A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
јас не добивав брзина од 6мбит како што тврди договорот, туку 3.5 до 4 мбит максимум на speedtest.net и им пишав на фејсбук, ми се јавија другиот ден и денеска ми се прејавија од телеком (оти преку нив оди тоа нели) и ми рекоа кај мене била активна само 4 мбитна врска (веројатно од пред да надоградам од пакетот 10 гига на 400 гига т.е. од стариот дуо лајт на тотал пакетот) и јас му го кажувам ова, па по 15 мин ми се прејави повторно ми вика пробај сега и брзината си дојде :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
вака мал проблем

не кајмене кај друг, колку што разбрав преку телефон си намести иинтернет арно ама на рутерчето АДСЛ не му светело а кога отвара за да пребарува му пушувало dns server not responding
прашањето ми е дали сам може да го реши проблемот и како, или има дел и во ОNE ?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Браво ONE !

Мобилната компанија „ONE“ во соработка со „Sun Wireless“ денеска промовираше лансирање на нова услуга со која корисниците на домашниот интернет и мобилната телефонија на „ONE“ ќе имаат пристап до интернет преку Wi Fi мрежата на Sun Wireless.

http://www.time.mk/cluster/f4898f851d/korisnicite-na-one-ke-surfaat-preku-san-vajrles.html

http://go.sunwireless.com.mk/mk/
Да ти ебам козата глупа вработена во Оне во ГТЦ!!! Како после да неаме стереотипи кон плавушите и да не ги заебаваме?? Две овци да и нацртам ке ги изгуби. Какви луѓе работаат на такви места е чудо невидено :facepalm: Убаво си пишува:
ОНЕ во соработка со Sun Wireless лансира нова услуга со која на корисниците на резидентниот (домашен) интернет и мобилната телефонија на ОНЕ им овозможува пристап до интернет преку Wi Fi мрежата на Sun Wireless.
Услугата нуди единствени поволности. Корисниците на ОНЕ резидентен интернет за интернет сообраќај остварен преку мрежата на Sun Wireless се тарифираат исто како сообраќајот да е остварен преку фиксната интернет линија на корисникот, согласно тарифниот модел кој го користи. Пристапувањето во мрежата на Sun Wireless е брзо и едноставно за што корисникот го користи истото корисничко име и лозинка со кое се најавува на домашниот интернет на мрежата на ОНЕ. Дополнителна предност е што претплатникот може истовремено да користи фиксен интернет дома и Wi Fi пристап преку Sun Wireless со едно корисничко име и лозинка.
Дијалогот:
-Не дечко, не пишува така, само за мобилните тоа важи, кои преку ви-фи ке се приклучат.
-Добро, јас немам смартфон и сакам да се приклучам со лаптопот преку ви-фи на сан ваерлес....(и ме прекина)
Аууу, како преку лаптоп??? :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

И на крај уште и реков: Фала на услугата....

Да прашам сеа пак тука, некој го пробал ова? Преку сан да се конектира ама со корисничкото име и шифрата на домашниот интернет? Не знам дали само мобилниот интернет е ограничен на 1 гигабајт или истото важи и за домашниот.
Јас би пробал ама со тие скриени трошоци што ми ги направија до сеа не сакам ни со прст да мрднам....

п.с. Hooligan извини за цитирањето...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
@The_Red1 Уживај, комедии се...Најако е што нивните вработени не си ја отвориле нивната веб страна.

Таму баш како прва вест еве стои соработката со SunWireless :) http://one.mk/detalni-informacii-1210/items/-3325.html

Како било. Мој другар кој студира во Скопје а е од внатрешноста, сместен во СД Гоце Делчев ми кажа дека ја користел оваа услуга.

Се регистрирал на сајтот и за 99 денари и со истото корисничко име се логирал на SunWireless логин страната.

Кога ќе ти се отвори login страната мислам дека има под страна Партнери и таму се избира One.

Ограничување нема т.е. си го трошиш пакетот што ти е земен дома...

Мада мене пологично ми е да земам SunM при-пејд картичка од SunWireless директно.... и доволни ми се 6gb без никакви компликации.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
@The_Red1 Уживај, комедии се...Најако е што нивните вработени не си ја отвориле нивната веб страна.

Таму баш како прва вест еве стои соработката со SunWireless :) http://one.mk/detalni-informacii-1210/items/-3325.html

Како било. Мој другар кој студира во Скопје а е од внатрешноста, сместен во СД Гоце Делчев ми кажа дека ја користел оваа услуга.

Се регистрирал на сајтот и за 99 денари и со истото корисничко име се логирал на SunWireless логин страната.

Кога ќе ти се отвори login страната мислам дека има под страна Партнери и таму се избира One.

Ограничување нема т.е. си го трошиш пакетот што ти е земен дома...

Мада мене пологично ми е да земам SunM при-пејд картичка од SunWireless директно.... и доволни ми се 6gb без никакви компликации.
Абе види, кај што потпишаа договор One и SunWireless нема месец дена па после да не има изненадување во сметката (еднаш се изгорев, неќам пак).
Денес бев да платам сметка во Сити Мол и ај викам ке прашам и тука можеби оваа е попаметна од таа во ГТЦ. И како прво не ни беше запознаена со тоа па отвори да прочита што е всушност тоа. Откако прочита пази што ми вика: Тоа ти е за еден ден, значи имаш еден гига интернет и тоа само за 24 часа и тоа ке те кошта 99 денари, наредниот ден ако се конектираш пак ке ти се наплати на сметката 99 денари...ГЛУПОСТИ ЕЈ!!!
И сеа, по мое, ако судиме според законите на логиката и ако е вака како што кажува она, треба да имаш негативно IQ, неразвиена мозочна структура и никаква рационализација за нештата околу тебе за да ја користиш нивната нова услуга.

Со еден збор ТРАГЕДИЈА! Бива ли толку неспособни да се примаат на работа?? Ај тоа што не се запознаени со услугите што ги нудат туку и не знаат да го пренесат тоа што ке го прочитаат. Ми се повраќа!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.574
Поени од реакции
932
Абе види, кај што потпишаа договор One и SunWireless нема месец дена па после да не има изненадување во сметката (еднаш се изгорев, неќам пак).
Денес бев да платам сметка во Сити Мол и ај викам ке прашам и тука можеби оваа е попаметна од таа во ГТЦ. И како прво не ни беше запознаена со тоа па отвори да прочита што е всушност тоа. Откако прочита пази што ми вика: Тоа ти е за еден ден, значи имаш еден гига интернет и тоа само за 24 часа и тоа ке те кошта 99 денари, наредниот ден ако се конектираш пак ке ти се наплати на сметката 99 денари...ГЛУПОСТИ ЕЈ!!!
И сеа, по мое, ако судиме според законите на логиката и ако е вака како што кажува она, треба да имаш негативно IQ, неразвиена мозочна структура и никаква рационализација за нештата околу тебе за да ја користиш нивната нова услуга.

Со еден збор ТРАГЕДИЈА! Бива ли толку неспособни да се примаат на работа?? Ај тоа што не се запознаени со услугите што ги нудат туку и не знаат да го пренесат тоа што ке го прочитаат. Ми се повраќа!
Nepismeni se sekade taka da ne se isklucok i vo Struga i btw na sajtot od one fino si pisuva:
Месечната претплата за пристап на Sun Wireless за корисниците на резидентниот интернет изнесува 99 денари (со ДДВ), а најавата со код за корисниците на мобилната телефонија на ОНЕ изнесува 29 денари (со ДДВ).
Kojznae od kade ti citala taa deka e 99 den po den :))))) Ama sho e sigurno ...sigurno e...da ne se testira zs one samo dubari pravat so smetkite :)

Член од
14 септември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
3
Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем. :)
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.

Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).

Однапред благодарен :)
Шифра: Разочаран интернет корисник :icon_mrgr:
малку покасно прочитав но бидејки и јас го имав истиот проблем ке ти пишам. Кога се префрлив на ONE наместив рутер сетирав и кога ја тестирав брзината никако не мрдна повеке од 1 мбпс, се јавив на оне подршката и ми рекоа дека кај нив се е во ред кај мене е проблемот. Така почнав да тестирам со еден лаптоп кај мене 1 мбпс кај комшиите повторно со истиот лаптоп од 3 до 4 мбпс значи не е до лаптопот, но за сигурно тестирав со уште еден и ги добив истите резултати. Помислив да не е рутерот, ставив друг но пак истиот проблем. Напишав неколку пораки до оне се јавив сигурно 50 пати за на крај да ми кажат дека ке пратат екипа и ако е проблемот до мене ке треба да си платам за тоа што ке дојдат да средат. Им реков нема проблем јас ке платам ако е до мене но ако е до вас дали вие ке ми платите мене :)) и така заврши мојот разговор со нив. По два дена ми се јави од оне еден дечко ми рече ајде пробај сега тестирај кога тестирав се беше во ред т.е. околу 5.5 мбпс. Така да во мојот случај беше до НИВ.

Вчера ми се јавиа дека ке дојдат следната недела да местат нова опрема ке имало побрз интернет и во иднина ИПТВ. Некој друг има слушнато за ова ???

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
малку покасно прочитав но бидејки и јас го имав истиот проблем ке ти пишам. Кога се префрлив на ONE наместив рутер сетирав и кога ја тестирав брзината никако не мрдна повеке од 1 мбпс, се јавив на оне подршката и ми рекоа дека кај нив се е во ред кај мене е проблемот. Така почнав да тестирам со еден лаптоп кај мене 1 мбпс кај комшиите повторно со истиот лаптоп од 3 до 4 мбпс значи не е до лаптопот, но за сигурно тестирав со уште еден и ги добив истите резултати. Помислив да не е рутерот, ставив друг но пак истиот проблем. Напишав неколку пораки до оне се јавив сигурно 50 пати за на крај да ми кажат дека ке пратат екипа и ако е проблемот до мене ке треба да си платам за тоа што ке дојдат да средат. Им реков нема проблем јас ке платам ако е до мене но ако е до вас дали вие ке ми платите мене :)) и така заврши мојот разговор со нив. По два дена ми се јави од оне еден дечко ми рече ајде пробај сега тестирај кога тестирав се беше во ред т.е. околу 5.5 мбпс. Така да во мојот случај беше до НИВ.

Вчера ми се јавиа дека ке дојдат следната недела да местат нова опрема ке имало побрз интернет и во иднина ИПТВ. Некој друг има слушнато за ова ???
Истото беше и кај мене. Буквално истото. Како самиот да се читам. :icon_mrgr:
За среќа и мене веке конечно ми го средија интернетот. Завчера кога си дојдов веќе имаше солидна брзина од 5.25 мбпс, а претходно мизерни 0.5, 0,6, 0,7, поише не качуваше и секогаш проблемот бил кај мене :)
Како и да е, сега го дополнувам тоа што сум го изгубил претходните 3 месеци :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Тешко ONE да понудат IpTV зашто веќе имаат развиено мрежа на DVB-T со што дополнително ќе се развива одкако го добија тендерот за дигитализација на телевизијата во МК.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ај да ве прашам нешто. Kaко се конектираш на Оне ако имаш Windows 7?
Преку Set up a new conection и потоа што, кај името пишуваш ONE или да си стои Broadband connection?

Јас на пример прво пробав со нова конекција Broadband connection каде со User name и пасворд ми се конектираше неколку дена. Меѓутоа денес не сакаше преку тоа да се конектира и морав да отворам нова конекција каде името ќе го ставам ONE со истиот јузер и пасворд. Ако е некој поупатен, ќе може ли да ми објасни дали тоа било проблемот и зошто тогаш се конектирав преку Broadband connection неколку дена. Прашувам зашто се плашам при секое вклучување на компјутер да не ми бара нова и нова конекција.
Фала однапред

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.574
Поени од реакции
932
Ај да ве прашам нешто. Kaко се конектираш на Оне ако имаш Windows 7?
Преку Set up a new conection и потоа што, кај името пишуваш ONE или да си стои Broadband connection?

Јас на пример прво пробав со нова конекција Broadband connection каде со User name и пасворд ми се конектираше неколку дена. Меѓутоа денес не сакаше преку тоа да се конектира и морав да отворам нова конекција каде името ќе го ставам ONE со истиот јузер и пасворд. Ако е некој поупатен, ќе може ли да ми објасни дали тоа било проблемот и зошто тогаш се конектирав преку Broadband connection неколку дена. Прашувам зашто се плашам при секое вклучување на компјутер да не ми бара нова и нова конекција.
Фала однапред
Eve ti upastvo iako e za WinXP bi trebalo da se snajdish i vo Win7:

http://www.one.mk/faq-reader-internet/items/upatstva-za-povrzuvae.html

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво дечки

Го користам интернетот на ОНЕ скоро 4 - ри години, но сега сакам да го раскинам договорот.

Ќе може ли некој да ми ја каже процедурата, ако знае, ако се нашол во иста ситуација ?

Благодарам однапред.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
Здраво дечки

Го користам интернетот на ОНЕ скоро 4 - ри години, но сега сакам да го раскинам договорот.

Ќе може ли некој да ми ја каже процедурата, ако знае, ако се нашол во иста ситуација ?

Благодарам однапред.
Ако договорот од 24 месеци кој го имаш потпишано ти завршил појди во било кој салон на Оне и со сите платени сметки можеш да го раскинеш .Доколку се уште рокот на договорот не е поминат ќе треба да плакаш пенали повторно во Оне ќе ти кажат колку треба да платиш

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Ајде помош ако може...
Значи имам рутер од т-хоме од тој белиот и сакам да го приклучам на модемот од кабелскиот интернет....и кога го правам тоа сијаличките на рутерот од т-хоме вртат (како да бара некоја линија а притоа имам интернет) а пред тоа од т-хоме интрнетот кога ми беше ми светеа 1-2 не вртеа нон-стоп! да не знае некој како да го подесам да се смири

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Ајде помош ако може...
Значи имам рутер од т-хоме од тој белиот и сакам да го приклучам на модемот од кабелскиот интернет....и кога го правам тоа сијаличките на рутерот од т-хоме вртат (како да бара некоја линија а притоа имам интернет) а пред тоа од т-хоме интрнетот кога ми беше ми светеа 1-2 не вртеа нон-стоп! да не знае некој како да го подесам да се смири
Тој белиот Speedport 500 и нешто е колку што знам е АДСЛ модем + рутер.

Kajgana Shop

На врв Bottom