D
Deleted member 53418
Гостин
e da epa fala mn ke gi ziam tipovo vo ponedelnik pa ke prasuvam so kako da praam 1 android ke mi bide
Ни фалеше ваква тема на форумов, незнам колку сме со андроид но сепак треба да се фалиме и помагаме
Ајде јас прв ќе почнам - Значи веќе на овај систем сум скоро 2 месеци откако го купув LG GT540
Прегледај го приврзокот 26195
Од телефончето стварно сум задоволен кога го купив беше на 1.6 верзија а пред 2-3 недели се апдејтирав на 2.1 . Повторно одлично оптимизирано дури и побрзо работи со новиот апдејт. Едниствено нешто што ме нервира е што незнае да си пресмета точно колку батерија има, еднаш вика 40% па 60%......
Неколку зборови за андроид
1 - Прво што ме нервира е тоа што неможеш да исталираш апликации и игри на сд картицата туку само колку имаш место на телефонот (ова е поправено на 2.2 верзија) но сепак толку глупав пропуст не можев ни да замислам дека постои. НЕ ГЛЕДАМ ПРИЧИНА зошто е така ама ајде ако го рутираш телефонот изгубиш 2-3 часа можеби и ќе усшееш да го овозможиш тоа и на 2.1
2- Страшно ме нервира што немам пристап до сите апликации преку маркетот, барам скајп нема, барам ибај нема, барам пај пал нема a на веб странава гледам дека ги има http://www.android.com/market. Може некој да ми помогне како да се направам демек сум во USA па да гледам се како што треба и платени и фрее програми?. Дека ставарно е безвеза да гледаш милиони кинески апликации.....
Е толку друго не ме нервира ништо Друго си е баш одлично како што треба.
Една од подобрите аднроид апликации google sky map вклучете gps и "гледајте" со телефонот накај небото.
каква врска ти имаше одговоров ..............Подобро за штикли да праиш муабет на форумов.
Екранот си го порачав од ебај и си го сменав сам по туторијал од јутуб. Ме чинеше 900 денариЈас фактички месец дена после тебе сум го зела мојот џити540 еве терав со него две години језда мин викенд ми падна ми го згазија со штикла и сеа екранот е ЛОМ нишо не се глеа ама тачот си работи мука нема
Затоа не ми се фрла здрав прав е...
Глеам си заборавил/а да пишеш дека овие наши LG GT540 се праени као у лимитирана серија и се едини на пазарот што работат на touch calibration т.е не е као кај Самсунгот да го допреш со прстот па да се активира наредбата туку кај нас е се до јачината на стисокот врз екранот ШО Е НЕВОЈАТНО ЈАКО и незнам дали ке најдам друг телефон со таква опција.
Мислам деновиве да го ноам у мобико кузнае колку пари ке ми земат за екранот ... ако уопште може да се попраи.
Значи не е никаква лимитирана серија, постојат два типа на тач панели/екрани resistive touch (во твојот случај) и capacitive. Е тие resistive (на притисок) се ептен застарена технологија и повеке не се користи или се користи во low end телефони. Додека capacitive се понови и се користат во новиве телефони и овозможуваат multitouch функционалност т.е. фукции во кои може да користиш два и повеке прста.Глеам си заборавил/а да пишеш дека овие наши LG GT540 се праени као у лимитирана серија и се едини на пазарот што работат на touch calibration т.е не е као кај Самсунгот да го допреш со прстот па да се активира наредбата туку кај нас е се до јачината на стисокот врз екранот ШО Е НЕВОЈАТНО ЈАКО и незнам дали ке најдам друг телефон со таква опција.
Македонска тастатура можеш да си симнеш преку маркетот. Иначе македонско мени неможе да се стави.имам HTC One V со Ice Cream Sandwich, дали можи да се инсталира македонска тастатура на стандардната тастатура која е вградена во ОС? и дали можи да се инсталира македонски јазик ?
Некој да не има слично искуство?откога ми се апдејтира на jelly bean не ми работи програмчето за камерата од оперативниот
ги слика сликите ама не ги зачувува во меморијата од телефонот (немам подршка за SD)
значи не се работи за custom rom, туку директен update од ICS на Galaxy Nexus.