Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Т

Триптико

Гостин
Samsung nexus i9250 telefonot celo vreme se restartira... dokolku nekoj znae so mu e ili znae da go napravi neka pise
Избриши сѐ што не ти треба. Префрли слики преку кабел на компјутер и ресетирај на фабричка состојба. Ако и тогаш рестартира, ќе видиме што и како понатаму.

Член од
14 февруари 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Избриши сѐ што не ти треба. Префрли слики преку кабел на компјутер и ресетирај на фабричка состојба. Ако и тогаш рестартира, ќе видиме што и како понатаму.
ne biva ni fabricki da se resetira probav

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Абре има некој абер за update на ЛГ Г3 за 6.0 ??? се дупнав од чекање
П.С не преку рут и хда директно од ЛГ .

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Го молам некој да ми помогне имам Samsung S5 Neo не можам да го уклучам интернетот што ми е од мрежата на Оне сум иначе.
Mobile data е уклучено ама пак пиши no connection кога ќе влезам на интернет, и горе кај мрежата нема буква Е или H како што се појавува кога е уклучен интернет од мобилниот..
Да не треба да се инсталира нешто дополнително да иклучам? Не ми е јасно се надевам убо објаснив :oops:
Инаку оперативниот систем е Lolipop 5.1.1. би требало опциите да се е исти кај сите модели на телефони..

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Го молам некој да ми помогне имам Samsung S5 Neo не можам да го уклучам интернетот што ми е од мрежата на Оне сум иначе.
Mobile data е уклучено ама пак пиши no connection кога ќе влезам на интернет, и горе кај мрежата нема буква Е или H како што се појавува кога е уклучен интернет од мобилниот..
Да не треба да се инсталира нешто дополнително да иклучам? Не ми е јасно се надевам убо објаснив :oops:
Инаку оперативниот систем е Lolipop 5.1.1. би требало опциите да се е исти кај сите модели на телефони..
http://one.mk/files/files/androidOSprilagoduvanja-mk.pdf
Во осумте слики ти е објаснето, мислам дека тоа би требало да е решение за твојот проблем.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.336
Поени од реакции
15.507
Што значи "select logger sizes per log buffer?

Кај мене беше на 256 к а го сменив на 1 М. Згрешив или не?

Т

Триптико

Гостин
Што значи "select logger sizes per log buffer?

Кај мене беше на 256 к а го сменив на 1 М. Згрешив или не?
Не ти треба толку големо. 256 е основно, а можеш и на 64 да го ставиш. На андроид 5 има грешка при менување. Местиш 64, покажува толку, а после рестарт на тел, пак дава 256. Бројките покажуваат колку меморија се "чува" за логирање. Немаш потреба од толку, освен, ако тестираш нешто или развиваш апликации и ти требаат големи логови.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.336
Поени од реакции
15.507
Ок, фала. Мислев да не е нешто како внатрешен кеш .....или слично нешто

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.596
Знае некој да препорача добра апликација за Flash нотификации?

Земав Samsung Galaxy A5, но нема лед индикатор, па би сакал кога ке ми пиши некој на Messenger или кога имам пропуштен повик да свети со блицот или слично.

Инсталирав https://play.google.com/store/apps/details?id=com.istudio.flashnotification но светнува само три пати кога ке дојде нотификацијата и после тоа како ништо да не било. Ако знаете апликација што продолжува да прави да светка блицот се дури не биде исклучен итн?

Благодарам однапред.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Знае некој да препорача добра апликација за Flash нотификации?

Земав Samsung Galaxy A5, но нема лед индикатор, па би сакал кога ке ми пиши некој на Messenger или кога имам пропуштен повик да свети со блицот или слично.

Инсталирав https://play.google.com/store/apps/details?id=com.istudio.flashnotification но светнува само три пати кога ке дојде нотификацијата и после тоа како ништо да не било. Ако знаете апликација што продолжува да прави да светка блицот се дури не биде исклучен итн?

Благодарам однапред.
Во Settings/Acessibility/Hearing/Flash notification, ова ти е од самиот телефон, софтверско подесување. Ќе ти светка блицот на нотификација.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Dali postoi aplikacija za fiksni besplatni megjunarodni razgovori ? Ili nekoja so Koja eftino ke zboruvam ?

Т

Триптико

Гостин
Dali postoi aplikacija za fiksni besplatni megjunarodni razgovori ? Ili nekoja so Koja eftino ke zboruvam ?
Мора ли фиксен да биде бројот? Со кого би зборувал и колку знае да се снајде на телефон. Skype, Viber...одлично си ја вршат работата. Посебно за call.

Последно уредено од модератор:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.093
Поени од реакции
8.398
Мора ли фискен да биде бројот? Со кого би зборувал и колку знае да се снајде на телефон. Skype, Viber...одлично си ја вршат работата. Посебно за call.
So tatko mi. On ide cesto vo Srbija i tamu kaj shto e nema internet a i nema od ovie modernive telefoni so aplikacii,wi fi i drugo.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.875
Ме интересира дали можи да се најди телефон кој е украден и на кој е исклучена локацијата? Еве пишува преку android device дека последно бил вклучен online на 9-ти пред 2 дена, само шо не дава локација. Финта некоја?

Од полиција го пратиме нештово максимално, амо шо во ситуацијава ми стои дека на нет си седи братов шо го чапнал без картичка.

Т

Триптико

Гостин
Ме интересира дали можи да се најди телефон кој е украден и на кој е исклучена локацијата? Еве пишува преку android device дека последно бил вклучен online на 9-ти пред 2 дена, само шо не дава локација. Финта некоја?

Од полиција го пратиме нештово максимално, амо шо во ситуацијава ми стои дека на нет си седи братов шо го чапнал без картичка.
Што телефон е?

Kajgana Shop

На врв Bottom