A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе момци кои се тие црни ресивери? ја кај мене имам еден бел и еден СИВ.. ми дадоа прво 2 бели ама едниот се блокира тотално и дечкото кога дојде ме праша шо се десило му викам брат ни се пали ни бога моли ми објасни дека се срање невидено и дека се бугарско производство. фино лепо го зема ми даде СИВ ресивер и тоа е тоа.. дајте слика од тие црни да видам шо ресивери се

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Наскоро ќе почне да паѓа брзината мислете се ќе е како на почетокот тоа е за да привлечат корисници. :pos: :icon_lol:
Кај мене од 2009 до сега брзината си е константна.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Се најде онај од телекабел да ни кажува дека че паднела брзината :pos::pos:
--- надополнето: 29 декември 2011 во 15:50 ---
Се најде онај од телекабел да ни кажува дека че паднела брзината :pos::pos:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Абе има некој вајрлес? Не можам да најдам на странава нивна дали има и како да си стаам...
Дали сама да си купам рутер или они инсталираат се тоа, дали се доплаќа нешто.....

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Абе има некој вајрлес? Не можам да најдам на странава нивна дали има и како да си стаам...
Дали сама да си купам рутер или они инсталираат се тоа, дали се доплаќа нешто.....
Не се доплаќа ништо не ни ги барај близоо оди куписи каков сакаш рутер има тп линк за 990ден во амц. И после ако знајш да го поврзиш арно ако не пиши овде че ти објаснам .

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Наскоро ќе почне да паѓа брзината мислете се ќе е како на почетокот тоа е за да привлечат корисници. :pos: :icon_lol:
Гледам... паѓа...вртоглаво...
... едвај денес успеав да симнам само јадни 76 гига...:D

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Гледам... паѓа...вртоглаво...
... едвај денес успеав да симнам само јадни 76 гига...:D
hahaha, jas ostanav bez idei, simnuvav kup igri za ps3 koi mi trebaa, nesto serii, po nekoj hd film i tolku, si otide dekemvri a od 600gb na thome potrosiv samo 190gb.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Треба сама да си купиш. Јас денес си земав Linksys за дома. Имаш солидни D-Link за околу 1500 денари што мислам дека ќе ти завршат работа ама се зависи од колкав стан/куќа имаш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Јас имам Линксис, мислам три илјадарки го земав пред 3 години, куќа од 3 спрата солидно ја опфаќа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Ми треба помош за конфигурирање на бежичен рутер TRENDnet со ознака TEW-651BR
Приклучен сум сега на близу и некако према упатството го подесив рутерот и сега имам wi-fi
ама не можам да ставам лозинка. slika.jpg
slika 2.jpg

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Ми треба помош за конфигурирање на бежичен рутер TRENDnet со ознака TEW-651BR
Приклучен сум сега на близу и некако према упатството го подесив рутерот и сега имам wi-fi
ама не можам да ставам лозинка. Прегледај го приврзокот 38451
Прегледај го приврзокот 38452
Влези во менито Wireless потоа во security и таму имаш опции, избери за заштита wpa2 и стави си ја твојата лозинка. Одкако ќе влезеш во security ќе ги подесиш опциите за да изгледаат вака:
Authentication Type: WPA2
PSK / EAP: Одбери PSK
Cipher Type: TKIP
Passphrase : твојата лозинка

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Влези во менито Wireless потоа во security и таму имаш опции, избери за заштита wpa2 и стави си ја твојата лозинка. Одкако ќе влезеш во security ќе ги подесиш опциите за да изгледаат вака:
Authentication Type: WPA2
PSK / EAP: Одбери PSK
Cipher Type: TKIP
Passphrase : твојата лозинка
Thanks ! Се изнапробав и сега е во ред.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.244
Рутер Белкин има софтвер кој аутоматски ти ја конфигурира мрежата (дал со еден или повеќе пц-ја, дал вајрлес или без). Затоа си го викам рутер for dummies, одличен за такви како мене :D

Едно прашање...потребен е јузер и лозинка за Близу нет? Колку што знам сообраќајот е бесконечен. Ако треба за нешто друго да знам да одам да си побарам

Kajgana Shop

На врв Bottom