A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Зборувам за аналогниот сигнал,нема никаков превод!
Јас кога им барав дополнување на аналогната они ми рекоа дека наскоро ке се гаси таа и ке мора сите да си имаат дигитална,е сеа незнам што им значи тоа дали ке даваат на сите ресивери или не ке видиме

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Зборувам за аналогниот сигнал,нема никаков превод!
Епа така налага Законот, ако нема превод каналот на македонски јазик, тогаш ќе мора да се нуди на изворниот јазик (односно без превод). Кај другите оператори кои ги нудат каналите со превод на македонски, ги има и со превод и во аналогната и во дигиталната. Иначе видов на еден оператор дека законов го прекршува, ама заборавив кај кој оператор ова го забележав, односно нуди српски превод во аналогната телевизија.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Јас кога им барав дополнување на аналогната они ми рекоа дека наскоро ке се гаси таа и ке мора сите да си имаат дигитална,е сеа незнам што им значи тоа дали ке даваат на сите ресивери или не ке видиме
a кога е тоа наскоро (1 месец, година или...) и дали е тоа законски морално да го направат (дали го пишува во закон да мора да ја исклучат аналогната кабелска), некој не сака на пример да уклучи дигитална ....

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
a кога е тоа наскоро (1 месец, година или...) и дали е тоа законски морално да го направат (дали го пишува во закон да мора да ја исклучат аналогната кабелска), некој не сака на пример да уклучи дигитална ....
Абе според закон аналогниот сигнал кој го праќаат теливизиите се гаси на 31,05,2013! Е сеа пошо овие се кабловски оператори немаат потреба да гасат аналоген сигнал,т.е. кабловската ,најверојатно они си имаат калкулација некоја да им бутнат на сите дигитална со изговор дека се гаси аналогната,а со тоа повеќе пари за нив! Што ке биде и како ке биде ке видиме во јуни,мене не ми изглеа ова изводливо јас имам 2дигитални и 2аналогни ,ако ми дадат без пари уште 2ресивера нема да се бунам:)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Абе според закон аналогниот сигнал кој го праќаат теливизиите се гаси на 31,05,2013! Е сеа пошо овие се кабловски оператори немаат потреба да гасат аналоген сигнал,т.е. кабловската ,најверојатно они си имаат калкулација некоја да им бутнат на сите дигитална со изговор дека се гаси аналогната,а со тоа повеќе пари за нив! Што ке биде и како ке биде ке видиме во јуни,мене не ми изглеа ова изводливо јас имам 2дигитални и 2аналогни ,ако ми дадат без пари уште 2ресивера нема да се бунам:)
еве што пишува на нивната официјална страна

Сите корисници на Близу ДООЕЛ Скопје, без разлика дали користат аналогна или дигитална телевизија, ќе продолжат непречено да ги следат сите ТВ канали коишто се вклучени во нивните пакети. Промената на сигналот не подразбира никаква промена на квалитетот на сликата, ниту пак подразбира набавување на дополнителна опрема за следење на ТВ каналите

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
еве што пишува на нивната официјална страна

Сите корисници на Близу ДООЕЛ Скопје, без разлика дали користат аналогна или дигитална телевизија, ќе продолжат непречено да ги следат сите ТВ канали коишто се вклучени во нивните пакети. Промената на сигналот не подразбира никаква промена на квалитетот на сликата, ниту пак подразбира набавување на дополнителна опрема за следење на ТВ каналите
Ова им е врв на идиотизмот ! ''Промената на сигналот не подразбира никаква промена на квалитетот на сликата''
Како бе не подразбира промена во квалитетот ? Кај мене аналогната е крш цела со снег 5пати беа вика таква е :tapp::tapp::tapp:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ова им е врв на идиотизмот ! ''Промената на сигналот не подразбира никаква промена на квалитетот на сликата''
Како бе не подразбира промена во квалитетот ? Кај мене аналогната е крш цела со снег 5пати беа вика таква е :tapp::tapp::tapp:
и кај мене е катастрофа (па плус и дека е на три телевизори), знам порано викаа имало некои засилувачи на сигналот за аналогна кабловска, ама незнам каде да ги најдам, ако знае некој или има некое искуство со нив, нека сподели со останатите:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
и кај мене е катастрофа (па плус и дека е на три телевизори), знам порано викаа имало некои засилувачи на сигналот за аналогна кабловска, ама незнам каде да ги најдам, ако знае некој или има некое искуство со нив, нека сподели со останатите:)
Тие треба на бандера да ги ставаат кленовите, ама не ги ставаат. Само приклучуваат нови корисници а ништо не подобруваат. Кај мене на улица демек ги преместија на други бандери тие што беа вишак ама пак ништо не е подобрено, пак имаат снег слика некои комшии.

