Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми кажи некоја програм за да прајкам wifi од мојот лаптоп и да можам да го користам на телефон иначе пробав со connectivity hotspot неможеше.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Ај некој нека ми кажи некоја програм за да прајкам wifi од мојот лаптоп и да можам да го користам на телефон иначе пробав со connectivity hotspot неможеше.
mHotSpot go koristam jas i e mnogu dobar i ednostaven

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Се убаво, али имам едно прашање... зар не може секоја апликација да се става на Мемориската картичка ? На пр. Фејсбук, Скајп и било кој други апликации. Зошто кога пробувам да ги инсталирам ми вели:
Error while downloading "skype". There is insufficient space on the device.

Значи неможам да ја слегнам како прво, а како би ја префрлил тоа ми е мистерија за мене.

ПС. имајте трпение нов сум на Андроид

Неможе секоја апликација да се префрла на Меморска (може ако имаш РУТ, но ти си далеку од тоа)

Значи прво гледај да направиш место за оваа апликација, па со неа ке видиш кои апликации може да бидат на Мемориска а кои мора да бидат на телефоно.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 18:44 ---
Вака луѓе мој, јас сум нов на андроид сцената и би сакал да се информирам за сите must-have apps на андроид, патем ќе земам HTC Sensation XE, ако може некој најопштите и потребни работи да ми ги објасни, иначе зашто би правел root- дали би можел да правам работи како кога ќе го jailbreak iphonot. Пиштете ми некој апликации и упатете ме дека везе си немам :D

Прво...

Доколку земаш нов телефон не ти препорачувам да правиш РУТ. Со тоа автоматски ја поништуваш гаранцијата со самиот телефон.

Потоа..

Кажи шо од апликации сакаш, што сакаш да правиш со телефонот и за што сакаш да го користиш.
Ова те прашувам затоа што има мал миљон апликации кои за секој корисник посебно вршат голема улога во работата со телефонот.

Кажи што сакаш,.... да сликаш, да слушаш музика.... да играш игри.... да сурфаш...да го менуваш менито на една недела ?

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Значи вака, имам x10 рутиран, 2.3.3, кога идам да направам service test преку *#*#7378423#*#* кодот и кога идам на ambient light sensor тестот ми покажува
Ambient light sensor
Value: Unable to access als value.
Како да пробам да видам дали ми работи лајт сензорот, дали може да се вклучи некаде или нешто слично

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Неможе секоја апликација да се префрла на Меморска (може ако имаш РУТ, но ти си далеку од тоа)

Значи прво гледај да направиш место за оваа апликација, па со неа ке видиш кои апликации може да бидат на Мемориска а кои мора да бидат на телефоно.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 18:44 ---

Прво...

Доколку земаш нов телефон не ти препорачувам да правиш РУТ. Со тоа автоматски ја поништуваш гаранцијата со самиот телефон.

Потоа..

Кажи шо од апликации сакаш, што сакаш да правиш со телефонот и за што сакаш да го користиш.
Ова те прашувам затоа што има мал миљон апликации кои за секој корисник посебно вршат голема улога во работата со телефонот.

Кажи што сакаш,.... да сликаш, да слушаш музика.... да играш игри.... да сурфаш...да го менуваш менито на една недела ?
Мала исправка земав HTC ONE X и сакам да слушам музика, да сурфам на нет и да сликам, а може и некоја игрица или две да ми препорачаш :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може некој да ми ги каже сетинзите за MMS и INTERNET од VIP за ANDROID?
Поточно за Sony Xperia Tipo.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Имаш апликација апн Македонија на маркет ,симни ја и цепај

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имаш апликација апн Македонија на маркет ,симни ја и цепај

За да ја симнам, ми треба интернет :)
Затоа барам сетинзите директно да се внесат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па симни преку вифи =-O

Мислев не треба да се објанувам, ама еве:

Јас имам интернет.
Тој на кого му треба ова, е на место кај што нема никаков интеренет нити компјутер.
Има VIP со 1 гига нет, не може да се приклучи затоа што му требаат сетинзите.

Појасно? :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Мислев не треба да се објанувам, ама еве:

Јас имам интернет.
Тој на кого му треба ова, е на место кај што нема никаков интеренет нити компјутер.
Има VIP со 1 гига нет, не може да се приклучи затоа што му требаат сетинзите.

Појасно? :)
и мене ми се има случено таков проблем за ХТЦ ДХД но само што сум од ONE но за ВИП не знам како иде сепак пробај во сетинзи каде што се подесува за интернет оди во АПН и под поставка што пишува опција кликни на него и пиши го ,,интернет,, и пасвордот исто пиши интернет и активирај и ќе лоадира и ќе видиш што ќе покажува и ќе знаеш што треба, барем кај мене така си решив од ONE полесно здравје:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
и мене ми се има случено таков проблем за ХТЦ ДХД но само што сум од ONE но за ВИП не знам како иде сепак пробај во сетинзи каде што се подесува за интернет оди во АПН и под поставка што пишува опција кликни на него и пиши го ,,интернет,, и пасвордот исто пиши интернет и активирај и ќе лоадира и ќе видиш што ќе покажува и ќе знаеш што треба, барем кај мене така си решив од ONE полесно здравје:)
Така ми е на ајфонот, ама тоа мислам дека е само на ONE.
Ќе се проба и со VIP.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Мала исправка земав HTC ONE X и сакам да слушам музика, да сурфам на нет и да сликам, а може и некоја игрица или две да ми препорачаш :)
За слики...

Оваа според мене е најдобра.....
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio&feature=top-free

За музика би ти препорачал да си го користиш Андроид плеерот кој ти е веке на телефонот.

За сурфање...
После користење на сите можни броусери јас заклучив дека оној постоечкиот ми е најдобар и најкомпактибилен.
Нормално доколку ти не го мислиш спортивното...оваа најдобра.
https://play.google.com/store/search?q=browser&c=apps

Игрици...
Би ти препорачал тоа да си провериш во Маркетот затоа што секој има свој вкус за такво нешто, но кога веќе ке морам да ти дадам некој избор.... тогаш тоа е ова.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wordsmobile.soccerkicks&feature=top-free

Најдобриот тенис....
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.sticksports.sticktennis&feature=search_result

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creativemobile.DragRacing&feature=top-free

И да .... еве ти апликации кои мислам дека ке ти бидат потребни.

За апликациите кои ги симнуваш и за тоа која каде треба и може да биде..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&feature=apps_topselling_free

Антивирус кој и те како вреди...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity&feature=apps_topselling_free

Најважно од се..... избегнувај непотребни видџети на екранот!;)

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
За да активираш треба да се јавиш на контакт центарот или да одиш до некој вип салон да бобараш да ти пратат порака за активација

Kajgana Shop

На врв Bottom