Android корисници (проблеми, прашања, совети)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Сак м да кажам дека 88% ми е од сабајле батеријата,него 12% вечерта ми потрошила сама батеријата :)
Не си пиша за кој тел. се работи.
Пробај да го ставиш во Safe mode, така ќе работат само системските апликации и ќе видиш дали некоја од нив ти троши или сепак е некоја од даунлоудираните. 12% преку ноќ, со се' исклучено не е малку. Мене со 4G, e-mail, viber, FB messenger и останати апликации, максимум 5-6% ми ја троши батеријата.
Или пак во Application manager исклучи ги (Disable) сис. апликации кои не ги користиш, па види дали ќе има промена. Може и батеријата да ти е зезната како што ти пиша @Триптико .
На крај ако не бива, можеш и еден factory reset и clear cache да направиш преку рикавери, но да не заборавиш да си направиш бекап на слики, пораки, контакти итн. Се ќе се избрише од тел. меморија, за фајловите што ти се на мемориска, немаш гајле.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Не си пиша за кој тел. се работи.
Пробај да го ставиш во Safe mode, така ќе работат само системските апликации и ќе видиш дали некоја од нив ти троши или сепак е некоја од даунлоудираните. 12% преку ноќ, со се' исклучено не е малку. Мене со 4G, e-mail, viber, FB messenger и останати апликации, максимум 5-6% ми ја троши батеријата.
Или пак во Application manager исклучи ги (Disable) сис. апликации кои не ги користиш, па види дали ќе има промена. Може и батеријата да ти е зезната како што ти пиша @Триптико .
На крај ако не бива, можеш и еден factory reset и clear cache да направиш преку рикавери, но да не заборавиш да си направиш бекап на слики, пораки, контакти итн. Се ќе се избрише од тел. меморија, за фајловите што ти се на мемориска, немаш гајле.
Grand Prime го земав од Ледиком.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Изгледа нема тема за android wear, па ајде тука да прашам... Се наоѓа кај нас бе саат со android wear? Гледам во ледиком само самсунг ги носат и аппле

Мото 360, Асус некој во македонијава некаде?

Член од
4 мај 2014
Мислења
322
Поени од реакции
35
Sony xperia e3 zaboravena shema nemozam da vlezam u noa za factory reset??
Help?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.802
Поени од реакции
5.587
Изгледа нема тема за android wear, па ајде тука да прашам... Се наоѓа кај нас бе саат со android wear? Гледам во ледиком само самсунг ги носат и аппле

Мото 360, Асус некој во македонијава некаде?
Види мислам дека сретнав нешто такво во анхоч ама ова е 50%-50% мош сум сретнал мош бладам :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Ох да знаеа пасворд на емаил лесно ке беше
https://www.google.com/accounts/recovery/?ard=AHwGkRkc9nGqvPnxYNIa5JJidPl-VbW2oPutaS4aW4l4WzkfHk2rIHi8_t9ZbxsFBv__bFQ_IhLy6N_5h1nU2_oEGzdEni9iq7Zu-I7k2Q0nvqV3d_Xws3YRqM0fNXGMA9ps2dLKvQKNElN3FiHE3QqbT_lcExt_8A

Ресетирај го. И кажи им да не купуваат тел попаметен од нив. Има ли нешто важно на нивниот телефон? Ако нема, преку софтвер на Сони вратете го како што бил првиот ден.

Член од
14 февруари 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Samsung nexus i9250 telefonot celo vreme se restartira... dokolku nekoj znae so mu e ili znae da go napravi neka pise

Т

Триптико

Гостин
Samsung nexus i9250 telefonot celo vreme se restartira... dokolku nekoj znae so mu e ili znae da go napravi neka pise
Избриши сѐ што не ти треба. Префрли слики преку кабел на компјутер и ресетирај на фабричка состојба. Ако и тогаш рестартира, ќе видиме што и како понатаму.

Kajgana Shop

На врв Bottom