Australian Open 2016 (18.01 - 31.01.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ova e definitiven kraj na karierata na Nadal. Tazno e malce ali jebiga, ne moze sekoj vrven sportist da ima happy end.

Zasluzeno Nando, mecot ne trebase ni vo pet seta da odi, vo site pet bese podobar Verdasko.

Коби реко чуда да се десе... :D :D :D

Mislev Rafa kje se vrati u forma :/, mrazam sto se povekje i povekje stanuva predvidliv tenisov. :mad:

Ova e definitiven kraj na karierata na Nadal. Tazno e malce ali jebiga, ne moze sekoj vrven sportist da ima happy end.

Zasluzeno Nando, mecot ne trebase ni vo pet seta da odi, vo site pet bese podobar Verdasko.
eпа не може сите да бидат како Федерер

Слаб ден претстои кај машкиот дел од турнирот, ама кај жените последните два дуела , посебно Радванска- Бушар :drk: Само да не крахира Канаѓанката како што знае.

Добро парира Хејлис имаше неколку интересни винери, млад е и има трема се гледа. :D

aa26813356fcb639551119dad14395f0.jpg

Победи Новак, малце се намачи во третиот сет, имаше податок дека во првиот час од игра немаше неизнудена грешка.

Иначе Олга Даниловиќ тренирала со Новак, таа е керка на поранешниот кошаркар Предраг Даниловиќ, Бекер вели дека е голем талент за неа. :D

Во the coach со Патрик Муратоглу кој го анализираше поразот на Рафа, главната причина за поразот е непокривањето на теренот како порано, во 2012 трчал 850m по сет, а со Вердаско 650m само по сет, што би рекол @undercover трчањето во рикверц. :D

Ја и лани и сеа трубам дека Надал не се движи добро, затоа и има огромни проблеми и со далеку послаби противници од него. А во тенисот чим го изгубиш движењето тогаш си ко хендикепиран. И Федерер 2010 го задеси сличнава ствар, само што Федерер има многу поразличен стил од Надал и направи голем апгрејд во својата игра, смени и рекет во меѓувреме, па затоа и ги анулираше тие недостатоци. Надал, за жал, не може во таа мера да ги анулира тие недостатоци, неговата игра е зависна од совршеното движење по терен, така да веројатно тука негде е крајот за него. Истово ќе му се деси и на Мареј во иднина, па и на Ноле. Е сеа Надал го фати порано од нормалното, јебига, он и доста млад ја почна кариерата па оправдано е до негде. Мислев дека може да изгура бар уште една сезона со врвна игра, секако на одредени турнири само, но очигледно тешка работа тоа.

Пуиг 31 ас :shook:

Ја и лани и сеа трубам дека Надал не се движи добро, затоа и има огромни проблеми и со далеку послаби противници од него. А во тенисот чим го изгубиш движењето тогаш си ко хендикепиран. И Федерер 2010 го задеси сличнава ствар, само што Федерер има многу поразличен стил од Надал и направи голем апгрејд во својата игра, смени и рекет во меѓувреме, па затоа и ги анулираше тие недостатоци. Надал, за жал, не може во таа мера да ги анулира тие недостатоци, неговата игра е зависна од совршеното движење по терен, така да веројатно тука негде е крајот за него. Истово ќе му се деси и на Мареј во иднина, па и на Ноле. Е сеа Надал го фати порано од нормалното, јебига, он и доста млад ја почна кариерата па оправдано е до негде. Мислев дека може да изгура бар уште една сезона со врвна игра, секако на одредени турнири само, но очигледно тешка работа тоа.

Пуиг 31 ас :shook:
Пуиг имаше 8 бе, Плискова 31 и загуби сестричката иако водеше 6-3 во ТБ во 2 сет со 2 мини брејка.[emoji23]

Пуиг имаше 8 бе, Плискова 31 и загуби сестричката иако водеше 6-3 во ТБ во 2 сет со 2 мини брејка.[emoji23]
Ја го разбрав коњот дека она имала 31 -.-
Греота ондак, мислам дека е и рекорд тој број на асови. Исти се со Каролина упм, копија. :D

Инаку Италијански тутоспорт пренесува дека Новак го наместил мечот на мастерсот во Париз против Санторо во кој загубил 6:3,6:2.

Швајцарски Блик веќе и почна со имиња на оние кои ке бидат упозорени и бановани, оние што BBC ги спомна.Пренесуваат Хрватски вечерњи....

9ec86136665c1fb4c54d4b0297504f64.jpg

497363b7a8e1359865f73c33fdcd9c17.jpg

А потоа се огласи и Иво на твитер...

"Drago mi je da nasi mediji zna da prevode sa Svedskom"...[emoji23] [emoji23]

Утре сабајле значи е последниот меч на Хјуит. Ќе има солзи, гушкања со Ферер, риспекти, говори, аплаудирања, пак солзи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom