Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Едно прашање до поискусните. Сакам да рутнам Sony Xperia Miro со android 4.0.4 барав на гугл програми за рутнување но сите беа за 2.3 и не функционираа. Ако може да ми дадате линк од некоја програмка за рутнување. благодарам однапред

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Е добро де, биваше 20 мегабајти да го напраат новиот фејсбук за андроид?
ТАман е среден се ама 20 мб стварно се многу, паралелно со ова едно прашање:
Имам слободни уште 13 мб на телефонот а ме нервира иконата горе што е дека имам уште малце слободен простор-може таа некако да се тргне?
П.с. А дали постои некоја можност фејсбукот да се инсталира на картичката? Штом останатите апликации можат сигурно мора некако и оваа да може само како би се извело тоа..?!

п.п.с. И со гугл плеј заебаа работа пред некој месец. Ке почнам да ги мразам Андроид!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Кај мене новиот фејсбук 1.9.11 е жива катастрофа. Содржината е изместена, лајкови не се ставаат, албуми не се гледаат, едноставно ги нема, од содржината може да се види само таа на првиот екран, надолу не се рефрешира.... А гледам во плеј стор по коментарите новата верзија и кај многу други е тапа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Користете си Фејсбук преку Browser...многу е подобро :)
Да, и јас одамна одам преку браусерот, апликацијата на ФБ за телефон е рак за мобилниот :tapp:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.770
Поени од реакции
8.034
Дечки ја имам проблеми со некој страни, односно моментално открив само со YouTube и Facebook. Пробав преку лап топот си нема галје, си шиба конекцијата. Но преку мобилнов зеза нешто... еве како ми ги дава Facebook и YouTube:

Кај Кајгана и кај други страни е океј:​

... хелп?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Имам слободни уште 13 мб на телефонот а ме нервира иконата горе што е дека имам уште малце слободен простор-може таа некако да се тргне?
П.с. А дали постои некоја можност фејсбукот да се инсталира на картичката? Штом останатите апликации можат сигурно мора некако и оваа да може само како би се извело тоа..?!

п.п.с. И со гугл плеј заебаа работа пред некој месец. Ке почнам да ги мразам Андроид!
Рутирај го и сите апликации шибај ги во SdCard....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Да, и јас одамна одам преку браусерот, апликацијата на ФБ за телефон е рак за мобилниот :tapp:
Ќе ја менувале сега комплет апликацијата.Од ХТМЛ5 како што е моментално, конечно ќе ја правеле нативна Андроид апликација.Да го видиме и тоа чудо.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10

Ако ти е рутиран иамт начин да се поделит картицата на партиции и дел од СДто да ти ја користит телефонот како интерна меморија.

Јас друго прашање имам, имам T-Mobile Move balance, го имав рутирано предходно со Super1Click, па го однесов на сервис ради шо пробвев сам да го декодирам за картици од други мрежи да фаќат и го заебав, па тие покрај шо ми средија проблемот ми ставија валда и понов совтвер со кој сега имам мултитач(а предходно немав), арно ама никако не можам да го рутирам.

Со Super1Click ми заглавуват на 7миот чекор а со DooMLorD Root ми викат дека не мојт да го ставит Superuser-от во телефонов пошо меморијата е Read Only.

Прашањево ми е да ми предложите некоја друга програма за рутирање доколку некој знајт, па да си ја пробам среќата.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Мене ми е побрзо и попрактично со апликацијата, до претходната верзија супер си беше, али последнава ја усраа за сите пари.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Дечки ја имам проблеми со некој страни, односно моментално открив само со YouTube и Facebook. Пробав преку лап топот си нема галје, си шиба конекцијата. Но преку мобилнов зеза нешто... еве како ми ги дава Facebook и YouTube:

Кај Кајгана и кај други страни е ок​
....​

... хелп?
Проблемот би требало да ти се речи со стандардното бришење на кеш, историја, колачиња...Што пребарувач користиш?

Ак го мразиш андроидот, мразиго и телефонот колку да е фер :)
Чаре ти е да ја избришиш апликацијата и да тераш од Пребарувач, или да се ослучиш за поризична варијанта да го рутираш телефонот. Така меморијата од мемориската картица, можеш да ја направиш интерна меморија, многу кул а? :D

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.770
Поени од реакции
8.034
Проблемот би требало да ти се речи со стандардното бришење на кеш, историја, колачиња...Што пребарувач користиш?
Пробав со тоа уште од преги, ама ништо. Инаку го користам тој defualt browser што е од самиот Андроид.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.587
Поени од реакции
59.349
Пробав со тоа уште од преги, ама ништо. Инаку го користам тој defualt browser што е од самиот Андроид.
А со друг не си пробал ? Да не прави проблем на мобилните верзии на сајтовите ? Гледам кајгана ти е на десктоп верзија, можеби затоа си ја отвара нормално
Да ти препорачам Dolphin browser...

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Мене баш ми е ок апликацијата за фб, фуче нема гајле :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Користи Opera наместо тој пребарувач

Kajgana Shop

На врв Bottom