A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
jас првпат за спортклубовите исто беше така, и после им отидов другиот месец на 5 им реков зашто не кажувате дека автоматски иде ова, таа ми кажа не е проблем нема да платите ништо и ме исклучи, ајде тркни им до салон прашај ги, па кажи што си направил.
Друже не знам од кај си ти во Скопје али кај мене тука во Чаир девојките ама баш за ништо не ги бива сироти работат по три години уште шифрите за фискална не ги знаат.Поентата ми е и јас како правник не ми штима тука.Како може да ми наплатат за нешто за кое јас не сум потпишал за користење.Едноставно јас плаќам за нешто што сум потпишал и точка.Исто ги имам активирано и тринг каналите али тоа се убаво со анекс идеше и пишува во анексот дека овие услуги ги добивам за 0 ден.Сега за ова они без моја согласност и без мое одобрение мислам не смеат овака да постапат.И што е најжално ова да им го кажам во салон само ке креваат раменици со оправдување ние не сме надлежни за тоа господине :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Друже не знам од кај си ти во Скопје али кај мене тука во Чаир девојките ама баш за ништо не ги бива сироти работат по три години уште шифрите за фискална не ги знаат.Поентата ми е и јас како правник не ми штима тука.Како може да ми наплатат за нешто за кое јас не сум потпишал за користење.Едноставно јас плаќам за нешто што сум потпишал и точка.Исто ги имам активирано и тринг каналите али тоа се убаво со анекс идеше и пишува во анексот дека овие услуги ги добивам за 0 ден.Сега за ова они без моја согласност и без мое одобрение мислам не смеат овака да постапат.И што е најжално ова да им го кажам во салон само ке креваат раменици со оправдување ние не сме надлежни за тоа господине :)
А ти успеваш да се разбереш со нив на македонски или си земаш преведувач ?! Од незнам колку се таму, само една знае македонски, другиве со слики од праисториско време морам да се разбирам. Срамота:facepalm:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
од Драчево сум, и ти реков немав никаков проблем реков само не сакам СК да ги имам тоа беше 5 се секавам добро, таа кажа само добро ке ги исклучам и нема да платите ништо.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
А ти успеваш да се разбереш со нив на македонски или си земаш преведувач ?! Од незнам колку се таму, само една знае македонски, другиве со слики од праисториско време морам да се разбирам. Срамота:facepalm:
А бе ке се разбереме некако али проблем е што ништо не знаат за работата која ја работат.Тоа е најжалосно.Они треба да се википедија за услугите кој ги нудат а не јас додека чекам сметка да платам да им кажувам на заинтересираните дали овој пакет идел со ова или ова се доплаќало екстра и многу други работи.После многу работи кријат што е најстрашно.Кога требаше да го продолжам договорот знаев дека ми следуваат првите два месеци бесплатно.Идам во салонот во Чаир и ми вика дечко да во право си.Викам добро ми давате некој анекс или нешто дека ке имам два месеци бесплатно ми вика не дечко МИСЛАМ дека ништо не иде.Е добро девојко од кај да знам дека имам два месеци бесплатно.И пази што ми вика цитирам ПА ЈАС ТИ КАЖУВАМ ДЕКА ИМАТЕ.И мене толку ми требаше пред сите таму и викам А ДОБРО КОЈ ФАКТОР СИ ТИ ПА ЈАС ТЕБЕ ДА ТИ ВЕРУВАМ :tapp: Остана со отворена уста она а и другите таму околу мене штама.Викам што е оваа несериозност од ваша страна на зборови ке веруваме сега.Ништо излегов од салонот и си отидов.Што е најжалосно се јавувам и во техничка ми викаат дечко таа промоција веќе е завршена нема више o_O На крај да отидам во Рамстор и една девојка културно да господине ви следуваат два месеци бесплатно за што добивате анекс за бесплатно користење два месеца.Господ знае колку луѓе можеле да користат два месеци бесплатно али овие неспособните ништо не знаат.Ке потпишеш за 24 месеци без анекс и после плаќај две години.Зошто да не си искористам два месеци кога ми следуваат.Културно фала и пријатно.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Едно време додека имаше на близоо или на каблетел незнам , имаше PPV канали , да не има некој листа на филмови што ги даваа тогаш ?? ми текна на еден филм го даваа на една од тие програми неможам да го најдам ..

