A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

T

The Cryptkeeper

Гостин
Претходниот пакет тотал што им беше 999 ден. со вклучен ддв беше или? Не ја разбирам сметкава што ми стигна.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
mishko

а како беше до пред оваа понуда,колку се намалени пакетите или зголемени брзините?

Новата понуда на ОНЕ е најконкурентна на пазарот
жими стапот
близу за 1600 ден има 50 мбпс и НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН НЕТ а не како кај овие неограничен во наводници т.е мизерни 400 гб и мизерна брзина од 10 мбпс а 2000 ден плаќаш

слушнав ќе се продава в година Телеком Словенија (и уан) па се надевам дека тој шо ќе ги купи ќе дава евтини услуги и со НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН и со своја мрежа за нет

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
mishko

а како беше до пред оваа понуда,колку се намалени пакетите или зголемени брзините?

жими стапот
близу за 1600 ден има 50 мбпс и НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН НЕТ а не како кај овие неограничен во наводници т.е мизерни 400 гб и мизерна брзина од 10 мбпс а 2000 ден плаќаш

слушнав ќе се продава в година Телеком Словенија (и уан) па се надевам дека тој шо ќе ги купи ќе дава евтини услуги и со НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН и со своја мрежа за нет
Па „Близу“ го нема низ цела Македонија, коа ќе го има, тогаш може да збориме дека е конкурентен.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
во право си и ако остани само во 5-6 градчиња треба името да си го сменат во ДАЛЕКУ :tapp:
и ќе не _баваат другите оператори дури близу ни е далеку (телекабел,оне и слично)
имам речено и пак ќе речам дека б.ц овај Близу е крив оти не се шири и по други градови или толку им е силата???
а еден ТК го има во 9 градови....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
mishko

жими стапот

Каде пишува дека ќе се продава Оне?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Каде пишува дека ќе се продава Оне?
кажаа вчера на бизнис вестите на Алфа
види на алфатв.мк во вести - економија оти мене не ми ја отвора страната моментално

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
кажаа вчера на бизнис вестите на Алфа
види на алфатв.мк во вести - економија оти мене не ми ја отвора страната моментално
Се бара моделот за продажба на мобилниот оператор ОНЕ - дали ќе оди во пакет со Телеком Словенија, или ќе се продава одделно. Одлуката наскоро треба да ја донесе словенечката Влада како сопственик на Групацијата. Според претседателот на бордот на директори на Телеком Словенија, Рудолф Скобе, продажбата би завршила следната година.

Во очекување на продажбата, ОНЕ ја подобрува позицијата на македонскиот телекомуникациски пазар. Во првото полугодие годинава оствари раст на приходите, како и на добивката пред оданочување за 24%. Иако нето финансискиот резултат е негативен за 3,7 милиони евра, сепак загубата е трипати намалена во однос на истиот период лани.

Како дел од стратегијата за максимизирање на вредноста на Групацијата пред продажбата, подобрување на финансискиот резултат има и Телеком Словенија. Само во првите шест месеци годинава оствари добивка од 36,5 милиони евра што е за 5% повеќе од минатата година.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Се бара моделот за продажба на мобилниот оператор ОНЕ - дали ќе оди во пакет со Телеком Словенија, или ќе се продава одделно. Одлуката наскоро треба да ја донесе словенечката Влада како сопственик на Групацијата. Според претседателот на бордот на директори на Телеком Словенија, Рудолф Скобе, продажбата би завршила следната година.

Во очекување на продажбата, ОНЕ ја подобрува позицијата на македонскиот телекомуникациски пазар. Во првото полугодие годинава оствари раст на приходите, како и на добивката пред оданочување за 24%. Иако нето финансискиот резултат е негативен за 3,7 милиони евра, сепак загубата е трипати намалена во однос на истиот период лани.

Како дел од стратегијата за максимизирање на вредноста на Групацијата пред продажбата, подобрување на финансискиот резултат има и Телеком Словенија. Само во првите шест месеци годинава оствари добивка од 36,5 милиони евра што е за 5% повеќе од минатата година.
па ќе има резултати и профит кога даваат 3000 мин кон нивната мрежа и имаат добра мрежа а не како Вип со катастрофа мрежа
значи ова испаѓа цела групација годишно да има профит околу 70 мил а кај нас само Т мобиле толку зема ами Т хоме?
лопови су меџу нама

сори за офф топикот

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Имам Fix/Net TOTAL пакет и на почеток беше супер пред 2 дена почна нон стоп да паѓа ми сменува нет и на конекцијата пиши но интернет акцес и за 1 мин повторно доаѓа.

Брзината е во ред 5+ мбпс...

И комшијата има исто на оне само мислам + боом тв нема никаков проблем со нетот.

Може нешто да прави проблем рутерот или?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Имам Fix/Net TOTAL пакет и на почеток беше супер пред 2 дена почна нон стоп да паѓа ми сменува нет и на конекцијата пиши но интернет акцес и за 1 мин повторно доаѓа.

Брзината е во ред 5+ мбпс...

И комшијата има исто на оне само мислам + боом тв нема никаков проблем со нетот.

Може нешто да прави проблем рутерот или?
Јави им се на 181 и досаѓај им и ако се погоди има еден Александар дечкото има разбирање и ќе ти помогне.
Поради ова ти што го напиша раскинав со ОНЕ од 2001 година бев нивен корисник и постојано ги фалев ама последниве месеци не ги биваа

T

The Cryptkeeper

Гостин
Koга ќе стигне до 60 гига ми се ресетира и пак почнува да брои од 1, некој има ваков проблем?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Браво ONE !

Мобилната компанија „ONE“ во соработка со „Sun Wireless“ денеска промовираше лансирање на нова услуга со која корисниците на домашниот интернет и мобилната телефонија на „ONE“ ќе имаат пристап до интернет преку Wi Fi мрежата на Sun Wireless.

http://www.time.mk/cluster/f4898f851d/korisnicite-na-one-ke-surfaat-preku-san-vajrles.html

http://go.sunwireless.com.mk/mk/

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем. :)
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.

Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).

Однапред благодарен :)
Шифра: Разочаран интернет корисник :icon_mrgr:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Во врска со ОНЕ ја имам следнава критика до нив.Имено пред година и нешто едвај успеав да од три услуги(фиксна нет и боом) го откачам интернетот а еве сега и боом телевизија зафркава.Десет дена кога ќе им се јавам на 181 ми кажуваат дека знаат запроблемот со квалитетот на сликата на боом тв и дека им е слаб сигналот ама се трудат да ја средат работата.До кога во оваа наша државичка ќе добиеме еднаш нешто квалитетно.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем. :)
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.

Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).

Однапред благодарен :)
Шифра: Разочаран интернет корисник :icon_mrgr:
На кратко потруди се да тестираш со друг компјутер и види како ќе биде ако и така имаш проблем јави се пак, и пак и пак и пак додека не го решат.

Kajgana Shop

На врв Bottom