Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Destination Country-Macedonia
2014-11-29 00:00
Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[YC341305901YW] To China Post Air Mail[YC341305901YW]
2014-11-20 00:00
BeiJing Handled by Airline,Flight No. LX197
2014-11-19 00:00
Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-11-18 00:00
BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
Beijing Internationg Mail Center Received
2014-11-17 20:00
ShangHai Despatched from ShangHai Yanwen Sorting Center
2014-11-17 18:00
ShangHai Arrived at ShangHai Yanwen Sorting Center

Нарачката ми ја затворија од Али, а сеуште ми ја нема да стигне. Само што ме закрпија копилињата од пошта. Со здравје да си ги носите ланчињата. Jerks!

Destination Country-Macedonia
2014-11-29 00:00
Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[YC341305901YW] To China Post Air Mail[YC341305901YW]
2014-11-20 00:00
BeiJing Handled by Airline,Flight No. LX197
2014-11-19 00:00
Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
Beijing Internationg Mail Center Received
2014-11-17 20:00
ShangHai Despatched from ShangHai Yanwen Sorting Center
2014-11-17 18:00
ShangHai Arrived at ShangHai Yanwen Sorting Center

Нарачката ми ја затворија од Али, а сеуште ми ја нема да стигне. Само што ме закрпија копилињата од пошта. Со здравје да си ги носите ланчињата. Jerks!
Како ти ја затворија бре без да поднесеш жалби и слично? Плус имам неколку нарачки кои се со ваков статус од истава компанија која ги праќа и ниедна не ми дојде ја мислам дека не ги пуштаат од таму .

каде проверувате до каде вие е пратката со тракинг бројот?

Како се прават жалби до пошта?
Никако. Тој куртонот таму ќе ти рече "јебига, немаме доволно вработени, не нарачувајте по толку многу" и ќе те откачи. Ма сите да цркнете да ви ебам тоа лоповите. :busi:

Од алиекспрес каснат пратките така да почекајте уште некој месец не ги кривете од пошта

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Од алиекспрес каснат пратките така да почекајте уште некој месец не ги кривете од пошта

Нема врска. Дури и кога има празници и зголемен промет - продавачите закаснуваат најмногу 5 дена со испорака. Од друга страна, на нашава пошта понекогаш им треба и 2 месеци за да ти ја донесат пратката дома (ако воопшто ти ја донесат).
Пошта лаже, тракинг број не лаже...

Нема врска. Дури и кога има празници и зголемен промет - продавачите закаснуваат најмногу 5 дена со испорака. Од друга страна, на нашава пошта понекогаш им треба и 2 месеци за да ти ја донесат пратката дома (ако воопшто ти ја донесат).
Пошта лаже, тракинг број не лаже...

Нарачувај стрикно од ибеј не се лажи од алиекспрес што некогаш е поефтино, мислам дека од ибеј нема да имаш никаков проблем, ја сум имал случај каде продавачот сам ме контактираше и ми се жалеше дека пратката не ми стигнала башка човекот ми ги врати парите истата ден кога ми пиша а пратката баш и таа ден беше пред врата нормално му објаснив дека не е никаков проблем и пак му ги испратив тие околу 200 денари ако не веруваш ке ставам и слика од пораката

Мене уште во октомври по тракингот е стасана на царина уште колку да ја чекам за да ми стаса :) Дури ни рефундација не добив на арбитража чекам решение сеуште.

Мене уште во октомври по тракингот е стасана на царина уште колку да ја чекам за да ми стаса :) Дури ни рефундација не добив на арбитража чекам решение сеуште.

Почекај бе другар ке ти стигне, ја колку пратки сум нарачал над 50 евра сум ги чекал по 3-4 месеца па стасале кучи, верувај дека во пошта не се ни замараат за нашите пратки обично во царина прават пробелем,башка сеа на кинезиве им е празник уште повеќе ке се чека за пратки

Нарачувај стрикно од ибеј не се лажи од алиекспрес што некогаш е поефтино, мислам дека од ибеј нема да имаш никаков проблем, ја сум имал случај каде продавачот сам ме контактираше и ми се жалеше дека пратката не ми стигнала башка човекот ми ги врати парите истата ден кога ми пиша а пратката баш и таа ден беше пред врата нормално му објаснив дека не е никаков проблем и пак му ги испратив тие околу 200 денари ако не веруваш ке ставам и слика од пораката
Темава е за Aliexpress, а не за eBay, но и без тоа - Aliexpress има далеку построги критериуми од eBay за продажба. Ако мислиш дека тоа што се од Кина ги прави полоши од eBay, па и од Amazon - многу се лажеш.

Темава е за Aliexpress, а не за eBay, но и без тоа - Aliexpress има далеку построги критериуми од eBay за продажба. Ако мислиш дека тоа што се од Кина ги прави полоши од eBay, па и од Amazon - многу се лажеш.
Не реков дека се лоши туку дека повеќе се влечкаат ја во септември нарачав бампер за телефонот дури пред 2 недели ми стаса ептен ја тупат, од ибеј ми стасуваат за 2 недели баша по сигурен е за плаќање

Не реков дека се лоши туку дека повеќе се влечкаат ја во септември нарачав бампер за телефонот дури пред 2 недели ми стаса ептен ја тупат, од ибеј ми стасуваат за 2 недели баша по сигурен е за плаќање

:facepalm:

Пак мешаш баби и жаби.
Ај постирај го логот од тракинг бројот да видиме што било проблемот. Треба нешто вака да биде:
Destination Country - Tracking Consuming: 1544 ms - Go to official website
2014-10-30 16:29
MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)

2014-10-30 10:32
MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1004 OFFICE OF ECHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)

2014-10-27 18:50
CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)

2014-10-27 11:50
CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Insert item into bag (Otb)

Origin Country - Tracking Consuming: 1092 ms - Go to official website
2014-10-30 16:29
斯科普里, 马其顿 - MK, 离开进口互换局, Dispatching

2014-10-27 11:50
布拉格, 马其顿 - MK, 离开经转局

2014-10-22 10:32
布拉格, 马其顿 - MK, 到达进口互换局, Arrival at inward office of exchange

2014-10-13 14:23
北京国际, 马其顿 - MK, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange

2014-10-13 09:31
北京国际, 马其顿 - MK, 出口总包互封开拆, Opening

2014-10-12 13:51
北京国际邮件收寄中心, 马其顿 - MK, 收寄局收寄, Collection
Нарачката беше порачана на 11ти Октомври, веќе на 13ти ја пратиле од Кина (значи за само 2 дена), на 30ти стигнала во Македонија, а јас и после 1 месец не ја добив. Морав да одам во централната пошта на железничка да си ја барам, затоа што мајсторите ја класифицирале како "остаток". Мамата нивна.

А тоа што од eBay брзо ти стигаат нарачките е затоа што најверојатно си платил за испорака затоа што скоро сите земји што не се во близина на Кина ги користат популарните пошти за кои се плаќа.

И еве ја сигурноста на Aliexpress на дело:
MrL6NYw.png

Парите ми беа вратени назад на сметка, нормално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom