A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
Си сменав јас рутер уте од деќември брзината ми е иста.... се јавив да пријавам проблем ми рекоа не било до нив до линијата било ќе го сределе проблемот.... и така јас чекам и ќе си почекам највероватно до кај 2016 година да ми го средат проблемот.
можи сум досаден со моите објави тука, 10 пати ја кажав случката. и јас го умав истиот проблем како ти. се јавував секој ден и истото ми го викаа: толку поддржувала линијата, ослабена била, а кога бев ба телеком леташе 10мбпс, а уште тогаш линијата ми поддржувала до 16. прашав во телеком неможеа да ми дадат информација за сегашната состојба ама за вкомшии каде од иста бандера идат каблите им поддржувала до 20. последен обид пред приговор беше му пишав на фб па експресно ми се јавија и другиот ден max rate ми пиши 11. спидтестот варира од 8-9. јавувај се инсистирај кажи му дека си бил и ти на телеком до скоро и без проблем си имал 10 мбпс инаку ништо. не е логично сите корисници на Т да ја добиваатбрзината од договорот а кај овие сите да добиваат 6 оти сегде толку била линијата.

Sent from my B1-710 using Tapatalk

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.637
Поени од реакции
786
можи сум досаден со моите објави тука, 10 пати ја кажав случката. и јас го умав истиот проблем како ти. се јавував секој ден и истото ми го викаа: толку поддржувала линијата, ослабена била, а кога бев ба телеком леташе 10мбпс, а уште тогаш линијата ми поддржувала до 16. прашав во телеком неможеа да ми дадат информација за сегашната состојба ама за вкомшии каде од иста бандера идат каблите им поддржувала до 20. последен обид пред приговор беше му пишав на фб па експресно ми се јавија и другиот ден max rate ми пиши 11. спидтестот варира од 8-9. јавувај се инсистирај кажи му дека си бил и ти на телеком до скоро и без проблем си имал 10 мбпс инаку ништо. не е логично сите корисници на Т да ја добиваатбрзината од договорот а кај овие сите да добиваат 6 оти сегде толку била линијата.

Sent from my B1-710 using Tapatalk
Поради истите причини неажурност , слаба техничка помош губат клиенти јас затоа ги заменив со Т Хоме

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Се мислам за овие новите пакети од ONE, па прашувам како е интернетот од one. Сега сум на Близу ама не сум задоволен.
Поздрав

Последно уредено:
Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
Се мислам за овие новите пакети од ONE, па прашувам како е интернетот од one. Сега сум на Близу ама не сум задоволен.
Поздрав
Зависи од регионот. Јас сум од Битола, кај мене е супер, ОНЕ како компанија е флегматична, сигурно ако земиш пакет со 8,10 или 12 мбпс брзина, нема на почеток да ти ја испорачаат таа, зошто во договорот пиши ДО 8, 10 или 12 мбпс, и ќе ти викат дека линијата не поддржувала толку. И оди докажи спротивно. Треба да се погоди во кал центарот некој разумен (еден во 100 ги има такви) па да се среди. Прашај дали прво пред склучувањето на договорот ќе дадат известување колку брзина и поддржува линијата.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.552
Поени од реакции
913
Поздрав
Во Струга е супер а ти најубо е да си прашаш каков е нетот од оне во твојата околина ако некој го користи или користел, се зависи од населба до населба и улица до улица. И пиши овде во која населба или улица си па може некој точно ќе ти каже каков е нетот

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Во Струга е супер а ти најубо е да си прашаш каков е нетот од оне во твојата околина ако некој го користи или користел, се зависи од населба до населба и улица до улица. И пиши овде во која населба или улица си па може некој точно ќе ти каже каков е нетот
За во центар на Скопје прашувам, ако има некој интернет од Оне нека пише.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Дали оне сеуште го имаат онај wadsl интернетот,бежичен е со антена и колку е брзината и цената?

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Да имаат прашај само во салонот, брзината е 2мегабити Dowload и пола мегабит Upload. Цената и сообраќајот мислам дека е ист како и за обичните ADSL пакети.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Istekuva mi dogovor pa me interesira za ovaj novio paket so mislete,dali e dobar ili predlozete nekoj...imam 3 resiveri..

Sent from my C2105 using Tapatalk

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.095
Поени од реакции
1.372
Istekuva mi dogovor pa me interesira za ovaj novio paket so mislete,dali e dobar ili predlozete nekoj...imam 3 resiveri..

Sent from my C2105 using Tapatalk
Мислам дека ова ти е супер понуда бидејќи зимаш и таблет. Новите пакети им работат на новата платформа така да брзината ќе си ја имаш.
http://one.mk/fixnettv-smart.html

И

Име И Презиме

Гостин
Дали оне сеуште го имаат онај wadsl интернетот,бежичен е со антена и колку е брзината и цената?

Сеуште постои WADSL услугата на ОНЕ ,брзината е ДО 1мега бит (ужасно споро и лошо според мене ) .Размисли дали ти е задоволително тоа :tapp:[DOUBLEPOST=1397237604]

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Сеуште постои WADSL услугата на ОНЕ ,брзината е ДО 1мега бит (ужасно споро и лошо според мене ) .Размисли дали ти е задоволително тоа :tapp:
Не е за мене,го имав ја порано овај,коа почнаа со продажба кај мене, некаде 2007ма,уште коа беше 512кбпс,па зголемија на 1мбпс и го оставија така.али тогаш бар стабилен беше,цел месец ми стоеше компјутерот конектиран на него без да падне интернет.штета што не ја зголемуваат брзината.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.796
Поени од реакции
4.243
na stranata na one stoi vaka
http://one.mk/Net_SMART-tarifi.html
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 10 Mbps / 1 Mbps, кај WADSL - до 3 Mbps / 384 Кbps.Брзината на пристап на интернет услугата може да зависи од повеќе фактори, како што се брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, ONE ќе ја испорача највисоката можна брзина.[DOUBLEPOST=1397322363][/DOUBLEPOST]na stranata na one stoi vaka
http://one.mk/Net_SMART-tarifi.html
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 10 Mbps / 1 Mbps, кај WADSL - до 3 Mbps / 384 Кbps.Брзината на пристап на интернет услугата може да зависи од повеќе фактори, како што се брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, ONE ќе ја испорача највисоката можна брзина.

Kajgana Shop

На врв Bottom