T
The Cryptkeeper
Гостин
Претходниот пакет тотал што им беше 999 ден. со вклучен ддв беше или? Не ја разбирам сметкава што ми стигна.
Па „Близу“ го нема низ цела Македонија, коа ќе го има, тогаш може да збориме дека е конкурентен.mishko
а како беше до пред оваа понуда,колку се намалени пакетите или зголемени брзините?
Новата понуда на ОНЕ е најконкурентна на пазарот
жими стапот
близу за 1600 ден има 50 мбпс и НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН НЕТ а не како кај овие неограничен во наводници т.е мизерни 400 гб и мизерна брзина од 10 мбпс а 2000 ден плаќаш
слушнав ќе се продава в година Телеком Словенија (и уан) па се надевам дека тој шо ќе ги купи ќе дава евтини услуги и со НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН и со своја мрежа за нет
Каде пишува дека ќе се продава Оне?mishko
а како беше до пред оваа понуда,колку се намалени пакетите или зголемени брзините?
Новата понуда на ОНЕ е најконкурентна на пазарот
жими стапот
близу за 1600 ден има 50 мбпс и НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН НЕТ а не како кај овие неограничен во наводници т.е мизерни 400 гб и мизерна брзина од 10 мбпс а 2000 ден плаќаш
слушнав ќе се продава в година Телеком Словенија (и уан) па се надевам дека тој шо ќе ги купи ќе дава евтини услуги и со НАВИСТИНА НЕОГРАНИЧЕН и со своја мрежа за нет
кажаа вчера на бизнис вестите на АлфаКаде пишува дека ќе се продава Оне?
Се бара моделот за продажба на мобилниот оператор ОНЕ - дали ќе оди во пакет со Телеком Словенија, или ќе се продава одделно. Одлуката наскоро треба да ја донесе словенечката Влада како сопственик на Групацијата. Според претседателот на бордот на директори на Телеком Словенија, Рудолф Скобе, продажбата би завршила следната година.кажаа вчера на бизнис вестите на Алфа
види на алфатв.мк во вести - економија оти мене не ми ја отвора страната моментално
па ќе има резултати и профит кога даваат 3000 мин кон нивната мрежа и имаат добра мрежа а не како Вип со катастрофа мрежаСе бара моделот за продажба на мобилниот оператор ОНЕ - дали ќе оди во пакет со Телеком Словенија, или ќе се продава одделно. Одлуката наскоро треба да ја донесе словенечката Влада како сопственик на Групацијата. Според претседателот на бордот на директори на Телеком Словенија, Рудолф Скобе, продажбата би завршила следната година.
Во очекување на продажбата, ОНЕ ја подобрува позицијата на македонскиот телекомуникациски пазар. Во првото полугодие годинава оствари раст на приходите, како и на добивката пред оданочување за 24%. Иако нето финансискиот резултат е негативен за 3,7 милиони евра, сепак загубата е трипати намалена во однос на истиот период лани.
Како дел од стратегијата за максимизирање на вредноста на Групацијата пред продажбата, подобрување на финансискиот резултат има и Телеком Словенија. Само во првите шест месеци годинава оствари добивка од 36,5 милиони евра што е за 5% повеќе од минатата година.
Јави им се на 181 и досаѓај им и ако се погоди има еден Александар дечкото има разбирање и ќе ти помогне.Имам Fix/Net TOTAL пакет и на почеток беше супер пред 2 дена почна нон стоп да паѓа ми сменува нет и на конекцијата пиши но интернет акцес и за 1 мин повторно доаѓа.
Брзината е во ред 5+ мбпс...
И комшијата има исто на оне само мислам + боом тв нема никаков проблем со нетот.
Може нешто да прави проблем рутерот или?
На кратко потруди се да тестираш со друг компјутер и види како ќе биде ако и така имаш проблем јави се пак, и пак и пак и пак додека не го решат.Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем.
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.
Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).
Однапред благодарен
Шифра: Разочаран интернет корисник