Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Сакам да порачам некои книги од амазон. Ако порачам една, плаќам поштарина + испорачка околу 14 долари.
Е сеа, ме интересира некој дали знае ако порачам уште неколку книги дали поштарината + ипсорачката остануваат исти, или за секоја книга плаќам плус?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Сакам да порачам некои книги од амазон. Ако порачам една, плаќам поштарина + испорачка околу 14 долари.
Е сеа, ме интересира некој дали знае ако порачам уште неколку книги дали поштарината + ипсорачката остануваат исти, или за секоја книга плаќам плус?
За секоја книга се плаќа плус, сега не ми текнува точно како беше, на пример ако за една книга платиш поштарина 6 долари, наредните се по три долари... Само не ме фаќај за збор, ти кажувам онака хипотетички.

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Знам дека ке звучи глупо ова што ке прашам али ај :)
Сакам да си порачам капа http://www.amazon.com/New-Yankees-59FIFTY-Black-Fitted/dp/B0031SD59G/ref=pd_sim_sg_2 ваква =)
Е сеа имав акаунт на мтурк али ми го банираа и сеа имам само 35 долари а за капава требаат уште 22. Би ја порачал али немам MasterCard :(
Е сеа иде глупиот дел..некој што има мастер кард да ми доплати, ке му ги дадам парите у живо. :) позз

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Може некој да ми објасни како се заработува со тоа mturk и кога се регистрирам ми бара ZIP code го ставам и ми вели инвалид што треба да се напише во тоа поле.
Фала однапред :)

Член од
1 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
И со македонски акоунт се заработува ок. За 1 месец и 10 дена имам заработено 370$ без да киснам по цел ден на мтурк. Нарачав двд режач сони, ме фати околу 62$ со испорака и стигна порано од што пишаа, у пошта платив 200 ден и си го земав.Стигна во исправна состојба и работи беспрекорно.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
И со македонски акоунт се заработува ок. За 1 месец и 10 дена имам заработено 370$ без да киснам по цел ден на мтурк. Нарачав двд режач сони, ме фати околу 62$ со испорака и стигна порано од што пишаа, у пошта платив 200 ден и си го земав.Стигна во исправна состојба и работи беспрекорно.
moze li da objasni nekoj...a eve ti deka dobro si zarabotil...kako raboti mturk...t.e koj vid na raboti gi dava i kako plaka...i vrz koja osnova ti go baniraat akauntot...i kako e najdobro da gi konvertirash parite? ali dobra parica si izvadil za tolku mal period...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Вака сеа ја читам неколку страници наназад ама пак не сфаќам колку се плаќа кај нас во денари доколку нарачаш нешто?
значи не е битно шипинг и такви ствари пошто тие ги плаќаш на амазон, мене ме интересира тука колку се доплаќа од прилика пошто гледам некој спомна 200 ден а некој 5000 ден...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Вака сеа ја читам неколку страници наназад ама пак не сфаќам колку се плаќа кај нас во денари доколку нарачаш нешто?
значи не е битно шипинг и такви ствари пошто тие ги плаќаш на амазон, мене ме интересира тука колку се доплаќа од прилика пошто гледам некој спомна 200 ден а некој 5000 ден...

zavisi... ako naracash slon ke platish milion...ako naracash igla cent... sve si ima dodeka naracuvash vo glavno ide vo poundi i zavisi preku koj ke naracash ups,dhl,fedex,usps i taka...i zavisi kade naracuvash... sve si ima...inace imam drugar sto nosi od amerika ali skapo naplaka...ali ti stigna i si idesh u posta si go zimash...ako treba plakash carina i to e to...ali dobroto e ako stvarno ti treba neso moze na primer da ti gi spakuva par patiki maica i bluzon vo eden paket i da ti go prati ko podarok...dodeka vaka ti sam ako si naracuvash od amazon...ke ti stigne vo 3 razlicni paketi...ako e od razlicni kompanii i so etiketa...u prevod naracuvash nekoja jakna 200$ i na carina ja gledaat etiketata i te jebat...vaka ne gledaat etiketa toa e toa...

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Како да ги префрлам парите од мтурк на акаунтот на амазон за да порачам нешто ?

П

Паган-др

Гостин
Префрлив некои смешни +0.20 $ од мтурк ама ми ги нема во вкупната сума на Амазон. Има некои шанси да закаснат со префрлањето? Зошто уште тие 0.20 ми фалат да нарачам нешто. :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Само мал апдејт да ви кажам дека и Стопанска банка има посебна виза интернет картичка со која може да се купува на интернет еве детали

КАРАКТЕРИСТИКИ НА VISA ИНТЕРНЕТ КАРТИЧКА

Основни карактерисики

• ВИСА Интернет картичката е наменета исклучиво за едноставни и безбедни купувања преку Интернет
• Картичката не се користи за купувања во продавници, на банкомати, за телефонски или поштенски нарачки. За сите овие намени користете ја Вашата кредитна или дебитна ВИСА картичка од Стопанска Банка
• Интернет картичката е дебитна картичка, поврзана со денарска сметка
• Со картичката можете да користите онолку средства колку што имате на располагање т.е. онолку колку што ќе уплатите
• Плаќањето на интернет може да биде во било која валута, а задолжувањето е секогаш во денари
• Можност за уплата на средства на сметката за интернет картичка преку е-банкинг системот на Стопанска банка или било кој шалтер на Стопанска Банка
• Не е можна исплата на шалтер. Несикористениот износ препорачливо е да се префрли на Вашата тековна сметка во Стопанска Банка преку системот на е- банкинг.
• За издавање на Интернет картичка се квалификуваат полнолетни лица (над 18 години)

Важност

• Рок на важност 3 години
• Автоматско обновување на секои 3 години

Годишно членство

• БЕСПЛАТНА Интернет картичка, за сите иматели на некоја од меѓународните ВИСА кредитни или дебитни картички издадени од СБ;
• За сите останати, како и за имателите на ВИСА Electron дебитна картичка се наплаќа еднократен трошок од 300 денари при издавање на картичката;
• Обновувањето на картичката е БЕЗ надомест.

Потребни документи

1. Барање
2. Копија од лична карта
Е-banking на СБ

Во моментот на аплицирање автоматски Ве пријавуваме и за системот на електронско банкарство на СБ при што Ви доделуваме корисничко име и лозинка.

Преку системот на електронско банкарство можете да:

вршите уплати и исплати од сметката за Вашата Интернет картичка и
имате целосен увид во сите трансакции направени со картичката.
Во моментот на издавање на картичката Ви доделуваме:

корисничко упатство за системот на електронско банарство на СБ и
сертификат (на ЦД) за потпишување на плаќањата преку системот на е- банкинг. За издавање на сертификатот се наплаќа износ од 50 денари од Вашата тековна сметка. Сертификатот се обновува на секои 2 години.
ИНФО телефон

+389(0)2 3100109

Така да за сите тие што не им се вади во Тутунска еве оваа.Имам пробано и работи
http://www.stb.com.mk/N_VisaOpsto.asp?seg=8

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Само мал апдејт да ви кажам дека и Стопанска банка има посебна виза интернет картичка со која може да се купува на интернет еве детали

КАРАКТЕРИСТИКИ НА VISA ИНТЕРНЕТ КАРТИЧКА

Основни карактерисики

• ВИСА Интернет картичката е наменета исклучиво за едноставни и безбедни купувања преку Интернет
• Картичката не се користи за купувања во продавници, на банкомати, за телефонски или поштенски нарачки. За сите овие намени користете ја Вашата кредитна или дебитна ВИСА картичка од Стопанска Банка
• Интернет картичката е дебитна картичка, поврзана со денарска сметка
• Со картичката можете да користите онолку средства колку што имате на располагање т.е. онолку колку што ќе уплатите
• Плаќањето на интернет може да биде во било која валута, а задолжувањето е секогаш во денари
• Можност за уплата на средства на сметката за интернет картичка преку е-банкинг системот на Стопанска банка или било кој шалтер на Стопанска Банка
• Не е можна исплата на шалтер. Несикористениот износ препорачливо е да се префрли на Вашата тековна сметка во Стопанска Банка преку системот на е- банкинг.
• За издавање на Интернет картичка се квалификуваат полнолетни лица (над 18 години)

Важност

• Рок на важност 3 години
• Автоматско обновување на секои 3 години

Годишно членство

• БЕСПЛАТНА Интернет картичка, за сите иматели на некоја од меѓународните ВИСА кредитни или дебитни картички издадени од СБ;
• За сите останати, како и за имателите на ВИСА Electron дебитна картичка се наплаќа еднократен трошок од 300 денари при издавање на картичката;
• Обновувањето на картичката е БЕЗ надомест.

Потребни документи

1. Барање
2. Копија од лична карта
Е-banking на СБ

Во моментот на аплицирање автоматски Ве пријавуваме и за системот на електронско банкарство на СБ при што Ви доделуваме корисничко име и лозинка.

Преку системот на електронско банкарство можете да:

вршите уплати и исплати од сметката за Вашата Интернет картичка и
имате целосен увид во сите трансакции направени со картичката.
Во моментот на издавање на картичката Ви доделуваме:

корисничко упатство за системот на електронско банарство на СБ и
сертификат (на ЦД) за потпишување на плаќањата преку системот на е- банкинг. За издавање на сертификатот се наплаќа износ од 50 денари од Вашата тековна сметка. Сертификатот се обновува на секои 2 години.
ИНФО телефон

+389(0)2 3100109

Така да за сите тие што не им се вади во Тутунска еве оваа.Имам пробано и работи
http://www.stb.com.mk/N_VisaOpsto.asp?seg=8
и сега со оваа може да се купува од сите страни што примаат плаќање со виза така ли ?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
и сега со оваа може да се купува од сите страни што примаат плаќање со виза така ли ?
Да може :) Се прифаќа,каде можеш со виза на нет да купиш работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom