A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Jaви им се на 02 181.. покукај им таму, не дека ќе ти кренат слушалка, ама пробај си ја среќата, бар нервозата на нив ќе си ја истуриш.

Иначе да се надоврзам за ова модемот погоре, кога прашав јас во салон на УАН, ми рекоа дека само за новите претплатници важи тоа, старите си остануваат на модем.. и не ми дадоа да го променам, или пак малце имале на располагање, па ми го спикаа.
Абе какво јавување, ќе се труди она да ми помогне а врска нема тоа, поише ќе се изневрирам.

Download ми е 0,63 Mbps, а upload 0.09.

Една мочана слика не можам да прикачам.
Ќе зеам од глава ќе им го лупнам модемов.

А за модемот, не сакале да ти дадат.
Ја коа бев да прашувам она ми рече дека немале у моментот за недела дена да сум одел. Одам по недела дена, неисправен модем ми дале, па изгубив уште 3-4 дена со јавуање у техничка поддршка за на крај да одам по нов модем.
Катастрофа се бе.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Абе какво јавување, ќе се труди она да ми помогне а врска нема тоа, поише ќе се изневрирам.

Download ми е 0,63 Mbps, а upload 0.09.

Една мочана слика не можам да прикачам.
Ќе зеам од глава ќе им го лупнам модемов.

А за модемот, не сакале да ти дадат.
Ја коа бев да прашувам она ми рече дека немале у моментот за недела дена да сум одел. Одам по недела дена, неисправен модем ми дале, па изгубив уште 3-4 дена со јавуање у техничка поддршка за на крај да одам по нов модем.
Катастрофа се бе.
Епа поради сетоа ова што го кажа јас веќе не ги користам и преминав на Т хоме само незнам до каде ќе одат со ова колку корисници изгубија поради нивна немарност неажурност чекам да дојде 15 септември и да им ја вратам опремата која ми ја имат дадено на користење.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 19:24 ---
Jaви им се на 02 181.. покукај им таму, не дека ќе ти кренат слушалка, ама пробај си ја среќата, бар нервозата на нив ќе си ја истуриш.

Иначе да се надоврзам за ова модемот погоре, кога прашав јас во салон на УАН, ми рекоа дека само за новите претплатници важи тоа, старите си остануваат на модем.. и не ми дадоа да го променам, или пак малце имале на располагање, па ми го спикаа.
Јави се првин на 181 послушај си музиче од Каролина и кажи им дека не ти го бива модемот кочи се ресетира ти исклучиго од струја за дечките од "техничка" увидат дека нешто те зеза и ќе тиго променат ваљда :)

Член од
22 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
62
Da mozes da go zamenis, mene mi dadoa ruter tp link bez niedna doplata.
Пред малку се јавив и ми рекоа може да го сменам само доколку имам проблем со опремата. Сум се јавил на некој крајно неинформиран или им е некоја нова политика појма немам.
Не планирам да се циганчам за 1000-ка , ама оти 5 години сум нивен корисник за вакво однесување ќе го раскинам договорот. Ако ја знае некој процедурата и колку ќе платам за пенали нека пише оти стварно успеаа да ме изнервираат.

T

The Cryptkeeper

Гостин
https://esmetka.one.mk/bill/login.jsf Ако си регистриран тука ќе можеш да си ја провериш сметката за потрошен сообракај, телефонски разгвори и за Боом ТВ како и сите платени и неплатени сметки
Чекај ова не е за мобилен пост пејд? Или можеш и фиксен да проверуваш што си потрошил? Да знам дали да поднесувам барање.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Чекај ова не е за мобилен пост пејд? Или можеш и фиксен да проверуваш што си потрошил? Да знам дали да поднесувам барање.
Да и на фиксен можеш детална месечна сметка да проверуваш

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Има некој проблем вечерва со нетот?
На неколку пати снемуваше, ова после 12 часот..

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Дали само мене ми бега 1/2gb во денот или има и други корисници !?
Па не е можно ова, секој ден кога проверувам колку имам потрошено мора да имам качено 1/2 gb, а немам симнато ни една е*ана игра или филм.

А да, и кога ќе ја сменам лозинката и направам конекција со новата лозинка неможам да се конектирам, знае некој што е финтата ?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.573
Поени од реакции
932
Дали само мене ми бега 1/2gb во денот или има и други корисници !?
Па не е можно ова, секој ден кога проверувам колку имам потрошено мора да имам качено 1/2 gb, а немам симнато ни една е*ана игра или филм.

А да, и кога ќе ја сменам лозинката и направам конекција со новата лозинка неможам да се конектирам, знае некој што е финтата ?
Begat za beganje posebno pred kraj na mesec ili ako te sumat deka povek downlodirash....a za lozinkata ne znam :)

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
дали ако активирам онлајн сметка на secure.on.net.mk како што викаат тие со праќање имејл ќе престанат да ми праќаат физичка сметка по пошта? оти знам има таква опција вп т хоум....

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.573
Поени од реакции
932
дали ако активирам онлајн сметка на secure.on.net.mk како што викаат тие со праќање имејл ќе престанат да ми праќаат физичка сметка по пошта? оти знам има таква опција вп т хоум....
Nema da prestanat da ti prakaat fizicka smetka...online ti e za evidencija sto e potroseno i kolku pari i slicno

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
one.png
Нови ОНЕ пакети

Фиксна, интернет и ТВ по најниска месечна претплата на пазарот
Скопје, 5.10..2012
Од 5 октомври, ОНЕ воведува нови, конкурентни и исклучително атрактивни пакети со две и три услуги.
Пакетот со три услуги Fix/Net/TV TOTAL, овозможува користење на фиксна телефонија, интернет и телевизија по апсолутно најниска месечна претплата на пазарот, веќе од 799 денари.
Во зависност од изборот на тарифниот модел во Fix/Net/TV TOTAL (S,M,LилиXL) корисникот има можност да добие: единствена тарифа за разговори кон сите фиксни мрежи, локални и национални повици; вклучени бесплатни минути кон сите национални фиксни и мобилни мрежи; од вклучен бесплатен до неограничен интернет сообраќај, можност за втор и трет Boom TV приемник како и бесплатно префрлување на постоечки фиксен број во мрежата на ОНЕ за сите нови корисници.
Дополнително, пакетите со две услуги нудат можност корисникот да направи комбинација од фиксна телефонија и интернет (Fix/Net TOTAL S и Fix/Net TOTAL M) или фиксна телефонија и телевизија (Fix/TV TOTAL).
`Нашата предност е во конвергентноста и можноста да им понудиме на корисниците пакет телекомуникациски услуги по исклучително поволни цени. Новата понуда на ОНЕ е најконкурентна на пазарот и убеден сум дека корисниците, освен ценовната, ќе ги препознаат и другите предности на ОНЕ; покриеност насекаде, најдобра мрежа, супер брз интернет, дигитална телевизија со кристално чиста слика и звук и атрактивни ТВ канали`, истакнува Генералниот извршен директор на ОНЕ, г. Цирил Кафол.
Новите пакети се достапни во резидентниот сегмент за нови корисници, но и за корисниците кои ќе направат обнова на постоечки договор.
Оддел за односи со јавностproffice@one.mk & www.one.mk
Ајде сигурно повторно ќе има раздвижување на ценита кај другите оператори

Kajgana Shop

На врв Bottom