A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
Mislam deka treba nov dogovor da sklucis na 2 god i ke plakash 800 denari za 400gb :)
На веќе постоечки корисници не се потпишува договор 2 две години.Само се менува пакет а си тече тековниот договор

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Зашто не се јавите и прашате за сообраќајот што и како ви е? Јас колку што знам adsl-от refresh-ира на 6 или 12 часа. Секој пат кога ќе проверите сообраќај додека имате активна конекција ќе ви покаже помалце одкога ќе се дисконектирате па конектирате и ќе направите проверка зашто не го рачуна сообраќајот направен во таа сесија/конекција.

T

Torchyrus

Гостин
Дали и тие што имаа 40гб на one сега имаат неогранилен нет или 400 гб ?? заради тоа што на странава не гледам преостанат интернет... само потрошено ..иначе немам boom само интернет од оне ..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.998
Поени од реакции
16.467
Дали и тие што имаа 40гб на one сега имаат неогранилен нет или 400 гб ?? заради тоа што на странава не гледам преостанат интернет... само потрошено ..иначе немам boom само интернет од оне ..

Иначе ми се јавија од инфо центарот за е - сметка, синоќа им пратив маил, и одма се јавија, ама глупости живи, требало татко ми да потврди некои информации, е маил и што ти знам што .. а татко ми благе везе нема од тоа..
Таква им била процедурата, ко јас имам ќар да ги лажам нив за мои информации..o_O

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
974

Иначе ми се јавија од инфо центарот за е - сметка, синоќа им пратив маил, и одма се јавија, ама глупости живи, требало татко ми да потврди некои информации, е маил и што ти знам што .. а татко ми благе везе нема од тоа..
Таква им била процедурата, ко јас имам ќар да ги лажам нив за мои информации..o_O
hahahaha am jbg..se mislam vo NASA pobrzo ke vlezish nego da zavrsis rabota vo one za sho i da e :)

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Имам склучено договор на 2 год. Сега имам 40 гига.
Ако сменам тарифа и добивам сообраќај од 400 гига месечено, исто ке плаќам како и сега ?
помалце ќе плаќаш секако:) ај гит у салон:)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396

А чек ако се активира тоа е сметка значи нема веќе у сандуче сметка да ми доаѓа?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.998
Поени од реакции
16.467
А чек ако се активира тоа е сметка значи нема веќе у сандуче сметка да ми доаѓа?
Врска неам..
Знам дека порано т.е пред „надградбата“ си имаше и да си ја видиш фактурата, а сеа таа опција ја нема(треба да ја активираш).. башка што ти идеше сметка на домашна адреса..

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Не мислам дека тоа нема врска.
Јас го имав активирано. Тоа е чисто онака ти да си имаш преглед на сметките, кој ти се платени, а кој не.
Да не те прават будала во здрав памет. Да ти викаат таа сметка не ви е платена, а нема врска.

Како и да е пак ке ти доаѓа сметката.

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Имам еден проблем со ОНЕ, затоа решив сеа да го мењам... Работата е тоа што кога играм онлајн, во случајов кантер, ми рипка латенцијата на одредени моменти, е сеа викав екипи, чуди врагови, све направив, мењав модем, формат на ПЦ, у рок од овие 2 години договор, апсолутно све пробав, и неможев да најдам решение... Сеа ме подзамисли еден другар, ми рече дека е могуче да е до мрежната, само незнам како да тестирам, едино со друг компјутер или лаптоп...Еве една слика да видите за што се работи...

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
За сите што сакаат да го сменат тарифниот модел од 40 гб на 400,треба личноста што го потпишала договорот да отиде во салон и да се смени тарифниот модел.НЕ се прави нов договор туку се продолжува стариот.Доколку сакате да додате и телевизија мора нов договор!
Извор:Оне.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
За сите што сакаат да го сменат тарифниот модел од 40 гб на 400,треба личноста што го потпишала договорот да отиде во салон и да се смени тарифниот модел.НЕ се прави нов договор туку се продолжува стариот.Доколку сакате да додате и телевизија мора нов договор!
Извор:Оне.
Не мора со големи букви да пишуваш може секако да се чита, мене не ми е јасна некоја работа кај мене сега во моментот не пиши уште колку имам само пишува колку имам потрошено, е сега по некоја логика јас сега имам пакет од 400 гига без никаква промена на договорот. А ако го продолжам стариот договор тоа значи дека ќе треба да плаќам 200 денари плус?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
974
Не мора со големи букви да пишуваш може секако да се чита, мене не ми е јасна некоја работа кај мене сега во моментот не пиши уште колку имам само пишува колку имам потрошено, е сега по некоја логика јас сега имам пакет од 400 гига без никаква промена на договорот. А ако го продолжам стариот договор тоа значи дека ќе треба да плаќам 200 денари плус?
I kja tie sto imaat 400gb pisuva potroseno samo taka da ako si imal 40gb pakt...uste si na nego..prefrlanje od paket n pket ne e aftomatski...tuku so baranje za migracija vo salon...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Има ли некој начин со боом да ги фатам и локалните телевизии?

Kajgana Shop

На врв Bottom