ете, ако јас сум будала оти таква изјава дадов за Керол, онда и Киген е будала. Како и Кени кој по секоја цена го купи Керол, наспроти кајганџииве..тука ми е недоумицата.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не знам дали те боли, ама ете, ако јас сум будала оти таква изјава дадов за Керол, онда и Киген е будала. Како и Кени кој по секоја цена го купи Керол, наспроти кајганџииве..тука ми е недоумицата.
И ? Пак истото ? И Венгер го купи Чемберлејн за 16 000 000 фунти, па седи на клупа ! Така !? Јас не велам дека Венгер и Кени, не знаат да купуваат или не знаат да менаџираат. Туку, станува збор за КЛАСАта, која ти ја кажуваш.

Или попросто кажано, ако Керол е КЛАСА, Анри, Роналдо и сл. шо се ? Над класа ? Не е на место муабетот, само тоа сакам да констатирам. Класа се станува со време, голови, асистенции, титули... Керол освен тие 15ина гола, нема ништо повеќе, покажано за да не разубеди со спротивното.

На Анри му беа потребни 100голови и 4 сезони во ПЛ, за да стани КЛАСА. На Руд му беа потребни 100 голови и 4 сезони во ПЛ за да стани КЛАСА. На Роналдо, можеби најмалку. И сега, со една полусезона и 15гола, КЛАСА !?

Тежок збор, друже, тежок.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Па според тоа што досега се случуваше, будали се. А најверојатно и во иднина ќе останат будали.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
И ? Пак истото ? И Венгер го купи Чемберлејн за 16 000 000 фунти, па седи на клупа ! Така !? Јас не велам дека Венгер и Кени, не знаат да купуваат или не знаат да менаџираат. Туку, станува збор за КЛАСАта, која ти ја кажуваш.

Или попросто кажано, ако Керол е КЛАСА, Анри, Роналдо и сл. шо се ? Над класа ? Не е на место муабетот, само тоа сакам да констатирам. Класа се станува со време, голови, асистенции, титули... Керол освен тие 15ина гола, нема ништо повеќе, покажано за да не разубеди со спротивното.

На Анри му беа потребни 100голови и 4 сезони во ПЛ, за да стани КЛАСА. На Руд му беа потребни 100 голови и 4 сезони во ПЛ за да стани КЛАСА. На Роналдо, можеби најмалку. И сега, со една полусезона и 15гола, КЛАСА !?

Чек, да разграничиме, класа = статистика?
Ван Нистелрој беше класа после тие 100 гола, а претходно од Холандија не?

Тежок збор, друже, тежок.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не, со тие 100 гола и со предходно покажаното, ја доби класата !

Класа која само можиш да ја добиеш, а не можиш да ја изгубиш никогаш ! Да ти набројам некој такви ? Анри, Дел Пиеро, Беркамп, Руд, Тоти, Раул, Фаулер, Роналдо, Меси...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не, со тие 100 гола и со предходно покажаното, ја доби класата !

Класа која само можиш да ја добиеш, а не можиш да ја изгубиш никогаш ! Да ти набројам некој такви ? Анри, Дел Пиеро, Беркамп, Руд, Тоти, Раул, Фаулер, Роналдо, Меси...
Според статистиките кои ги милуваш, Фаулер ја изгуби класата во моментот кога го напушти Енфилд.
Да, според статистиките.

Но, бидејќи напомена дека класата не може да се изгуби доколку се има „сушен период“, тогаш не може ни да се добие со „богат период“.
Или ја имаш или ја немаш.
Јас тврдам дека Керол ја има. И тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom