282.89 usd, pak ke dodam deka ne se prat taka lesno, jas gi naprajv na amerikanskata oti ako si internacional malce ima hitoj, jas probav da gi zeabam ama pak tie me zeznaja, mi baraja amerikanski broj od osiguruvanjeto taka nesto issn mislam bese i mi velea ke gi izgubam prednsotite i slicni raboti nesto mozi da se desi, arno jas glup se ispickariv i mu pisav so ke bidi ako ne stavam i ja pergledaja smetkata i me suspeniraja na mturk, i ova pomina rokot za brojot da go vnesam i to bilo samo deka ke izgubam privilegii za prefrlanje pari od drugi smetki i sl. a jas si mislev ke mi ja zatvorat od amazon smetkata so gift certificate, da ne bev such a pussy sega ke mi rabotese imav 98% tocnost na hitojte i ne bea 200 tuku 282.80 usd i gi naprajv za tocno 3 deneli ama kisnev po 12 sati na komjuter citav i se registrirav na forumi dodajv raboti da me izvestuvat ko ke stavat hitoj najdobrite rekvesteri i provervav koj plakjat koj ne pa ko ke vidis se iznamaciv da gi napram srzta mi izleze inaku uspeav da prefrlam 253 usd drugite mi se na mturk zakoceni ako rabotam na mak nemase ni 20 da napram oti ic nema hitoj, proleta inaku so makedonskata naprajv 120 za nedela dena imase ubaj hitoj togas i posle gi snema odvaj uste 17 naprajv vo sledniot mesec, ama samo za izvestuvanje pred godina i pol do dve procesno sekoj praese po 1000 dolari a bonusite togas pukaja za tie iljada so ke srabotis uste 4-5000 davaja bonusi e sega zamisli bonusite bea 4 pati pokje od to so ke zarabotis a sega 2 dolari ne mozis da dobies bonus nkoj pokje ne dava, i uste ova da kazam ako postoea prasanjata uste od nownow sega site ke bevme full so pari
Без мака нема ништо. Ако вложиш труд резултатите ќе дојдат, не е којзнае каква филозофија. За суспендирањето, многу се поригорозни од порано, и да не си им пишал, ќе те суспендирале, штом ти дојде редот за проверка, ќе видат дека имаш амерички акаунт, а сурфаш од македонско IP, или ако откријат дека од истиот компјутер или интернет си имал и друг акаунт претходно. Уствари никој точно не знае што проверуваат и кого, но доволно е и да работиш побрзо од просекот за да те приметат и да те скинат.
Мојот прв акаунт беше македонски, и со него терав околу 10 месеци пред да ме суспендираат, и имав направено 1500 долари, но не работев интензивно, само понекогаш. Значи не е дека само со амерички акаунт може да се напраат пари. Генерално, оние задачи што се за американци, ние не ни знаеме да ги завршиме, од кај можеш да напишеш review на некоја си продавница у Њу Џерси, или да одговориш на анкета за пазарот на недвижнини у Лос Анџелес. ОК, со амерички акаунт може да се напраат поише пари, ама не е точно дека со македонски не може да се заработи ништо.
Шо ми е прашањето...
Имам некои 50 $ на mturk, и сеа треба да ги префрлам на акаунт на амазон така?
И уште едно прашање...
Мжам ли да ги извадам на картичка парите и да не купувам ништо од амазон со нив?
Да, префрлај ги што побрзо, секогаш кога ќе имаш пари на мтурк, бидејќи кога ќе те суспендираат ( а може да се случи), сите пари што ќе ти останат на мтурк пропаѓаат. Префрлај ги на гифт сертификат веднаш, а троши ги кога сакаш. И не може да се вадат парите на картица, тоа важи само за Американци и за Индијци.