Заклучок - бугарска работа си е бугарска работа, не за џабе рекле.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Тие треба на бандера да ги ставаат кленовите, ама не ги ставаат. Само приклучуваат нови корисници а ништо не подобруваат. Кај мене на улица демек ги преместија на други бандери тие што беа вишак ама пак ништо не е подобрено, пак имаат снег слика некои комшии.

Заклучок - бугарска работа си е бугарска работа, не за џабе рекле.
a може ли да ги најдеме негде ние тие клемови како што ги викаш (незнам ни како изгледаат), па да пробаме да ги ставиме на домашниот приклучок?
--- надополнето: 20 мај 2013 во 22:43 ---
упс, не сме се разбрале, ти си мислела на кленови, а ја читам клемови :D

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
А бе ке се разбереме некако али проблем е што ништо не знаат за работата која ја работат.Тоа е најжалосно.Они треба да се википедија за услугите кој ги нудат а не јас додека чекам сметка да платам да им кажувам на заинтересираните дали овој пакет идел со ова или ова се доплаќало екстра и многу други работи.После многу работи кријат што е најстрашно.Кога требаше да го продолжам договорот знаев дека ми следуваат првите два месеци бесплатно.Идам во салонот во Чаир и ми вика дечко да во право си.Викам добро ми давате некој анекс или нешто дека ке имам два месеци бесплатно ми вика не дечко МИСЛАМ дека ништо не иде.Е добро девојко од кај да знам дека имам два месеци бесплатно.И пази што ми вика цитирам ПА ЈАС ТИ КАЖУВАМ ДЕКА ИМАТЕ.И мене толку ми требаше пред сите таму и викам А ДОБРО КОЈ ФАКТОР СИ ТИ ПА ЈАС ТЕБЕ ДА ТИ ВЕРУВАМ :tapp: Остана со отворена уста она а и другите таму околу мене штама.Викам што е оваа несериозност од ваша страна на зборови ке веруваме сега.Ништо излегов од салонот и си отидов.Што е најжалосно се јавувам и во техничка ми викаат дечко таа промоција веќе е завршена нема више o_O На крај да отидам во Рамстор и една девојка културно да господине ви следуваат два месеци бесплатно за што добивате анекс за бесплатно користење два месеца.Господ знае колку луѓе можеле да користат два месеци бесплатно али овие неспособните ништо не знаат.Ке потпишеш за 24 месеци без анекс и после плаќај две години.Зошто да не си искористам два месеци кога ми следуваат.Културно фала и пријатно.
Najgolemi idioti od blizoo nema preku 60 kanali gi ukinaa pustat kanali piratski i kanali koj nemi trebat treba dase dogovorat so sekoj musterija sto saka ane tie sto sakat povise mi lici na politicka partija ili tezga od bit pazar sega brzo keimat jaka konkurencija togas ke molat kako kucinja togas kasno ke bide jas definitivno kese isklucam od blizoo za starite pretplatnici nisto novo nema samo nervoza sekoj den poeden kanal go kinat sfe po spisok od mene

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
„Близу“ и процесот на дигитализација
Почитувани,
Пред претстојните промени поврзани со процесот на дигитализација, кој започнува на 1.06.2013, сите корисници на аналогна телевизија на „Близу“ е потребно да го посетат најблискиот продажен салон на „Близу“, со цел да добијат точна информација во однос на персонализираните понуди за дигитализација на операторот.
„Близу” е оператор кој на телекомуникацискиот пазар нуди пакети со три услуги (дигитална телевизија до 130 дигитални и 8 HD канали, неограничен интернет и телефонија со бесплатни разговори), кои се на специјални промоции во тековниот период.
http://www.blizoo.mk/news.html?single_news=48

Дали ова значи дека аналогниот пакет ќе го укинат? Прашувам бидејќи едниот телевизор кај мене е со аналогна ТВ, дали и на него треба сега да ставам дигитална?

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Беше у салон ,праша нешто?
Бев, прво едвај се разбрав оти се живи неписмени во Чаир. Ми кажаа дека нема потреба од замена, аналогната кабелска ќе си била во функција. Но сепак ај прашај и ти, или некој(а) друг(а) за да бидеме на чисто.

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Според мене не би ја укинале сега али за брзо време. Ваљда сакаат се повеќе корисници да зимаат дигитални ресивери и помалку да се зависни од аналогната. Ама џабе кај ке ми дадат 4 приемника?

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Бев, прво едвај се разбрав оти се живи неписмени во Чаир. Ми кажаа дека нема потреба од замена, аналогната кабелска ќе си била во функција. Но сепак ај прашај и ти, или некој(а) друг(а) за да бидеме на чисто.
Бев и јас тука во Драчево и таа идиотката ми вика јас не знам ништо ,нема ново соопштение,ја и викам има на страната,го отвори и вика па неззззнаамм што да ти кажам:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom