Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Може некој да ми каже, зошто некои апликации (фејсбук, вајбер,...) нон стоп ми се уклучуваат автоматски. Значи јас ги исклучам и после 5 минути пак се вклучат. Мене тие не ми се потребни да ми бидат уклучени 24/7, а зафаќаат доста простор.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Може некој да ми каже, зошто некои апликации (фејсбук, вајбер,...) нон стоп ми се уклучуваат автоматски. Значи јас ги исклучам и после 5 минути пак се вклучат. Мене тие не ми се потребни да ми бидат уклучени 24/7, а зафаќаат доста простор.
Јас Viber заради ова го избришав , тој вака ми правеше....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
ај ќе ве замолам ако може да ми кажете како да ја избришам фејсбук апликацијава целосно од мојов телефон?
Нов корисник сум на андроид, се работи за xperia tipo има верзија 4.0.4 и го земав со се фејсбук на него. Но бидејќи не го користам сакам да го избришам, но гледам го нема копчето uninstall, па можно е ли да се избрише некако?

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
ај ќе ве замолам ако може да ми кажете како да ја избришам фејсбук апликацијава целосно од мојов телефон?
Нов корисник сум на андроид, се работи за xperia tipo има верзија 4.0.4 и го земав со се фејсбук на него. Но бидејќи не го користам сакам да го избришам, но гледам го нема копчето uninstall, па можно е ли да се избрише некако?
Не може да го исзбишеш но преку apps во settings може да му дадеш disable, нема да ти работи во backgroung и нема да имаш иконката во метнито

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Едно прашање до поискусните: Го рутнав телефонот и сега сакам да му направам overclock но читајќи по форуми видов дека за да му направам overclock треба да му ставам custom kernel. Се работи за Sony Xperia Miro и сеуште нема излезено custom kernel ако може да ми кажете некој друг начин да му направам overclock. благодарам однапред

П

Паган-др

Гостин
Како да го поврзам Sony Xperia P со компјутер за да работам на мобилниот ама да ми црпи интернет од компјутер т.е. кабелскиот?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вајберот го гасиш преку exit или само хоум стискаш? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Под running applications го наоѓам и идам стоп.
Влези во Вајбер, оди на More и стискај ексит :) Така сам ќе се пали цело време. Ова ФБ па кај мене не се пали, кога ќе завршам со работа на телефонов, држам home и ги лизгам надесно сите апликации, се гасат така. Не знам дали е исто на твојот телефон вака :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам Alcatel OT-995 и батеријата многу брзо ми се троши. Некое чаре?
Колку апликации ти работат во позадина ?
Пробај и со намалување на контрастот и/или со некоја batery saver апликација од play store.

Kajgana Shop

На врв Bottom