mHotSpot go koristam jas i e mnogu dobar i ednostavenАј некој нека ми кажи некоја програм за да прајкам wifi од мојот лаптоп и да можам да го користам на телефон иначе пробав со connectivity hotspot неможеше.
Ај ке пробам да видам дали ке можи со ова. Фала многуmHotSpot go koristam jas i e mnogu dobar i ednostaven
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
Се убаво, али имам едно прашање... зар не може секоја апликација да се става на Мемориската картичка ? На пр. Фејсбук, Скајп и било кој други апликации. Зошто кога пробувам да ги инсталирам ми вели:
Error while downloading "skype". There is insufficient space on the device.
Значи неможам да ја слегнам како прво, а како би ја префрлил тоа ми е мистерија за мене.
ПС. имајте трпение нов сум на Андроид
Вака луѓе мој, јас сум нов на андроид сцената и би сакал да се информирам за сите must-have apps на андроид, патем ќе земам HTC Sensation XE, ако може некој најопштите и потребни работи да ми ги објасни, иначе зашто би правел root- дали би можел да правам работи како кога ќе го jailbreak iphonot. Пиштете ми некој апликации и упатете ме дека везе си немам
Мала исправка земав HTC ONE X и сакам да слушам музика, да сурфам на нет и да сликам, а може и некоја игрица или две да ми препорачашНеможе секоја апликација да се префрла на Меморска (може ако имаш РУТ, но ти си далеку од тоа)
Значи прво гледај да направиш место за оваа апликација, па со неа ке видиш кои апликации може да бидат на Мемориска а кои мора да бидат на телефоно.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 18:44 ---
Прво...
Доколку земаш нов телефон не ти препорачувам да правиш РУТ. Со тоа автоматски ја поништуваш гаранцијата со самиот телефон.
Потоа..
Кажи шо од апликации сакаш, што сакаш да правиш со телефонот и за што сакаш да го користиш.
Ова те прашувам затоа што има мал миљон апликации кои за секој корисник посебно вршат голема улога во работата со телефонот.
Кажи што сакаш,.... да сликаш, да слушаш музика.... да играш игри.... да сурфаш...да го менуваш менито на една недела ?
Имаш апликација апн Македонија на маркет ,симни ја и цепајМоже некој да ми ги каже сетинзите за MMS и INTERNET од VIP за ANDROID?
Поточно за Sony Xperia Tipo.
За да ја симнам, ми треба интернетИмаш апликација апн Македонија на маркет ,симни ја и цепај
Па симни преку вифи =-OЗа да ја симнам, ми треба интернет
Затоа барам сетинзите директно да се внесат.
Мислев не треба да се објанувам, ама еве:Па симни преку вифи =-O
и мене ми се има случено таков проблем за ХТЦ ДХД но само што сум од ONE но за ВИП не знам како иде сепак пробај во сетинзи каде што се подесува за интернет оди во АПН и под поставка што пишува опција кликни на него и пиши го ,,интернет,, и пасвордот исто пиши интернет и активирај и ќе лоадира и ќе видиш што ќе покажува и ќе знаеш што треба, барем кај мене така си решив од ONE полесно здравјеМислев не треба да се објанувам, ама еве:
Јас имам интернет.
Тој на кого му треба ова, е на место кај што нема никаков интеренет нити компјутер.
Има VIP со 1 гига нет, не може да се приклучи затоа што му требаат сетинзите.
Појасно?
Така ми е на ајфонот, ама тоа мислам дека е само на ONE.и мене ми се има случено таков проблем за ХТЦ ДХД но само што сум од ONE но за ВИП не знам како иде сепак пробај во сетинзи каде што се подесува за интернет оди во АПН и под поставка што пишува опција кликни на него и пиши го ,,интернет,, и пасвордот исто пиши интернет и активирај и ќе лоадира и ќе видиш што ќе покажува и ќе знаеш што треба, барем кај мене така си решив од ONE полесно здравје
За слики...Мала исправка земав HTC ONE X и сакам да слушам музика, да сурфам на нет и да сликам, а може и некоја игрица или две да ми препорачаш
За да активираш треба да се јавиш на контакт центарот или да одиш до некој вип салон да бобараш да ти пратат порака за активацијаМоже некој да ми ги каже сетинзите за MMS и INTERNET од VIP за ANDROID?
Поточно за Sony Xperia Tipo.