Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
дечки ја имам еден проблем....
нарачав пред негде 20тина дена сигурносно стакло за екран на мобилен(tempered glass) и ми стигна на 2ри јануари (екстра фаст фри шипинг ) и така си се израдував... го отворам гледам се уреду али коа веќе да го местам гледам дека не е таа големина за htc desire 310! и му пишав на продавачот дека е помало у обем од мобилниот и дека не сакам да му давам негативен фидбек и утрето ми одговори дали сакаш да ти пратам уште едно, јас му одговорив дека би сакал друго да ми прати и се надевам дека ќе биде уреду... е сеа јас за ова немам потврдено дека ми е пристигнато и немам ни фидбек оставено... а и он уште ми нема пратено ново.
па не знам сеа што е ситуацијата.... треба да потврдам дека ми е пристигната нарачката?
Иди на Request to extend Purchase Protection ако ти истекува времето за затварање на нарачка.

Дали продавачот знае некако дека си ја примил нарачката освен ти да потврдиш?

Заради ова пак ќе ни го укинат Paypal-от и ќе не стават на црна листа ваквите сајтови. Оти сме ѓубриња.

А продавачот се загрижи што јас не сум ја добил претходната нарачка и не добив рефундација за тоа ниту ми ја препратија ниту ништо ми пропаднаа 5 долари сеа втора која е во слична вредност по некоја случајност од истиот продавач ми стаса па си сакам ферски да си биде.

Дали продавачот знае некако дека си ја примил нарачката освен ти да потврдиш?
па има шанси да се има увид дека е подигната, он најпрво ке провери до каде, ако му дава дека е кај нас у пошта ке го продолжи времето сам...
така да незнам колку би прифатил рефунд

Секоја пратка има тракинг број преку кој што се следи до каде е стигната, јас кога имам порачувано пишуваше до последно, дека е стигната во поштата во Скопје па дека е стигната во поштата во мојот град. Така што и да му кажеш дека не е стигната не е глупав да не го провери тракинг бројот, ќе каже стигната е до пошта до кај што треба да е стигната пратката од овде натаму твој (и на македонски пошти) проблем.
Плус и ќе ти стави негативни поени како купувач (не знам дали знаете, како што ние нив им оставаме поени што ги означуваат како доверливи продавачи и тие нас ни оставаат), да не објаснувам за што служат.

Последно уредено:
На муабетот со траконгот нарачката што не ја добив беше со статус дека е стасана на аеродром , па ај продложи рок ова она не ја добив поднесов жалба ми беше одбиена , не добив на арбитражата ни пари ни нарачка ...

Па не е до него проблемот тогаш, до македонска пошта е. Изгледа не си запознат со количината на кражби што се случува во просториите на нашава пошта. Треба да се освестат луѓево дека со секоја порачка не сноси само продавачот ризик, туку и тој што порачува, секаква несреќа може да се случи при транспорт. Што е виновен сега продавачот што некое чиче, поштарче, сакал да оди на роденден кај внукот ама не му се давалo пари зашто сакал да купи ракија по поволна цена и си го присвоил твојот пакет за да го однесе наместо подарок? Ако сакаш побезбедно патување на пакетите што ги порачуваш доплати си за приватен карго, имаш милион опции со доплата, што да ти речам..

Плус, има некоја опција од аеродром да си ја земеш или некоја приватна карго компанија да ти ја земе пратката наместо м.п., ама не знам како оди постапкава, дали треба да му пишеш на селерот или има некоја финта во опциите.

Последно уредено:
Јас имав фустан порачано за девојката, ај реков ќе ризикувам 350 ден беше. Прво тој закасни со испораката, ја прати после 7 дена од плаќањето. Го следев со тракинг бројот. одеше навистина споро, скоро цел месец беше во Кина уште :O Ден пред да поминат 60-те дена за заштита на купувачот, му пишав меил, и тој рече да чекам, демек во транзит е. На 1 ден пред истекот не рокот, му стегнав dispute и сега овај сељаков место да го прифати, т.е. да понуди решение или било што да одговори...тој ништо само го продолжил рокот за чекање на уште една недела, до 26-ти. Ок си реков ќе чекам. Денеска добив меил од али дека на мојот dispute продавачот не одговорил за 5 дена и дека е прифатен автоматски и дека за 10-ина дена ќе ми се вратат парите. :ROFLMAO: Најмногу што можам да загубам е 50 ден кога ќе се префрлат парите во УНИ Банка као провизија, а фустанот може да си пристигне кај мене, моментално од 13-ти Јануари последна информација е дека е во Чешка :pos:

Во ситуацијата кој е крив што продавачот не одговорил по жалбата? Ако ја затвориш ти жалбата ти отидоа парите а може и нарачката воопшто да стаса.

Затоа се повеќе продавачи не испорачуваат во Македонија, од паметњаковичи кои мислат дека го зезнале системот за 300 денари.
А што сум јас крив што тој не одговори на dispute-от?

Destination Country-Macedonia
2014-11-29 00:00
Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[YC341305901YW] To China Post Air Mail[YC341305901YW]
2014-11-20 00:00
BeiJing Handled by Airline,Flight No. LX197
2014-11-19 00:00
Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-11-18 00:00
BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-11-18 00:00
Beijing Internationg Mail Center Received
2014-11-17 20:00
ShangHai Despatched from ShangHai Yanwen Sorting Center
2014-11-17 18:00
ShangHai Arrived at ShangHai Yanwen Sorting Center

Нарачката ми ја затворија од Али, а сеуште ми ја нема да стигне. Само што ме закрпија копилињата од пошта. Со здравје да си ги носите ланчињата. Jerks!
Ја да си кажам дека ја добив нарачката пред една недела. Од 29ти Ноември требаше да дојде средина на јануари за да ми стигне од Скопје до Куманово. Па пешки да ја беа пратиле по поштар побрзо ќе стигнеше.

Od tokmaci sto kupuvaat bez pari i moronite od carina cel svet ke ne banira pa posle buanko i gwuo se kuivi

Pisete odnosno dosagajte so pretstafki kaj naroden pravobranitel.

Sum nasol anketa na custom.gov.mk sum pa gi otekov.

Ne deka ke postgnam nesto oti se degeni ama ete taka da si se utesam

Ја да си кажам дека ја добив нарачката пред една недела. Од 29ти Ноември требаше да дојде средина на јануари за да ми стигне од Скопје до Куманово. Па пешки да ја беа пратиле по поштар побрзо ќе стигнеше.
Не ти е точен тракингот , па и бројот мислам дека не е тој ова се од оние опсни пошти кои ретко стасуваат бар мене лично преку ови не ми стасале 10 пратки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom