A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.012
Не ги знам твоите лични преференци, ама најдобро е да имаш на ум што највеке ти треба, дали подобар интернет или подобра ТВ понуда и сето тоа во корелација со месечната претплата која планираш да ја плаќаш. После тоа останува само да провериш дали квалитетот кој го бараш го има и на терен во твојот град.

Кај мене кога првпат сменив оператор (од ОNE на Blizoo) назначаен ми беше неограничениот интернет и неговата брзина бидејки пред тоа имав пакет во кој имав само 10 гига нет со брзина според договор од 6Mbps (Duo lite). Мене за ТВ доволно ми е да има само некој музички канал со странска музика и неколку документарни канали. Затоа го одбрав Blizoo, за цената која ја плаќам се сосема ок.
Мене личнo ми требa стaбилен интернет. Штo aкo сегa oперaтoрoв ми нуди 20 Mb кoгa нaјчестo дoбивaм 10-12, a oнa штo пoвеќе нервирa е нестaбилнoстa, скoрo секoј ден имa прекини. Зa тв битнo ми е дa имa спoртклуб дoкументaрни кaнaли и 24 kitchen2. Сегa oвaa дигитaлнa штo јa имaм честo знaе дa сецкa, кoчи итн...еднoстaвнo нервирa. Ги викнaв еднaш, штетa не бев дoмa, ги лaжеле дoмaшниве декa нaвoднo сигнaлoт бил прејaк тв-oт не мoжел дa пoднесе...кoјa лaгa еј

Последно уредено:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Мене личнo ми требa стaбилен интернет. Штo aкo сегa oперaтoрoв ми нуди 20 Mb кoгa нaјчестo дoбивaм 10-12, a oнa штo пoвеќе нервирa е нестaбилнoстa, скoрo секoј ден имa прекини. Зa тв битнo ми е дa имa спoртклуб дoкументaрни кaнaли и 24 kitchen2. Сегa oвaa дигитaлнa штo јa имaм честo знaе дa сецкa, кoчи итн...еднoстaвнo нервирa. Ги викнaв еднaш, штетa не бев дoмa, ги лaжеле дoмaшниве декa нaвoднo сигнaлoт бил прејaк тв-oт не мoжел дa пoднесе...кoјa лaгa еј
Ја би ти препорачала да одиш со оне, има се што ти треба, стабилен интернет и овие канали. Стабилноста на сликата се решава со надворешна антена и тоа е тоа :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.012
Абе каква антена, ќе се враќаме во минатото со технологијата? Нели кога доаѓаа кабелските, ветувањето беше дека никакви временски услови веќе нема да влијаат на преносот на слика, освен секако стотиците кабли по бандерите кои паѓаат при првиот појак ветар..:tapp:

Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Абе каква антена, ќе се враќаме во минатото со технологијата? Нели кога доаѓаа кабелските, ветувањето беше дека никакви временски услови веќе нема да влијаат на преносот на слика, освен секако стотиците кабли по бандерите кои паѓаат при првиот појак ветар..:tapp:
zemi si telekabel ne gubis nisto memas dogovor ako ne ti cini naredniot mesec platisi i iskluci- veruvaj nema da se izlazes. ti pisuvam od iskustvo

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Ме интересира кога менувате канал пример од 2-3 или од 10-11 колку време стои црната слика, односно чекате за да добиете слика ? И дали подобра опција е да земам смарт картичка?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
Ме интересира кога менувате канал пример од 2-3 или од 10-11 колку време стои црната слика, односно чекате за да добиете слика ? И дали подобра опција е да земам смарт картичка?
Значи ако имаш можност да земеш CAM модул тогаш зимај тоа.....Квалитетот на сликата е многу подобар со модулот.А за чекање за менување на каналите кај Боом највеќе се чека и ако мењаш често канали знае доста да нервира.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Значи ако имаш можност да земеш CAM модул тогаш зимај тоа.....Квалитетот на сликата е многу подобар со модулот.А за чекање за менување на каналите кај Боом највеќе се чека и ако мењаш често канали знае доста да нервира.
Има разлика во брзината на менување канали помеѓу CAM модул и нивниот ресивер?

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
И сега вреди од 3мах да се префрлам на близу? 3Max е 900ден... тхоме 1600ден...

Kajgana Shop

На врв Bottom