A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.627
Поени од реакции
989
А ме интересира уште нешто, кога ќе го приклучам телефонот директно на линија, дали ќе има сигнал, значи рутерот ако не е поврзан. Ќе фунционира телефонот или мора преку рутер да биде поврзан? Зашто никако не можам да се конектирам на интернет ниту телефонот функционира кога се е нормално поврзано, има сигнал телефонот ама линијата кажува дека е зафатена.
Мислам дека мора преку рутер да оди телефон ама не сум сигурен, а телефонот требњ ад ти го активираат тие, најдобро е да се јавиш на 181

Член од
20 јануари 2009
Мислења
660
Поени од реакции
551
Кооооооооооооооонечно, после 100 пати јавувања на 181, се најде некој паметен кој си ја брка работата правилно и ми ја среди брзината (до душа ќе треба пак да ги барам за уплоадот, ама даулодот се среди).

Член од
22 јуни 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Супер, toni-bitola што се средил проблемот, сакам да прашам дали може да се поврзе десктоп компјутер на рутер со статична IP адреса, а од Wi-fi лап-топ компјутерите и смарт телефоните да земаат автоматска IP адреса, и дали ќе има проблеми нешто со рутерот? Ме интерсира дали ќе си функционира мрежата нормално? Се работи за рутер на One TP-Link 8091GB.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
После години и години Интернет кој не мрдаше повеќе од 3.5Mbps на speedtest.net, одеднаш почна да лета над 8Mbps. Браво One, конечно влегов во 2010-тите. :vozbud:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
660
Поени од реакции
551
После години и години Интернет кој не мрдаше повеќе од 3.5Mbps на speedtest.net, одеднаш почна да лета над 8Mbps. Браво One, конечно влегов во 2010-тите. :vozbud:
многу се флегматични, дури да се среди некој проблем, ќе поминат месеци

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ми се јавија мене да одам да напрам замена на уреди за да имам брзина од 10mbps.
Некој посебен уред дават за поголема брзина ?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Ми се јавија мене да одам да напрам замена на уреди за да имам брзина од 10mbps.
ти менуваат технологија и со тоа добиваш нов уред.

Член од
14 март 2010
Мислења
17.005
Поени од реакции
16.498
Предтоа колку брзина имаше? На кој пакет си?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Предтоа колку брзина имаше? На кој пакет си?
Fix/Net - 400 минути кон сите ОНЕ и неограничен интернет. Мислам дека брзината требаше да биди 6 мбпс, а ми беше околу 3.7 до кај 4.00
А сега сум со неограничено кон сите ОНЕ и неограничен интернет.

Член од
14 март 2010
Мислења
17.005
Поени од реакции
16.498
Fix/Net - 400 минути кон сите ОНЕ и неограничен интернет. Мислам дека брзината требаше да биди 6 мбпс, а ми беше околу 3.7 до кај 4.00
А сега сум со неограничено кон сите ОНЕ и неограничен интернет.
Па автоматски мигрираше на пакетот или продолжи договор?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
mn paga netot da gi mocam...nemozam edna igra da izigram na raat

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Си сменав јас рутер уте од деќември брзината ми е иста.... се јавив да пријавам проблем ми рекоа не било до нив до линијата било ќе го сределе проблемот.... и така јас чекам и ќе си почекам највероватно до кај 2016 година да ми го средат проблемот.

Член од
14 јануари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
25
Ако можеш да ми кажеш како ти го средија проблемот, бидејки и кај мене пишува дека подржува помала брзина од 10 мб. Дали да се јавувам воопшто. Благодарам однапред.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.627
Поени од реакции
989
Си сменав јас рутер уте од деќември брзината ми е иста.... се јавив да пријавам проблем ми рекоа не било до нив до линијата било ќе го сределе проблемот.... и така јас чекам и ќе си почекам највероватно до кај 2016 година да ми го средат проблемот.
Нема врска новиот рутер со брзината, како ти било порано така и сега. Кај мене на пример кога го сменав модемот со рутер и брзината си остана иста...се зависи од линијата колку е квалитетна

Kajgana Shop

На врв Bottom