Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
pak ke prasam...moze li nekoj postapno da pise kako vsushost se pravat pari na mturk...

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Кажете некој добри Requester-и, што пифаќаат хитови и ако си згрешил..Еве еден од мене, Dolores Labs

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Дали уште за производи од над 45 евра се наплаќа царина?
Сакам да си купам нешто од eBay и оцаринето е пак поефтино од кај нас, ама за само 10 евра не ми се ризикува.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Што може да се нарача во Македонија со пари соберени преку mturk? Да знам дали ми се исплати да кликам. И царина за производи под 45 $ и компјутерска опрема не се наплаќа а за над 45$ e 18% така?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Што може да се нарача во Македонија со пари соберени преку mturk? Да знам дали ми се исплати да кликам. И царина за производи под 45 $ и компјутерска опрема не се наплаќа а за над 45$ e 18% така?
Може многу работи да се нарачаат, само ќе треба да си побараш продавници со достава до Европа и што не наплаќаат премногу за достава, а таквите иако не се многу чести, сепак ги има. Може да се нарача скоро се, мислам дека само премногу големи предмети нема да успееш да нарачаш, односно дури и такви може, но доставата би била прескапа. Од облека, накит, компјутерска опрема, разни електронски уреди, часовници, фото опрема, спортски реквизити, играчки, нормално книги и дискови, се може да се порача. Под 45 евра вредност на пакет не се наплаќаат царински давачки, само поштарина, а над 45 евра царинската стапка е различна зависно од тоа што има во пакетот, а можеш да ги најдеш бројките на сајтот на Царина, и се плаќа ДДВ кој може да биде 5 или 18%.

Друго нешто, како мислиш дали да кликаш? На Мтурк не се клика, таму се извршуваат задачи, односно буквално се работи.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
Dali nekoj znaj za drugite zemji kolku e maximum na cena da kupuvas na internet bez da platis carina na primer za Avstralija

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Нуб сум.

Со Мастер кард од Стопанска можам да купувам?

И дали овде во шипинг дестинејшн треба да има европа за да можам да го нарачам?
Shipping Destination
Standard
Continental US Street 12/15/2010
Continental US PO Box 12/13/2010
Alaska and Hawaii Street 12/13/2010
Alaska and Hawaii PO Box 12/13/2010
US Protectorates Street 12/10/2010
US Protectorates PO Box 12/10/2010
APO/FPO Street

И кои акаунти ми требаат да ги напраам?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Нуб сум.

Со Мастер кард од Стопанска можам да купувам?

И дали овде во шипинг дестинејшн треба да има европа за да можам да го нарачам?
Shipping Destination
Standard
Continental US Street 12/15/2010
Continental US PO Box 12/13/2010
Alaska and Hawaii Street 12/13/2010
Alaska and Hawaii PO Box 12/13/2010
US Protectorates Street 12/10/2010
US Protectorates PO Box 12/10/2010
APO/FPO Street

И кои акаунти ми требаат да ги напраам?
Од стопанска само Виза Интернет можеш да купуваш на нет.Јас ја платив 300 денари да ја направат а знам имаше за некои беспари само незнам како одеше.Провери на офицјалната страна.Иначе ако отвориш ќе ти ја направат за 3 дена бар мене толку ми требаше

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
може да ми кажете како да ги префрлам парите на амазон...имам на пример на турк .23 центи ништо у превод само ме интересира како иде процедурата...дека негде прочитав може да те блокираат и најдобро било да си ги префрлаш парите на gift certificate цело време...јас сеа ги префлив некако на тоа "Transfer your earnings to your Amazon.com gift certificate balance" и сеа на пример на амазон како да ги користам...и дали сите пари сто ке ги префрлам идат на исти сертификат и како да го користам?

Член од
1 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Сите пари што ќе ги префрлиш идат у ист сертификат, а коа купуваш нешто одбираш опција да платиш со твојот gift balance.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Сите пари што ќе ги префрлиш идат у ист сертификат, а коа купуваш нешто одбираш опција да платиш со твојот gift balance.

а кај да видам кој е мојот код за сертификат? и дали пример ако е сертификатот 50$ а тоа што ке го зеам е 20 дали останатите 30 си остануваат на сертификатот...

G

GucciMane

Гостин
Дајде некој продавачи што сигурно носат во Македонија, да разгледам да си земам нешто..

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Дајде некој продавачи што сигурно носат во Македонија, да разгледам да си земам нешто..
шо сакаш да земеш ?
јас знам неколку што пракаат во македонија со мал шипинг ..можеме ако знаете вие некој да размениме ?

G

GucciMane

Гостин
шо сакаш да земеш ?
јас знам неколку што пракаат во македонија со мал шипинг ..можеме ако знаете вие некој да размениме ?
Па незнам ни ја шо сакам :) имам од мтурк направено 35 долари и затоа барам...пиши ги тие да видиме :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom