Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Ок е за тоа програмче, ама ко што читав треба да се направи root и на bootloader-от, а тука е ризикот, затоа што одредени модели умирале при рутирање на bootloader-от. Ти имаш Х8? Си го рутирал?
"Имав"..е незнам братче јас му праев и рут и други рабоќе али супер беше.. само треба да се оди правилно иначе ако не знаеш може да ти умре :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали е возможно ако користиш апликација на андроид телефон каде имаш зачувано податоци, после да ги префрлиш на друг нов телефон. И ако е можно како се прави тоа.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Дали ќе биде некој фин/а да ми објасни како да го активирам интернетот од t-mobile на htc wildfire s, си ја активирав таа услугата за 0 ден што е, ама нејќе да се приклучи на нет. Помош!!!

C

Crazy Diamond

Гостин
Што викате за телефонов? Дали вреди за парите (14.000)? Ако го има некој нека даде некој поопширен коментар. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Што викате за телефонов? Дали вреди за парите (14.000)? Ако го има некој нека даде некој поопширен коментар. :)
Телефонов го немам, но читајќи ги неговите карактеристики ич не е лош за парите. Е сега дека се работи за Alcatel малку ми е сомнителен квалитетот т.е. колку е добро направен и софтверски стабилен. :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Дечки, идеја за најрационално организирање на контактите??? Си земав HTC Desire S пред некој ден, а претходно имав Nokia и сеа имам дуплирани контакти (од SIM, SD, gmail....упм)...во меѓувреме инсталирав и viber i whatsapp и хаос уште толку....

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Најави се на gmail и среди си ги од таму. Намести да ти покажува само контакти од гугл.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Фала....првово претпоставував дека е најдобро....ама ова „местењево“ ќе се отрујам, не можам да го најдам, пак ми ги вади и SIM броевите...фала во секој случај!

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Во контакти стисни мени па потоа view и штиклирај само тоа што сакаш да ти се појавува во контактите.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Вчера видов низ YouTube, постои опција да го направиш LG GT540 да работи на 360 - 700 Mhz. Дали некој знае како да го средам тоа, за телефонот да биде значително побрз?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Вчера видов низ YouTube, постои опција да го направиш LG GT540 да работи на 360 - 700 Mhz. Дали некој знае како да го средам тоа, за телефонот да биде значително побрз?
Прво треба да ти биде рутиран телефонот,а потоа ќе си ја инсталираш апликацијата SetCpu и преку неа ќе си ја местиш фреквенцијата на работа на процесорот.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Прво треба да ти биде рутиран телефонот,а потоа ќе си ја инсталираш апликацијата SetCpu и преку неа ќе си ја местиш фреквенцијата на работа на процесорот.

Рутиран е и средив, направив од 320Mhz min до 710Mhz max? Додуша незнам и како да ги подесам, па ако има некој нешто да додаде.. It's Okay :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Рутиран е и средив, направив од 320Mhz min до 710Mhz max? Додуша незнам и како да ги подесам, па ако има некој нешто да додаде.. It's Okay :)
Пази да не го рикнеш, да не ти грее многу процесорот.
Имаат избацено 4.1 на XDA за LG GT540.
http://www.xda-developers.com/android/jelly-bean-for-the-gsm-evo-3d-xperia-play-and-optimus-gt540/
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=773

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106

Kajgana Shop

На врв Bottom