Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Дали знаете кај може да се најдат free амазон гифт картички ??? имам најдено доста но не работат со Македонија...

Кој е будала да дава гифт картички? Ако најдеш валидна ќе работи, тие што ги имаш најдено не се валидни.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Како да проверам дали тоа што сакам да го купам може да ми стигне во Македонија?

Конкретно за ова ми треба.
Има paperback i hardcover верзии, ама за нарачка е зезнато, скоро сите одат преку amazon, а amazon не праќа во Македонија. Стисни на линкот Available from these sellers и ако најдеш продавач со International & domestic shipping rates, барај дали праќа во Европа. Како што разгледав нема некој што може да испрати нов производ, може ако сакаш да разгледаш од користените (used), можеби ќе се најде нешто.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
znaci ako poracas nesto nad 50 evra plakjas carina a so ako poracas 2 ili povekje raboti pod 50 evra, znaci me interesira dali naplakjat na vkupen iznos ili sekoj proizvod posebno

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
znaci ako poracas nesto nad 50 evra plakjas carina a so ako poracas 2 ili povekje raboti pod 50 evra, znaci me interesira dali naplakjat na vkupen iznos ili sekoj proizvod posebno
Вкупна цена по пакет, значи се собрано со се доставата. И не е 50, туку е 45 евра.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Денес ми стигна макета од амазон, ја платив преку мтурк а кај нас платив само царина сосе провизија 240 денари. Истата макета кај нас се движи од 1500-2000 денари. Одлично спакувана и заштитена, ЕТА беше 7-22 септември. Супер задоволен :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ете. гледаш како може да се соберат преку 200 долари за месец дена? :) Ни се бунеше пред тоа... Со здравје да ги трошиш.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
282.89 usd, pak ke dodam deka ne se prat taka lesno, jas gi naprajv na amerikanskata oti ako si internacional malce ima hitoj, jas probav da gi zeabam ama pak tie me zeznaja, mi baraja amerikanski broj od osiguruvanjeto taka nesto issn mislam bese i mi velea ke gi izgubam prednsotite i slicni raboti nesto mozi da se desi, arno jas glup se ispickariv i mu pisav so ke bidi ako ne stavam i ja pergledaja smetkata i me suspeniraja na mturk, i ova pomina rokot za brojot da go vnesam i to bilo samo deka ke izgubam privilegii za prefrlanje pari od drugi smetki i sl. a jas si mislev ke mi ja zatvorat od amazon smetkata so gift certificate, da ne bev such a pussy sega ke mi rabotese imav 98% tocnost na hitojte i ne bea 200 tuku 282.80 usd i gi naprajv za tocno 3 deneli ama kisnev po 12 sati na komjuter citav i se registrirav na forumi dodajv raboti da me izvestuvat ko ke stavat hitoj najdobrite rekvesteri i provervav koj plakjat koj ne pa ko ke vidis se iznamaciv da gi napram srzta mi izleze inaku uspeav da prefrlam 253 usd drugite mi se na mturk zakoceni ako rabotam na mak nemase ni 20 da napram oti ic nema hitoj, proleta inaku so makedonskata naprajv 120 za nedela dena imase ubaj hitoj togas i posle gi snema odvaj uste 17 naprajv vo sledniot mesec, ama samo za izvestuvanje pred godina i pol do dve procesno sekoj praese po 1000 dolari a bonusite togas pukaja za tie iljada so ke srabotis uste 4-5000 davaja bonusi e sega zamisli bonusite bea 4 pati pokje od to so ke zarabotis a sega 2 dolari ne mozis da dobies bonus nkoj pokje ne dava, i uste ova da kazam ako postoea prasanjata uste od nownow sega site ke bevme full so pari

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Шо ми е прашањето...

Имам некои 50 $ на mturk, и сеа треба да ги префрлам на акаунт на амазон така?

И уште едно прашање...

Мжам ли да ги извадам на картичка парите и да не купувам ништо од амазон со нив?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
282.89 usd, pak ke dodam deka ne se prat taka lesno, jas gi naprajv na amerikanskata oti ako si internacional malce ima hitoj, jas probav da gi zeabam ama pak tie me zeznaja, mi baraja amerikanski broj od osiguruvanjeto taka nesto issn mislam bese i mi velea ke gi izgubam prednsotite i slicni raboti nesto mozi da se desi, arno jas glup se ispickariv i mu pisav so ke bidi ako ne stavam i ja pergledaja smetkata i me suspeniraja na mturk, i ova pomina rokot za brojot da go vnesam i to bilo samo deka ke izgubam privilegii za prefrlanje pari od drugi smetki i sl. a jas si mislev ke mi ja zatvorat od amazon smetkata so gift certificate, da ne bev such a pussy sega ke mi rabotese imav 98% tocnost na hitojte i ne bea 200 tuku 282.80 usd i gi naprajv za tocno 3 deneli ama kisnev po 12 sati na komjuter citav i se registrirav na forumi dodajv raboti da me izvestuvat ko ke stavat hitoj najdobrite rekvesteri i provervav koj plakjat koj ne pa ko ke vidis se iznamaciv da gi napram srzta mi izleze inaku uspeav da prefrlam 253 usd drugite mi se na mturk zakoceni ako rabotam na mak nemase ni 20 da napram oti ic nema hitoj, proleta inaku so makedonskata naprajv 120 za nedela dena imase ubaj hitoj togas i posle gi snema odvaj uste 17 naprajv vo sledniot mesec, ama samo za izvestuvanje pred godina i pol do dve procesno sekoj praese po 1000 dolari a bonusite togas pukaja za tie iljada so ke srabotis uste 4-5000 davaja bonusi e sega zamisli bonusite bea 4 pati pokje od to so ke zarabotis a sega 2 dolari ne mozis da dobies bonus nkoj pokje ne dava, i uste ova da kazam ako postoea prasanjata uste od nownow sega site ke bevme full so pari
Без мака нема ништо. Ако вложиш труд резултатите ќе дојдат, не е којзнае каква филозофија. За суспендирањето, многу се поригорозни од порано, и да не си им пишал, ќе те суспендирале, штом ти дојде редот за проверка, ќе видат дека имаш амерички акаунт, а сурфаш од македонско IP, или ако откријат дека од истиот компјутер или интернет си имал и друг акаунт претходно. Уствари никој точно не знае што проверуваат и кого, но доволно е и да работиш побрзо од просекот за да те приметат и да те скинат.

Мојот прв акаунт беше македонски, и со него терав околу 10 месеци пред да ме суспендираат, и имав направено 1500 долари, но не работев интензивно, само понекогаш. Значи не е дека само со амерички акаунт може да се напраат пари. Генерално, оние задачи што се за американци, ние не ни знаеме да ги завршиме, од кај можеш да напишеш review на некоја си продавница у Њу Џерси, или да одговориш на анкета за пазарот на недвижнини у Лос Анџелес. ОК, со амерички акаунт може да се напраат поише пари, ама не е точно дека со македонски не може да се заработи ништо.

Шо ми е прашањето...

Имам некои 50 $ на mturk, и сеа треба да ги префрлам на акаунт на амазон така?

И уште едно прашање...

Мжам ли да ги извадам на картичка парите и да не купувам ништо од амазон со нив?
Да, префрлај ги што побрзо, секогаш кога ќе имаш пари на мтурк, бидејќи кога ќе те суспендираат ( а може да се случи), сите пари што ќе ти останат на мтурк пропаѓаат. Префрлај ги на гифт сертификат веднаш, а троши ги кога сакаш. И не може да се вадат парите на картица, тоа важи само за Американци и за Индијци.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
А зошто да ме суспендираат?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
А зошто да ме суспендираат?
Добро, не мора да значи дека ќе те суспендираат. Ако работиш чесно може и никогаш да не се случи. Ама па и чесно да работиш, може да паднеш на некои финти и да те скинат.

Сите риквестери имаат можност да те блокираат поради која било причина и ти тука немаш ама воопшто моќ. Повеќето ја користат оваа опција само во крајна нужда, кога некој очигледно ги пљачка, ама па има и такви што и за еден хит ако згрешиш одма блокираат. Дури има и такви што немаат појма што значи блокот, па даваат блокови и кога добро ќе сработиш, ама не сакаат ист човек повеќе нивни задачи да направи. Е сега, финтата е ако собереш неколку блокови во неколку месеци, точно колку никој не знае, дали 2, 3 или 4, по автоматизам ти ја суспендираат сметката. Другиот начин е кога од Мтурк прават контроли и ако увидат неправилности во твојот акаунт, било какви, ти следи бан. Ако им се пожали некој риквестер од тебе, ако сработуваш многу задачи за кратко време, ако користиш ботови за да ги решаваш задачите, ако приметат дека лошо ги работиш задачите, итн.

Ако работиш добро не би требало да ти се случи ништо, ама најдобро е парите да ти се тргнати, за и да се случи беља, да не ти пропаднат. За секој случај шо се вика. Башка, парите и така само на Амазон можеш да ги искористиш, и нема никаква потреба да ти стојат на Мтурк, а на Амазон ќе ти стојат вечно, дур не ги потрошиш.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
a da mu pisis da ti gi prefrlat parite so ti se mturk ke se nazalat ili ke ti recat koj te e.. suspendiran si i nisto pokje ne mozi da se napravi

Kajgana Shop

На врв Bottom