Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
sakam da kazam deka ne mozis od pola sat na den da zarabotvas treba cel den pred komjuter da baras isplatlivivi zadaci da cekas poarno da rabotis oti vo dvizenje si a ne sedis pred komjuter so isteceni oci ednostavno mislam deka malce se zema od mturk i mora da gi potrosis na amazon da se zemat na den 10 dolari za 1 sat so ke sednam da ama vaka da cekam so sati za ubav hit ne fala na zima poubaj hitoj davat i pokje gi plakjat zatoa sega ne bi sedel, sega baram nekoj dr strani pokje so davat oti od ova nema kjar

Член од
1 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
вчера начекав хит,типот плаќаше 10 центи само копиранње беше.
Имаше 100 хита,ја напраив 60 за 15 минути,т.е 6 доларчиња.Има добри хитови само треба да си ги најдете .

--- надополнето ---

Ај ако може некој нека помогне,да напише неколку риселери од амазон за компјутери и компјутерска галантерија што испраќаат за Македонија и со имаат евтин shiping, и за мобилни телефони ако не е проблем:).Fala

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
sakam da kazam deka ne mozis od pola sat na den da zarabotvas treba cel den pred komjuter da baras isplatlivivi zadaci da cekas poarno da rabotis oti vo dvizenje si a ne sedis pred komjuter so isteceni oci ednostavno mislam deka malce se zema od mturk i mora da gi potrosis na amazon da se zemat na den 10 dolari za 1 sat so ke sednam da ama vaka da cekam so sati za ubav hit ne fala na zima poubaj hitoj davat i pokje gi plakjat zatoa sega ne bi sedel, sega baram nekoj dr strani pokje so davat oti od ova nema kjar
Може може :). Последниве три дена, потрошив 4 сати на Мтурк, собрав $30 .

П

Паган-др

Гостин
Ај ако не ви е тешко follow me на Twitter. Ми требаат за оние хитови на мтурк што бараат над 50 followers.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Хмм океј на 26ти Авг. направив порачка на Amazon.co.uk, На 27ми Авг. пишаа Dispatched со Standard Airmail...Сега сме 8 Септ и нема ништо стасано....А на акаунт ми пишуе estimated delivery 20 Sept. Мислам кој ѓавол им е небаре преку Антартик врви порачкава....Од Oд Кина порачкиве ми идат за 10-14дена...Кина еј...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Хмм океј на 26ти Авг. направив порачка на Amazon.co.uk, На 27ми Авг. пишаа Dispatched со Standard Airmail...Сега сме 8 Септ и нема ништо стасано....А на акаунт ми пишуе estimated delivery 20 Sept. Мислам кој ѓавол им е небаре преку Антартик врви порачкава....Од Oд Кина порачкиве ми идат за 10-14дена...Кина еј...
Е рано е де, биди среќен ако ја добиеш порачката и до 20 :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
kazete mi sto naracuvate od amazon jas do sea se sto sum sakal da naracam mi pisuvalo deka toj item nemoze da bide praten

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Хммм, мислам дека ќе ја добие петок, или сабота :).
Ај ке видиме...

Него пробав ова со туркингов...Вчера почнав имав 3 хитови прифатен 1, денес направив 12 од кои ни еден не е ниту прифатен ниту одбијен ами си стојат pending...До кога?? И колку од овие се случува да се scammers ?
На кои хитови обично целите и дали воопшто ги работите тие ситни од по 0,1 или 0.5

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Ај ке видиме...

Него пробав ова со туркингов...Вчера почнав имав 3 хитови прифатен 1, денес направив 12 од кои ни еден не е ниту прифатен ниту одбијен ами си стојат pending...До кога?? И колку од овие се случува да се scammers ?
На кои хитови обично целите и дали воопшто ги работите тие ситни од по 0,1 или 0.5
Ќе си чекаш, ретки се тие што исплаќаат веднаш. Обично се чека по ден-два, ама знаат и по неколку дена да завлечат до недела. Ретки се тие што исплаќаат побавно од тоа. Преваранти има, ама тие очигледните лесно се гледаат, тоа се оние што даваат по неколку долари за некаква регистрација на сајт или слично, и тие не ги гледај. За останатине само претходно искуство може да ти каже дали се чесни или не. Имаш turkopticon, add-on за фајрфокс, автоматски ти дава рејтинг од корисници за риквестерите, и јас би ти го препорачал форумот Turker Nation, таму можеш да прочиташ скоро се што се однесува за мтурк, и да си видиш какви искуства имаат другите, па да знаеш дали нешто вреди да се работи или не.

Тие ситните се ненормално исплатливи, под услов да ги има многу, и да се лесни за работење, односно да бараат неколку секунди за да ги завршиш. Џабе е некој хит да дава 2-3 долари, а бара да напишеш некој високостручен текст што ќе ти одземе и повеќе од саат време, а ти со овие од неколку центи можеш да сработиш повеќе стотици за истото време и да направиш повеќе пари.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
kazete mi sto naracuvate od amazon jas do sea se sto sum sakal da naracam mi pisuvalo deka toj item nemoze da bide praten
Ќе си идеш на amazon.co.uk и таму ги имаш скоро истите производи сжво фунти и плус 100% ќе моѓат да ти ги пратат бидејќи продавачите се од европа а најмногу од Велика Британија
дури еден производ односно кинга која сакам да ја нарачам е малку поевтина а истотака иам free shipping

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ништо ново, дупат понекогаш, јас имав нарачано троа ствари пред некој месец, гледам ги нема за 30 дена, па и пишав на таа пачаврата ПП и ми ги препрати и стигнаа за недела ипол од Америка... Така да не се сТрами да им напишеш некој цитат по мејл.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да проверам дали тоа што сакам да го купам може да ми стигне во Македонија?

Конкретно за ова ми треба.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Ok stasa porackata, zadovolen. Sto se odnesuva na mturk 4 dena - 1.89$, solidno za pocetnik...

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Дали знаете кај може да се најдат free амазон гифт картички ??? имам најдено доста но не работат со Македонија...

Kajgana Shop

На врв Bottom