Arsenal v Chelsea / 23.12.13 / Emirates Stadium

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Arsenal

Гласови: 60 42,6%
  • Chelsea

Гласови: 40 28,4%
  • X

Гласови: 41 29,1%

• Вкупно гласачи
    141
На крај најреално е и што заврши нерешено..Али бар да видевме некој гол :eek:

Pa realen rezultat do negde,se znaeshe deka vaka ke bidi jas licno ne se nadevav deks golovi ke ima.

Sent from my Samsung Galaxy Note 3

Da da se vide mega ultra napagjackiot fudbal na Arsenal so duri 1 sut u ramki na gol.

Арсенал 2 у рамки, Челзи 4 у рамки на гол, Барселона < Челзи
Сите напади беа од контри зашто играа со автобус формација, не ме јеби торес го вади луиз го става у игра... премногу напаѓачки, не викам дека арсенал имаше многу шанси ама тоа е автобусот си го направи своето :noze:

Вот сите торенти у 2014та со 20 килобајти у секунда да ти идат.

позз

Требаше да ви ја продадам за 50 евра, 0-0 точен резултат, али ептен тука аналитичари, професионалци има. Се возрджав. :icon_mrgr:

Сите напади беа од контри зашто играа со автобус формација, не ме јеби торес го вади луиз го става у игра... премногу напаѓачки, не викам дека арсенал имаше многу шанси ама тоа е автобусот си го направи своето :noze:

Стандард муабетите како Мурињо го убива фудбалот. :D

Мурињо го разби Арсенал денеска. Олку дезорганизиран Арсенал барем јас немам глеано сезонава. Финтата е што му фали јак шпиц за оваа работа, некој што ќе ја прими напред, ќе издрибла двајца и ќе даде гол, а со тоа и комплетно ќе го отвори противникот.

Впрочем мислам дека Мурињо сака приближно вака да ја тера и цела сезона. Со цврста средина и одбрана, нешто што му донесе успех на времето со Челзи. Али го дисбалансира и тој тимот со многуте играчи и ротации...

Naravno Barsa < Celzi. :D
Ne e do avtobusot im fufkase i na Arsenal da se otvarat pojse.Utakmicava slicna ko ona M.J vs Celzi, dvete ekipi se zadovolija so bod.

Стандард муабетите како Мурињо го убива фудбалот. :D

Мурињо го разби Арсенал денеска. Олку дезорганизиран Арсенал барем јас немам глеано сезонава. Финтата е што му фали јак шпиц за оваа работа, некој што ќе ја прими напред, ќе издрибла двајца и ќе даде гол, а со тоа и комплетно ќе го отвори противникот.

Впрочем мислам дека Мурињо сака приближно вака да ја тера и цела сезона. Со цврста средина и одбрана, нешто што му донесе успех на времето со Челзи. Али го дисбалансира и тој тимот со многуте играчи и ротации...

јебем ти фудбал со таква игра, за мене некој разбиен тим е да го стаи у бонус, да незнае од кај му дува промаја да му натепа 2-3 гола, а разбивање со бранење, ташак исто колку што челзи ги разби барса и баерн у ЛШ.

Прво полувреме поконкретен Челзи второ нешто за нијанса подобар арсенал. Шутевите окн гол немаат врска за приказ на играта затоа што шутевите на арсенал покрај голот беа поопасни за гол откотку директните. Венгер никако не можеше да се одлучи дали да нападне или не изатоа не направи измена. На хартија мисалм дека овој резултат повеќе им одговара на Арсенал затоа што сега има неколку “полесни“ натпревари а ливерпул со челзи и сити, така да ете им пак шанса да се оддалечат затоа што после јануари ќе биде пеколен за арсенал.

Моментот кога дознаваш дека @wot не е само филмски стручњак..

tumblr_inline_mxv7alFbA31rdo16l.gif

Прво полувреме поконкретен Челзи второ нешто за нијанса подобар арсенал. Шутевите окн гол немаат врска за приказ на играта затоа што шутевите на арсенал покрај голот беа поопасни за гол откотку директните.

Pa i ne bi rekol.. Arsenal imashe samo 2 dobri udara pokraj gol, 2ta na Giroud..

Pa i ne bi rekol.. Arsenal imashe samo 2 dobri udara pokraj gol, 2ta na Giroud..

Епа тие 2 удари беа поопасни т.е. поголема шанса за гол отколку ударите што ги имаа кон гол. Освен онаа кога од гол линија ја спаси аспиликуета мислам. Поентата ми беше дека не секогаш ударите кон гол се мерило затоа што може да се удари од далеку но не така опасни. И ударот на Сања со глава каде што споменав дека ја извадија од гол линија не беше опасен иако се брое како удар кон гол. Тоа ми е поентата.

Инаку за играта покрај такво време и не беше толку лошо. Иако нас ни изгледа како да се игра на сонце сепак имаше премногу дожд и можеше да се прекине. Да беше на полош стадион она ќе беше мочуриште и патки ќе пливаа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom