Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Се случува на секој андроид телефон што сум го имал до сега. Кога ќе го заклучам телефонот после некое време се уклучува и исклучува дисплејот и тоа рандом, некогаш 5-6пати, а некогаш два пати на десетина минути. Ајде ако има некој стручнак нека кажи од шо мака се случува ова и како можам да се куртулам...

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Се случува на секој андроид телефон што сум го имал до сега. Кога ќе го заклучам телефонот после некое време се уклучува и исклучува дисплејот и тоа рандом, некогаш 5-6пати, а некогаш два пати на десетина минути. Ајде ако има некој стручнак нека кажи од шо мака се случува ова и како можам да се куртулам...
druze, avatarot menvaj go. ne deka sum musliman ama drugi ke se navredat.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
druze, avatarot menvaj go. ne deka sum musliman ama drugi ke se navredat.
Се согласувам.
Да не имаш инсталирано некоја апликација? Истото ти се случуваше уште од само купување на телефонот? Ако од почеток не си го имал тој проблем, може да ти е до некоја апликација што ја инсталираш, а веројатно си ја инсталирал и претходно.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Се согласувам.

Да не имаш инсталирано некоја апликација? Истото ти се случуваше уште од само купување на телефонот? Ако од почеток не си го имал тој проблем, може да ти е до некоја апликација што ја инсталираш, а веројатно си ја инсталирал и претходно.
Кога го купив немав ваков проблем. Имам апликации колку сакаш инсталирано и јас мислам дека тоа е проблемот само не можам да најдам која прави проблем...

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Кога го купив немав ваков проблем. Имам апликации колку сакаш инсталирано и јас мислам дека тоа е проблемот само не можам да најдам која прави проблем...
Имав ист проблем со еден самсунг, и го решив со бришење на една програма за симнување на песни,а да ме убиш нема да ми текни како се вика. Пробај иди force stop на сите програми во таск менаџерот и види дали ќе ти го прави истиот проблем.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Имам samsung galaxy mini gt-s5570I ... на Vip е, како да го одкодирам сакам да ставам картичка од one.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Кој андроид софтвер го користиш ??? Ако е ICS или JB во settings/developer options имаш опција strict mode enabled, ако ти е штиклирано значи дека екранот ке светне ако некоја апликација има долг и тежок процес. Провери па кажи. :)

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Кој андроид софтвер го користиш ??? Ако е ICS или JB во settings/developer options имаш опција strict mode enabled, ако ти е штиклирано значи дека екранот ке светне ако некоја апликација има долг и тежок процес. Провери па кажи. :)
Користам Gingerbreаd 2.3

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Имам еден проблем, ова не би требало да е вака, имам Galaxy Ace арно ама(куров арно) батеријата многу се троши - многу, го полнам цела вечер и е 100% полн, го вадам да кажеме во 8 часот од полнат батерија фул, и кај 5 поручек телефонот веќе е изгаснат од празна батерија, многу брзо се троши, телефонот не е ни месец дена ама многу троши, кога го купив повеќе држеше. Се мислев дали е до некои апликации од телефонот ама незнам од кои може да се, да земем да бришам една по една па да гледам ми треба една недела, па ако некој поупатен може да виде што може да биде, еве ги и апликациите инсталирани.

Google Drive
Easy uninstaller
Facebook
Gmail
GoLauncher( со неколку негови апликации како GoLocker, Go Switch) - во ова се сомневам
FbMessenger
MKbroevi
Opera Mobile
Batery Widget
ScanLife
Winamp
YouTube

Од сите овие најактивна цело време е GO апликациите пропратени детално да кажам со GoLocker, GoCalendar, GoNotification, GOWeather, Go Widgets.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Имам еден проблем, ова не би требало да е вака, имам Galaxy Ace арно ама(куров арно) батеријата многу се троши - многу, го полнам цела вечер и е 100% полн, го вадам да кажеме во 8 часот од полнат батерија фул, и кај 5 поручек телефонот веќе е изгаснат од празна батерија, многу брзо се троши, телефонот не е ни месец дена ама многу троши, кога го купив повеќе држеше. Се мислев дали е до некои апликации од телефонот ама незнам од кои може да се, да земем да бришам една по една па да гледам ми треба една недела, па ако некој поупатен може да виде што може да биде, еве ги и апликациите инсталирани.