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Едно време додека имаше на близоо или на каблетел незнам , имаше PPV канали , да не има некој листа на филмови што ги даваа тогаш ?? ми текна на еден филм го даваа на една од тие програми неможам да го најдам ..
И сакаш да ти помогнеме да го најдеш филмот, така ? Епа дај човеку повеќе информации за филмот, а не само го имало на ППВ.

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Ги исклучиле аб моторс и таа најдосадната со ловот chace&p....? ај да видиме дали ке надополнат нешо или само за исклучување знаат.
МКПредавател ти се разбираш повеќе ,дали со дигитализацијава ке добиеме повеќе македонски канали?сега кај мене имам само 12 вклучувајќи ја и алсатм.
Јас нонстоп им викам ЕДО да ми ја пуштат во дигитална они викаат ке видиме ке пријавиме

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
МКПредавател ти се разбираш повеќе ,дали со дигитализацијава ке добиеме повеќе македонски канали?сега кај мене имам само 12 вклучувајќи ја и алсатм.
Јас нонстоп им викам ЕДО да ми ја пуштат во дигитална они викаат ке видиме ке пријавиме
Со дигитализацијата во Скопскиот регион ќе ги има: МРТ1, 2, 3, HD, Канал 5, Сител, Телма, Alsat-M како и новиот национален канал (се вика дека ќе биде Алфа, како што напишав погоре). Овие ќе ги има насекаде. Од локални, односно кои ќе преминат во регионални, би требало да ги има: Едо, МТМ, Sky Net, Атв/Крт, BRT, Шутел, Era. За каналиве од другите градови не сум 100% сигурен, бидејќи сепак се раководам според сликата (која ќе ја постава подолу): од Велес би можело да ги гледаме Канал 21, Здравник.

Еве ја сликата, па видете во кои региони кои градови влегуваат.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Blizoo има мислам најглупа кабелска во Македонија.На ниеден канал да нема превод...Незнам како е со дигиталните ресивери!?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Blizoo има мислам најглупа кабелска во Македонија.На ниеден канал да нема превод...Незнам како е со дигиталните ресивери!?
Немој така, баш има најголем избор на преводи, почнувајќи од арапски, завршувајќи до полски, руски итн итн. Има дури и за браќава, арно ама но, нема само македонски. И да, многу канали им фалат, јас не им барам HBO да го стават, но Da Vinci learning, AXN, Cinestar, Cinestar A&T, TLC, E! Entertainment, FOX Crime да го вратат, да ги додадат и History channel и 24Kitchen. Но и да ги додадат, ќе треба изгледа да измислат нов пакет, со цена од којзнае колку. Овие канали ги нема само blizoo, други оператори ги имаат, а да напоменам дека се и со превод на македонски. Иначе се зачудив кога пред некое време оператори од Тетово и Гостивар во понудата си ги вклучиле HBO и HBO Comedy.
Но како и да е, треба да бидеме и од ова задоволни, Телекабел мислам дека ги укина (и нема намера да ги врати) Foxlife, FOX Crime, Nat Geo, Nat Geo wild и некои други канали.

Патем, се што фали на blizoo, си гледам кај мене :D

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
На сите има преводи на дигиталниот ресивер ја имам

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
на кои сите кога има на 30%?

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Немој така, баш има најголем избор на преводи, почнувајќи од арапски, завршувајќи до полски, руски итн итн. Има дури и за браќава, арно ама но, нема само македонски. И да, многу канали им фалат, јас не им барам HBO да го стават, но Da Vinci learning, AXN, Cinestar, Cinestar A&T, TLC, E! Entertainment, FOX Crime да го вратат, да ги додадат и History channel и 24Kitchen. Но и да ги додадат, ќе треба изгледа да измислат нов пакет, со цена од којзнае колку. Овие канали ги нема само blizoo, други оператори ги имаат, а да напоменам дека се и со превод на македонски. Иначе се зачудив кога пред некое време оператори од Тетово и Гостивар во понудата си ги вклучиле HBO и HBO Comedy.
Но како и да е, треба да бидеме и од ова задоволни, Телекабел мислам дека ги укина (и нема намера да ги врати) Foxlife, FOX Crime, Nat Geo, Nat Geo wild и некои други канали.

Патем, се што фали на blizoo, си гледам кај мене :D
Зборувам за аналогниот сигнал,нема никаков превод!

Kajgana Shop

На врв Bottom