A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Мислам дека темава важи и за мобилна телефонија па ќе пишам тука.
Вака, користам Mobile TOTAL S+ со претплата од 200ден(2 години пола претплата, ова беше некое промо), во април/мај не знам точно кога ќе ми истече договорот, па се мислам дали е можен ваков селект пакет:
неограничени кон ОНЕ за 129ден
100мин кон сите нац. мрежи за 99ден
тоа би било пак околу таа претплата, т.е. 230ден, не би сакал да плаќам повеќе а овие 2 работи ми се доволни.

Дали ќе ме известат на време кога ми истекува договорот или ќе си продолжи по старо како досега по 200ден или ќе мора сам да одам во ОНЕ да проверам и да склопам нов договор?
Обнова можеш да направиш 3 месеци пред истек на договор а да дознаеш кога ти истекува можеш да се јавиш на 181

T

templar55

Гостин

Prvo se izvinuvam za latinica...
Eve ova e internetot na One. Za da ne bidam pristrasen ke gi iskomentiram samo rezultatite od speedtest.
Grade: F ( FAIL )...celata kompanija e edno golemo fail. Moron do moron...iskreno uste ne mi e jasno kako i zasto opstojuvaat i zasto gi drzat nivnite musterii kako zaloznici. Celata firma funkcionira na baza na uceni i zakani dodeka instituciite molcat, posebno onie od AEK.
Slower Than 88% of MK...se vi e jasno. Duri i internetot vo Zimbabwe e pojak od internetot na ovaa gomno firma.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076

Prvo se izvinuvam za latinica...
Eve ova e internetot na One. Za da ne bidam pristrasen ke gi iskomentiram samo rezultatite od speedtest.
Grade: F ( FAIL )...celata kompanija e edno golemo fail. Moron do moron...iskreno uste ne mi e jasno kako i zasto opstojuvaat i zasto gi drzat nivnite musterii kako zaloznici. Celata firma funkcionira na baza na uceni i zakani dodeka instituciite molcat, posebno onie od AEK.
Slower Than 88% of MK...se vi e jasno. Duri i internetot vo Zimbabwe e pojak od internetot na ovaa gomno firma.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
I? Kolku minuti ti dadoa besplatno vo mrezata na One za ovoj citat ?
хах смешки значи,кажувам само колку е кај мене и тоа стандардно толку е пакетот е ДО 10ка,но никогаш не постигнал 10ка,секогаш е на околу 8.5 до 9

е уште еднаш ако не смета

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Обнова можеш да направиш 3 месеци пред истек на договор а да дознаеш кога ти истекува можеш да се јавиш на 181
Ми стигна смс од ОНЕ да продолжам со ваква пола претплата Тотал М, ама сега ќе е 349ден(инаку е 699ден), и со можност за нов бесплатен смартфон. Дали некаде може да се види кои се мобилни се бесплатни за овој пакет или не? Барав на сајтот не најдов таков избор според оваа тарифа.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Имам УСБ од ONE за безжичен интернет. Нормално си бара Пин и се конектирам.
Ама последниве денови се случи да се конектирам така, ама по некое време се исклучи интернетот. И за пак да се конектирам ми бара Access point name, User и Password. И не знам како да продолжам, што е работата?

Фала :smirce:

Член од
11 септември 2014
Мислења
67
Поени од реакции
11
Сакам нешто да прашам некој од поупатените околу ОНЕ пост пејд пакетите :)
Планирам да земам телефон на пост пејд и сега гледам пакети,па не можам да сфатам која е разликата помеѓу TOTAL M (неограничени разговори кон ОНЕ, 500 мин кон другите мрежи,неограничено пораки кон сите мрежи и 3 гб интернет) и пакетот ONE Promo Plus (неограничени разговори кон сите мрежи,неограничени пораки кон сите мрежи и 10 гб интернет) а двата се по цена од 700 ден(699) :) Може ли некој да ми каже што е разликата? :) Дури и кај овој вториот кој е далеку поповолен и телефоните на пост пејд се поефтини,стварно не ми е јасно :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Сакам нешто да прашам некој од поупатените околу ОНЕ пост пејд пакетите :)
Планирам да земам телефон на пост пејд и сега гледам пакети,па не можам да сфатам која е разликата помеѓу TOTAL M (неограничени разговори кон ОНЕ, 500 мин кон другите мрежи,неограничено пораки кон сите мрежи и 3 гб интернет) и пакетот ONE Promo Plus (неограничени разговори кон сите мрежи,неограничени пораки кон сите мрежи и 10 гб интернет) а двата се по цена од 700 ден(699) :) Може ли некој да ми каже што е разликата? :) Дури и кај овој вториот кој е далеку поповолен и телефоните на пост пејд се поефтини,стварно не ми е јасно :)
пред некое време беше поинаку, телефоните на Тотал тарифите беа поефтини отколку на овие Селект со неограничено. Логиката на вработените кој нѝ кажаа кога склучувавме договор беше дека таму има многу повеќе за разговор, смс и интернет (сообраќај) и затоа и телефоните се поскапи. А сега зошто ги сменале цените, незнам, веројатно ги форсираат тие тарифи кои како кажа , се далеку подобри отколку тотал

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
како сте задоволни од нетот(мобилниот) ако е за тука прашањево да не има др тема.и општо од мрежата на one дека сега се префрлив од ВИП за 700 ден со 10гб нет

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
како сте задоволни од нетот(мобилниот) ако е за тука прашањево да не има др тема.и општо од мрежата на one дека сега се префрлив од ВИП за 700 ден со 10гб нет
Брат ми има претплата кај нив и мобилниот интернет им е катастрофа, спор е.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Сигурно има разлика од регион до регион, незначи дека ако кај мене е спор дека во цела Македонија е спор.

Kajgana Shop

На врв Bottom