Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Купувал некој од Алибаба на големо? Дали е подобро да се плаќа преку нивниот систем или директно на фирмата која ги извезува?
Преку систем сигурно ти е ако зимаш поголема количина барај и попуст , а за побрзо да си платиш достава преку дхл или федекс.

Пиши му на човекот, мислам дека ќе ти предложи да ги купиш уште еднаш а тој едноставно нема да ја прати втората нарачка.
Моментално е затворена продавницата баш тоа гледав па и да не платам ништо не ми можат така ? Плус толку што касни ја не сум виновен.[DOUBLEPOST=1423702161][/DOUBLEPOST]
Чајна пост имаат tracking number?
сите нарачки имат тракинг е сеа може да е реален или лажен контактирај продавач прво.

Моментално е затворена продавницата баш тоа гледав па и да не платам ништо не ми можат така ? Плус толку што касни ја не сум виновен.
Не е ни он виновен што поштата доцни со испораката. Најди го продавачот и контактирај го. Чесно е да му платиш затоа што тој чесно ти ја испратил нарачката.

Моментално е затворена продавницата баш тоа гледав па и да не платам ништо не ми можат така ? Плус толку што касни ја не сум виновен.
Абе во главно на твоја совест е што и како ќе направиш. Е сега тоа морално прашање на страна, останува фактот дека во пошта постои запис дека си ја добил/подигнал робата па ако некој од другата страна сака да се замара...
Како и да е, твоја одлука е, и во најмала рака и тие си пишуваат оценки за купувачите, како што купувачите го прават тоа за продавачите. А оценки има и за самата држава, да не се чудиме после кога ќе не стават на црна листа со забрана за испорака во Македонија. Никој не е глуп во тој бизнис.

Другарче ми се пожали 10 дена поминале му нема стигнато...
Кога е нарачана имаше нешто заради кинеска новогодина сите нарачки ке каснеле периодов.

Mожно ли е прво да се порача едно парче потоа одма после тоа уште едно,конкретно се работи за ролни тапети ми треба 2 ролни ..а за една ролна е free shiping за две се плаќа испорака преку DHL ..?? Работава е да не ми ги прати кинезот истовремено и да не ми стегнат 60 долари транспорт.

"Our delivery partners in the destination country have unfortunately not provided us with any consignment incidents. The lack of this information does not affect actual delivery." So znaci voa? Ima li sansi nekogas da stigne pratkata?

Processing time..Awaiting shipment:41 days 8 hours 50 min. .. треба да го чекам толку време кинезот за да ја пушти пратката?? Плус уште 60 дена додека да стигне?Што ќе праќа боинг,немаат ли залиха на производите..ова е претерано многу време.

у план сум да порачам ресивер кој кошта 75 евра , дали ке прават проблем да платам за царина , нели го сменија законот за да платеш на царина треба да имаш производ над 18 000 денари , нека ме просветле некој кој знае :toe:

Processing time..Awaiting shipment:41 days 8 hours 50 min. .. треба да го чекам толку време кинезот за да ја пушти пратката?? Плус уште 60 дена додека да стигне?Што ќе праќа боинг,немаат ли залиха на производите..ова е претерано многу време.

ти пишува убаво шипмент 41 дејс, што значи за 41 најкасно треба да стигне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom