Arsenal v Chelsea / 23.12.13 / Emirates Stadium

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Arsenal

Гласови: 60 42,6%
  • Chelsea

Гласови: 40 28,4%
  • X

Гласови: 41 29,1%

• Вкупно гласачи
    141
Лоша утакмица демек било, јас незнам дали гледавме иста утакмица, једино што немаше голови беше лошо, прво полувреме фрчеше по средината на теренот Челси газеше имаше течна игра и од таму и од таму, борбеност покажаа и тие и тие посебно на Лампард на негови години каде што екипите во Шпанија и Италија можат да сонуваат за таква бескомпомисна борба, судија исто на ниво допушти таква цврста игра, според мене пенал имаше и тоа му беше једини пропуст, второ полувреме Арсенал се среди малку но не беше оној Арсенал со брза транзиција и креирање на шанси за гол, додека Челси за чудо после утакмицата со Баерн првпат да имаат одбрана каде што чавка неможе да прелета, се на се јас сум презадоволен од фудбалот што го покажаа, а тоа демек Мурињо играл со автобус пред гол се чисти глупости, автобус беше со Барселона ова е далеку од тоа, и да не заборавам Микел апеше по теренот полека полека влегува во форма и мислам дека нема подобар ДМФ моментално Челси од него.

Венгер беше надмудрен од проста причина што сите знаеме која е играта и филозофијата на Арсенал а тие дома беа анемични ко ретко кога до сега, 70 минути и више без удар директен кон гол и шанса, јадно беше тоа за гледање..
Челзи иначе се доста паднати, играат со 70-80% од потенцијалот кој го поседуваат, 100 муабети се свртеа за нив и Мурињо сезонава коа глеам табела, 2 бода зад лидер се, у гз е праен специјалниов.
Вчера искрено пријатно бев изненаден од нив, на тактички план максимално подготвени поготово во играта кога го немаат поседот на топката, целосно ги неутрализираа арсенал на нивни терен и од тој аспект максимално ги спремил Мур и го црпи максимумот, али приметив дека очајни се у контри при оној завршен пас, оној момент пред да се создаде одлична прилика за гол, на ова треба да работат многу зашто вчера многу лесно можеа минимум 2 пенал ситуации да креираат али ептен бедно изреагираа у тие моменти, бар за вакви ситуации фали Мата, до душа и Вилијан, Хазард и Лампард се креативци али оној безмозочнион Рамирес им квари просек.

all in all, тапа меч, најмногу поради непрепознатливот Арсенал кој очигледно е доста дестабилизиран после цунамино против Сити, реален исход и тиња утакмица, сезонава ќе е доста неизвесна али типувам на Челзи ради среќата која го прати Мур цела негова кариера, убеден ќе сум дека ќе освојат ако се појачаат квалитетно зимоска во нападот зашто и дефинитивно им фали она што е трејдмарк на секој состав кој Мур го имал, гол машина, на времето Дрогба, па Ибра, па Милито, па Роналдо а тука јад и беда.

Венгер беше надмудрен од проста причина што сите знаеме која е играта и филозофијата на Арсенал а тие дома беа анемични ко ретко кога до сега, 70 минути и више без удар директен кон гол и шанса, јадно беше тоа за гледање..
Челзи иначе се доста паднати, играат со 70-80% од потенцијалот кој го поседуваат, 100 муабети се свртеа за нив и Мурињо сезонава коа глеам табела, 2 бода зад лидер се, у гз е праен специјалниов.
Вчера искрено пријатно бев изненаден од нив, на тактички план максимално подготвени поготово во играта кога го немаат поседот на топката, целосно ги неутрализираа арсенал на нивни терен и од тој аспект максимално ги спремил Мур и го црпи максимумот, али приметив дека очајни се у контри при оној завршен пас, оној момент пред да се создаде одлична прилика за гол, на ова треба да работат многу зашто вчера многу лесно можеа минимум 2 пенал ситуации да креираат али ептен бедно изреагираа у тие моменти, бар за вакви ситуации фали Мата, до душа и Вилијан, Хазард и Лампард се креативци али оној безмозочнион Рамирес им квари просек.

all in all, тапа меч, најмногу поради непрепознатливот Арсенал кој очигледно е доста дестабилизиран после цунамино против Сити, реален исход и тиња утакмица, сезонава ќе е доста неизвесна али типувам на Челзи ради среќата која го прати Мур цела негова кариера, убеден ќе сум дека ќе освојат ако се појачаат квалитетно зимоска во нападот зашто и дефинитивно им фали она што е трејдмарк на секој состав кој Мур го имал, гол машина, на времето Дрогба, па Ибра, па Милито, па Роналдо а тука јад и беда.

Не е финтата во завршниот пас, финтата е во тоа што кога игра Челси со Торес илиЕто игра со 10 играчи, замисли само во овој тим на Челси да е Суарез или Кавани или некој сличен, ај Ба кога игра барем знае да спушти топка и да асистира барем е покорисен, овие дваица се дрва, можеби и примети вчера кога Азпи му асистираше од офсајд на Торес, свиреше судијата офсајд сите застанаа Азпи му додаде на Торес каде во ситуација сите застанаа овој шутираше и пак погоди во голман, епа братко со такви напаѓачи тешко да се има подобра реализација, се надевам во јануар ова ке се смени...

Клошариште циганско, он најде да кажува кој плачел а кој не, најголема пизда е секогаш кога нешто не му е по ќејф уста не затвара од жалење и омаловажување на судии, играчи, противнички тренери федерации без оглед дали е во Англија, Италија или Шпанија.

.

Баш Рамирес е клучниот играч за вакви натпревари. Сети се колку пресудни голови само дал за Челзи изминативе години (иако не беше Жозе таму). Проблемот е едноставен, нема асален шпиц, тоа е тоа што прави да не ги добиваат овие тесни мечеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom