A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
Значи пак несигурности :unsure: во еден или друг сегмент. Т-хоме претпоставувам се најдобри ама заебаното е што во секој пакет мора да има и фиксна линија, А ТОА АПСОЛУТНО НЕ МИ ТРЕБА и не сакам да плаќам за нешто што не го сакам и не ми треба. Инаку да, cam модул ако мислиш на картичката што се става во телевизор, да претпоставувам тоа е тоа, имам добар тв, не би требало друг ресивер. Инаку живеам во зграда на 5-ти спрат и апсолутно ништо не ми смета пред мене, го имам цел град на дланка.
Тотал тв...за телевизија а слушнав и нет пуштиле

G

garthok

Гостин
Катастрофа се, потпишав смарт Л пакетот со телевизор, телевизорот го чекам 14 дена пошо немалo на лагер (wtf?!) вчера бев да прашам ноншалантно се понашаше таа, а и брзината на интернетот во Л пакетот била 8 а не 10 Mbps значи лажат.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
Катастрофа се, потпишав смарт Л пакетот со телевизор, телевизорот го чекам 14 дена пошо немалo на лагер (wtf?!) вчера бев да прашам ноншалантно се понашаше таа, а и брзината на интернетот во Л пакетот била 8 а не 10 Mbps значи лажат.
За чекање се чека за се, јас чекав за инетернетот месец и кусур. А за брзината тоа ти е нормално тешко максимум брзина да се добие, значи не лажат :)

G

garthok

Гостин
За чекање се чека за се, јас чекав за инетернетот месец и кусур. А за брзината тоа ти е нормално тешко максимум брзина да се добие, значи не лажат :)
Лажат, во тој случај би напишале ~8. 10 e сосема друга бројка.

G

garthok

Гостин
лошо имаш прочитано еве што пишува: Брзина на download до 10 Мbps
Тоа значи 8? Цели 2 мега ти ускратуваат. Јасно дека би варирала али у старт да ти кажат дека ќе ти биде максимум 8 е правење луд во фаца.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
Тоа значи 8? Цели 2 мега ти ускратуваат. Јасно дека би варирала али у старт да ти кажат дека ќе ти биде максимум 8 е правење луд во фаца.
пак ке ти речам до 10мб пишит...мозит да е 2 а мозит и 8 или 10.....

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ај некој да ми каже, кога симињате торенти на пример, со колкава брзина ви иде симињањето? Мене максимум што ми стигнало е 700 kb/s, а другари на други мрежи викаат нив им иде до 1.5 мега. Па дa видам дали до мене е, дали нешто ме јебе брзинава и дали да се јавам да прашам што би бил проблемот. И на Јутуб ептен бавно, многу побавно од што треба ми иде buffering-от.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
Ај некој да ми каже, кога симињате торенти на пример, со колкава брзина ви иде симињањето? Мене максимум што ми стигнало е 700 kb/s, а другари на други мрежи викаат нив им иде до 1.5 мега. Па дa видам дали до мене е, дали нешто ме јебе брзинава и дали да се јавам да прашам што би бил проблемот. И на Јутуб ептен бавно, многу побавно од што треба ми иде buffering-от.
мене со 6мб линија макс ми иде 630-680

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Дечки, моментално сум на тхоме, од 2008ма. но сакам да ги сменам. Дајте инфо за близу, со новиот пакет на вип комбо. Се наогам во хром, кажете што е како е, пага, не пага... и слично

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Мислам дека темава важи и за мобилна телефонија па ќе пишам тука.
Вака, користам Mobile TOTAL S+ со претплата од 200ден(2 години пола претплата, ова беше некое промо), во април/мај не знам точно кога ќе ми истече договорот, па се мислам дали е можен ваков селект пакет:
неограничени кон ОНЕ за 129ден
100мин кон сите нац. мрежи за 99ден
тоа би било пак околу таа претплата, т.е. 230ден, не би сакал да плаќам повеќе а овие 2 работи ми се доволни.

Дали ќе ме известат на време кога ми истекува договорот или ќе си продолжи по старо како досега по 200ден или ќе мора сам да одам во ОНЕ да проверам и да склопам нов договор?

Kajgana Shop

На врв Bottom