Google Drive
Easy uninstaller
Facebook
Gmail
GoLauncher( со неколку негови апликации како GoLocker, Go Switch) - во ова се сомневам
FbMessenger
MKbroevi
Opera Mobile
Batery Widget
ScanLife
Winamp
YouTube

Од сите овие најактивна цело време е GO апликациите пропратени детално да кажам со GoLocker, GoCalendar, GoNotification, GOWeather, Go Widgets.
Искрено Go Laucher е најдобар во смисла на модификации и целосен пакет е,од локер до лаунчер.И сум ја имал твојава мака,на Desire S-от и сегашниов HTC One X,едноставно троши батерија и го успорува телефонот ко луд.Бриши тоа под хитно,и ќе ти препорачам Apex Launcher,само види дали го подржува твојот андроид.Друго,батеријата во смартфониве веќе не е само хардверски дел.Ако ти е root-нат телефонот,незнам сеа кај самсунгзиве како е,ама кај мене на ХТЦ во,во ClockWork мод,кога ќе го напуниш телефонот,можеш да ги избришеш,Battery Stats/Log,тоа си ја враќа батеријата на оригинал,т.е ако те заебава батеријата и ти троши ко ферари,ги брише логовите снимени за батеријата,и те враќа на нормала.Али ако не ти е рутнат телефонот,само бриши Go Locker,

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Искрено Go Laucher е најдобар во смисла на модификации и целосен пакет е,од локер до лаунчер.И сум ја имал твојава мака,на Desire S-от и сегашниов HTC One X,едноставно троши батерија и го успорува телефонот ко луд.Бриши тоа под хитно,и ќе ти препорачам Apex Launcher,само види дали го подржува твојот андроид.Друго,батеријата во смартфониве веќе не е само хардверски дел.Ако ти е root-нат телефонот,незнам сеа кај самсунгзиве како е,ама кај мене на ХТЦ во,во ClockWork мод,кога ќе го напуниш телефонот,можеш да ги избришеш,Battery Stats/Log,тоа си ја враќа батеријата на оригинал,т.е ако те заебава батеријата и ти троши ко ферари,ги брише логовите снимени за батеријата,и те враќа на нормала.Али ако не ти е рутнат телефонот,само бриши Go Locker,
Не е рутиран ич, значи тел е како е купен, така е и сега...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не е рутиран ич, значи тел е како е купен, така е и сега...
Сто посто имаш некоја апликација која има тежок процес во позадина, јас порано на Galaxy S го имав истиот проблем и најдов дека Copilot апликацијата нон-стоп си работи во позадина и ми ја трошеше батеријата за 4-5 саата. Бидејќи си на андроид 2.3.6 најлесен начин да го средиш тоа е да влезеш во settings/manage applications и на една по една апликација (тие што не ги користиш во моментот или тие што ги спомна погоре) стискај force close. Само внимавај да не исклучиш некоја системска. Потоа ке видиш што највеке ти троши батерија. Исто може да влезеш во settings/battery и таму да видиш што најмногу ти ја троши батеријата. Пробај па кажи. :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.273
Поени од реакции
8.407
Имам самсунг ( ace) и почна се почесто да ми се јавува нотификацијва LOW ON SPACE: Internal phone storage is getting low
Порано стискав на некоја од апликацииве што ја користам повеќе и правев clear ама во последно време многу зачестија нотификациите па не ми е јасно каде се губи меморијата дали од нкои надградувања на апликациите или нешто друго....

Kajgana Shop

На врв Bottom